Jump to content

Προβλημα αλγης. S.o.s!!!


Recommended Posts

Έχω μεγάλο πρόβλημα με άλγη στο ενυδρείο μου. Έχει κάνει ένα άσπρο χρώμα με αποτέλεσμα να φαίνετε θαμπό το νερό . έκανα αλλαγή αλλά δεν βοήθησε . μου έδωσε ο πετσοπας κάτι ¨¨ φάρμακα ¨¨ αλλά τίποτα πάλη . Αν μπορεί να μου πει κάποιος τη γίνετε. Ευχαριστώ εκ το προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Δώσε όσες πληροφορίες μπορείς για να βοηθήσουμε πιο γρήγορα και εύκολα.

Από όσα διάβασα από την άλλη σου δημοσίευση...

(Το ενυδρείο μου τρέχει εδώ και 2 μήνες περιπου.ειναι 250 lit.τα ψάρια που έχω μέσα είναι .3 παπαγαλοψαρα-2 φαντάσματα- 2 πλακοστομους- 2 δολάρια- 3 αστακούς – 4 εμπρός – 2 σαλιγκάρια – 4 πιγκουίνους -1 τζολυ -1 γατόψαρο – 2 οσκαρ -1 αγγελόψαρο )

...πόλλα ψάρια σε 2 μήνες μόνο, ο πετσοπάς που σου τα έδωσε είναι είναι άντε γειά! :) τα είδη δεν είναι καθόλου συμβατά.Πολλά πρέπει να τα δώσεις.Διάλεξε ποιά σου αρέσουν περισσότερο και θα σου πούμε τι άλλο ταιριάζει.

Τώρα σε αυτό που ρώτησες για άλγη:

1) Τι φίλτρο έχεις?

2) Τι φωτισμό έχεις?

3) Τι μετρήσεις βγάζει το νερό ,NH3,NO2,NO3,PH,σκληρότητες GH,KH?

4) Μπαίνει στο ενυδρείο φως ηλίου?

Link to comment
Share on other sites

Άλγη και λευκή θαμπάδα ?

Μήπως πράσινη θαμπάδα θέλεις να πεις...

Βγάλε μια φωτογραφία να μας βοηθήσεις,

Αν είναι άσπρη θαμπάδα μπορεί να είναι έξαρση βακτηριδίων.

Link to comment
Share on other sites

Το νερό ήταν θαμπό , και λευκό . δοκίμασα κάτι φάρμακα που μου έδωσαν αλλά τίποτα όποτε κατέληξα στην λύση το να κάνω αλλαγή νερού πριν 3 μέρες και τώρα όλα οκ! Έχω την εντύπωση [και ίσως να είναι και λάθος] ότι το δημιούργησε το νερό που έβαλα από τον βραστήρα στην προηγούμενη αλλαγή γιατί το πρόβλημα παρουσιάστηκε μετά από αλλαγή νερού . Ίσως το λάθος μου να ήταν εκεί , γιατί αφού έβαλα φρέσκο νερό μετά έριξα περίπου στους 7-8 βραστήρες με καυτό νερό και μετά από λίγη ώρα έριξα μέσα το νερό που είχα κρατήσει ήδη και τα ψάρια. Σκέπτομαι λοιπόν ότι βράζοντας το νερό αφήνει κατάλοιπα αλατιού τα οποία ούτε καν τα φίλτραρα , με αποτέλεσμα να απλώσουν μέσα στο ενυδρείο μου και να δημιουργήσουν αυτήν την θαμπάδα. Δεν ξέρω αν αυτή η θεωρία έχει βάση αλλά σε αυτήν την αλλαγή που έκανα και δεν έβαλα νερό βρασμένο για να μου ανεβάσει γρήγορα την θερμοκρασία το νερό είναι ΚΡΥΣΤΑΛΛΟ!!. Τώρα όσον αναφορά για την συμβατότητα τον ψαριών που ανάφερες φίλε μου viciouscircle δεν έχω κανένα πρόβλημα. Τα ψαράκια ζουν αρμόνικα μεταξύ τους και δεν υπάρχουν ‘’διαμάχες’’. Γενικά δεν έχω ούτε απώλειες με το να τρώγονται μεταξύ τους ούτε απλά να πεθαίνουν γιατί δεν υπάρχει αρκετός χώρος .και να ρωτήσω και κάτι άλλο? Στα 250lit ποσά πρέπει να έχω ? Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

1) Το νερό ζέστενέ το αλλά μην το βράζεις, όταν το νερό βράσει το kh μηδενίζεται και θα έχεις πρόβλημα.

2) Μην ρίχνεις κατ'ευθείαν καυτό η παγωμένο νερό στο ενυδρείο αλλά ανάμειξέ το ώστε η θερμοκρασία

να είναι πιό κοντά σ'αυτή του ενυδρείου, τα ψάρια σοκάρονται με το σκωτσέζικο ντουζ. :)

3) Μην κρίνεις την συμβατότητα των ψαριών σου από 2 μήνες μόνο,για παράδειγμα σου λέω οτι όταν το Oscar μεγαλώσει (σε 1 χρόνο θα είναι γαιδουράκι) θα σκοτώσει τα περισσότερα, φαντάσου οτι 250 λίτρα θα είναι λίγα και μόνο για το Oscar.

Γενικά, διάβασε και για στήσιμο άλλων ενυδρείων από άλλους νέους για να δείς τα προβλήματα που είχαν, θα σε βοηθήσει πολύ να αποφασίσεις τι θα κάνεις για το καλό των ψαριών σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...