Jump to content

Τα σαλιγκαρια μου γεννησαν... :blink:


Recommended Posts

[}{]eLLoOo again! οπως λεω κ στον τιτλο τα σαλιγκαρια γεννησαν!! :)

Το θεμα ειναι οτι μετα απο 2 μερες αφου ειδα τα αυγα εβγαλε κατι σαν μουχλα πανω τους...ειναι φυσιολογικο αυτο??? :helpjim:

post-5778-1201530684_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει σημασία αυτό μερικές φορές τα θηλυκά ψάρια γεννούν και ας μην υπάρχει αρσενικό, απλός δεν γονιμοποιούνται τα αυτά. (και η κότες γενούν χωρίς τον κόκορα).

Link to comment
Share on other sites

σωστο μου ακουγεται αυτο..... αλλα πως θα το εξακριβωσω??? η "μουχλα" που αναφερω ποιο πριν υπαρχει περιπτωση να ειναι κατι το φυσιολογικο???

Link to comment
Share on other sites

Τα αυγα δε γονιμοποιηθηκαν και γι'αυτο επιασαν μουχλα.Μπορει οντως να ειναι απο καποιο θυληκο ψαρι γιατι και το χρυσοψαρο μου που ειναι μονο του γεννησε και μετα τα αυγα θολωσαν,ασπρισαν και τα αφαιρεσα γιατι μονο βρωμια προκαλουσαν απο τη σηψη. :):helpjim:

Φανταζομαι οτι κι εσυ θα πρεπει να τα αφαιρεσεις γιατι σαπιζουν.Εγω το εκανα με ενα (καθαρο) σφουγγαρακι.

Link to comment
Share on other sites

Όχι το άσπρο χνούδι η μούχλα είναι μύκητες και είναι άκρος φυσιολογικό να παρουσιαστή αφού τα αυγά δεν είναι γονιμοποιημένα. Καμιά φορά όπως παρουσιάζεται και από την κακή ποιότητα του νερού (κακή για τα αυγά όχι για τα ψάρια)

Όσο για τα αυγά είναι από ψάρι γιατί το συγκεκριμένο σαλιγκάρι που έχεις (apple snail) γεννά έξω από το νερό και τα αυγά του μοιάζουν σαν τσαμπιά

Τη ψάρια έχεις στο ενυδρείο σου μόνο αυτά τα δύο που αναφέρεις

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες απο δική μου εμπειρία σου λέω ότι τα σαλιγκάρια της φωτογραφίας γενάνε έξω απο το νερό συνήθως στο καπάκι και τα αβγά τους μοίαζουν με σφυγγοφωλία κάνουν γύρο στις 7-10 ημέρες να βγουν τα σαλιγκράκια και όταν βγούν θα γεμίσει το ενυδρείο σου. Παρεπιπτώντος τα σαλιγκάρια είναι ερμαφρόδητα και ένα αρκεί..... :lol:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...