Jump to content

αρχαριος στο χομπυ


Recommended Posts

Γειά σας!Είμαι νέος στο χόμπυ και θέλω να σας δώσω κάποιες πληροφορίες για το ενυδρείο μου ώστε να μου πείτε την γνώμη σας και κάποιες παρατηρήσεις που θα με βοηθήσουν στην φροντίδα του.

Το ενυδρείο μου είναι jewel record 70λιτρα (διαστασεις 60π χ 40υ χ 35μ) καθαρά λίτρα περίπου 60.

-1ο φίλτρο έχει το εσωτερικό που είχε μέσα το ενυδρείο κατα την αγορά του κολλημένο στο πίσω και δεξί μέρος του τζαμιού με τα εξής υλικά,2 σφουγγάρια,μακαρόνι sera biopur forte σε μια σακουλίτσα με δίχτυ της sera, ένα πράσινο σφουγγάρι που απορροφά κάτι φωσφορικά(έτσι μου είπανε από το μαγαζί) και υαλοβάμβακα sera filter wool.Επίσης σε μια άλλη σακουλίτσα έχω βάλει τύρφη αντικαθιστώντας το σφουγγαράκι του άνθρακα.

-2ο φίλτρο ένα εσωτερικό της duetto με δύο σφουγγαράκια και ένα κουτάκι όπου αντί για άνθρακα έχει τύρφη.

-μια λάμπα αυτή που είχε το ενυδρείο jewel 15w

-θερμοστάτης 100w όπου υπήρχε και τοποθετείται μέσα στο 1ο φίλτρο 26c

-απλό χαλίκι λεπτόκοκκο περίπου 4cm, μία ρίζα mopani και ένας πέτρινος κορμός με σπηλιά για τον pleco

-φυτά ceratophyllum demersum, java moss, cryptocorine wendii.Λίπασμα seachem flourish,sera florenette A

-ψάρια 8 harleguin rasboras,1 ancistrus dolichopterus kai 2 cory albino

-co2 starter της sera

-το στρώσιμο του ενυδρείου έγινε ακολουθώντας τον οδηγό της sera με stress coat API,sera nitrivec,sera toxivec, sera morena ακολουθώντας τις οδηγίες στρωσίματος του οδηγού,μπόλιασμα με έτοιμο νερό 10λίτρα και έτοιμο το 2 φιλτράκι με βιολογία για την συντόμευση της διαδικασίας.

-test sticks JBL, tropic marin ammonia-ammonium test.Τελευταίες μετρήσεις NH3 0,01mg/l NO3 15-20,

NO2 0, dGH 5, KH 3, PH 6,5-7(οι τιμές είναι στο περίπου αφού είναι στικς και δεν έχω ακριβείς μετρήσεις)

Γνωρίζω οτι το ενυδρείο μου είναι χαμηλών απαιτήσεων γι'αυτο και έχω βάλει αυτά τα φυτά που δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις.Θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας καθώς επίσης και το αν μπορώ να βάλω άλλα ψαράκια μέσα,δηλ. 1ancistrus female kai 2 corys albino.Περιμένω σχόλια,παρατηρήσεις και συμβουλές σας για να κάνω το ενυδρείο μου όσο το δυνατόν καλύτερο.Όταν μπορέσω θα δείξω και φωτο. :):)

Link to comment
Share on other sites

φιλε μου οπως μας λες οι παραμετροι σου ειναι οκ...

1.θα ελεγα αφου εχεις και φυτα μια λαμπα 20w θα ησουν οκ..

2.στο ενα φιλτρο βγαλε το πρασινο σφουγγαρι και την τύρφη και αφισε μονο το ενα σφουγγαρι το πιο τραχυ και γεμισε με βιολογικο η sabstrat η μακαρονι.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου ευχαριστώ για τις συμβουλές σου!Να σε ρωτήσω όμως,η λάμπα που μου λές η 20αρα έχει τις ίδιες διαστάσεις με την 15αρα που έχω ήδη η διαφορετικές γιατί με τις πατέντες δεν τα πάω και πολύ καλά και δεν ξέρω πως να την βάλω στο καπάκι.Σε όλα τα ενυδρειακά μαζαγιά που πήγα μου είπαν οτι σε αυτές τις διαστάσεις οι λάμπες βγαίνουν μόνο σε 15αρες.Ξέρεις κάποια συγκεκριμένη να μου προτείνεις που να ταιριάζει στις διαστάσεις του ενυδρείου μου? :):thumbup:

Το νερό στο ενυδρείο είναι καφε-κίτρινο λόγω του sera morena που βάζω αφού έτσι πρέπει να είναι το περιβάλλον για τους αρλεκίνους που έχω δηλ. σχετικά μαλακό νερό.Αυτό το χρώμα έχει καμιά επίπτωση στα φυτά η στον φωτισμό αφού το ενυδρείο είναι κάπως σκοτεινό?

Πληροφοριακά, το κερατόφυλλο που έχω μεγαλώνει σαν τρελό,η τζαβα μος αργα και σταθερά,είναι πιασμένη πάνω σε ένα πέτρινο κορμό με κλωστή 3 βδομάδες περίπου και μέρα με την μέρα πυκνώνει και κοντεύει να καλύψει τις κλωστές.

Κάτι λάμπες τις sera που έχω δει, πιο αναλυτικά sera uv systems tropic sun-daylight έχουν καλύτερο αποτέλεσμα από αυτή που έχω?Ελπίζω να μην σας κούρασα με τις πολλές ερωτήσεις!!! :)

Link to comment
Share on other sites

Το κιτρινο χρωμα δεν επιρεαζει ουτε τα φυτα,ουτε τα ψαρια.Οσον αφορα τον φωτισμο κοιτα μηπως

χωραει και δευτερη λαμπα 15W 'η εαν μπορεις να βρεις ετοιμο καπακι που να ταιριαζει στο ενυδρειο

σου με δυο λαμπες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...