Jump to content

Back Again


Recommended Posts

Κατ' αρχην γεια σε ολουs :D .Θα ηθελα λιγη βοηθεια σκεπτομενοs oτι ηρθα στο σωστο μεροs,exo ena Juwel 60lt απο ιουλιο 2007 με 2 galaher kai 1 παπαγαλοψαρο.Μαλον ειχα...γιατι εφυγα για 5μερο στην Πατρα(οποιοs δεν εχει παει στο καρναβαλι να παει) και μολιs γυρισα τα βρηκα "κοκκαλο".Eιχε πεσει η ασφαλεια μετα τιs αλλεπαληλεs απεργειεs τηs Δ.Ε.Η και δυστυχωs......Ta galaher τα ειχα παρει απο 6-7cm και ειχαν φτασει το ενα 23cm και το αλλο 18cm :buttrock: .Tελοs παντων αυτη τη στιγμη ειμαι παλι στο στησιμο με Aqua plus και Sera nitrivec gia 10 μερεs.Eνδιαφερομαι για piranha αλλα απ' οτι ειδα στο forum υπαρχει περιπτωση να μου δωσουν ψευτικα :thumbup: .Οποιαδηποτε βοηθεια σχετικα με το απο που θα τα παρω,τι θα ζητησω,αν μπορουν να μου τα στειλουν κλπ θα ειναι ευπροσδεκτη.

Ευχαριστω ολουs σαs προκαταβολικα :thumbup: και ελπιζω να μην πληρωσω το επομενο καρναβαλι

με τον ιδιο τροπο :thumbup:

Jim

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες φίλε στο φόρουμ μας και εύχομαι να μην έχεις άλλες παρόμοιες εμπειρίες με θανάτους.

Στο θέμα τώρα, και τα δυο ψάρια που αναφέρεις δηλαδή αυτά που έχεις και αυτά που θέλεις είναι άκρος ακατάλληλα για τα λίτρα σου. Πρέπει να δωρίσεις κάπου τα ψαράκια σου και να ξανασκεφτείς από την αρχή την σύνθεση του ενυδρείου σου.

Καλός ή κακός τα ψάρια πρέπει να τα επιλέγουμε με βάση τα λίτρα που διαθέτουμε και με βάση την ποιότητα του νερού που μπορούμε να τα παρέχουμε μόνο έτσι θα έχουμε ένα απροβλημάτιστο ενυδρείο που θα το χαιρόμαστε για χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

Eυχαριστω για την απαντηση φιλε μου,ισωs να μην τα εξηγησα καλα,αυτη τη στιγμη το ενυδρειο(ολα τα ψαρακια πεθαναν) ειναι αδειο και στο στρωσιμο απο την αρχη,γι 'αυτο ανεφερα τα piranhas.Δεν μπορω να βαλω ουτε ενα?? :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Τα πιράνχας χρειάζονται πολύ χώρο είναι ομαδικό ψάρι και αν το έχεις μόνο του θα κακομοιριάσει, θα είναι άχρωμο και στρεσαρισμένο. Χρειάζεσαι το άκρος μίνιμουμ 4 άτομα και ενυδρείο μεγάλο. Η απόψεις λίγο διίστανται στο μέγεθος του ενυδρείου και αυτό γιατί κάποιοι τα συντηρούν σε 200 λίτρα. Το σωστό όμως είναι 100 λίτρα ανά ψάρι, δηλαδή 400 λίτρα για 4 ψάρια. άντε με αυστηρό συμβιβασμό 350 λίτρα παρακάτω όχι. Υπάρχουν και οι μανιακοί που δεν συμβιβάζονται με ενυδρείο κάτω από 800 λίτρα. Στα γράφω αυτά για να καταλάβεις ότι τα λίτρα σου είναι άκρος ακατάλληλα για αυτά τα ψάρια.

Link to comment
Share on other sites

:thumbup: thanks again my friend, με 120λτ θα κανω κατι για 1 ζευγαρι piranhas? ελπιζω ο καταστηματαρχηs να δεχτει να μου το αλαξει,αυτο ομωs που σκεφτομαι ειναι αν θα ειναι αληθινα τα piranhas και 2ον ειναι επικινδυνα για παιδια? τι θα γινει αν η κορη μου (6 ετων) ανοιξει το καπακι για το ταισμα? sry για τετοιου ειδουs ερωτησειs αλλα δεν εχω αρκετη πειρα πανω στο θεμα.

Ευχαριστω και παλι :D

Link to comment
Share on other sites

Εγω νομιζω οτι δεν πρεπει να βαλεις στα 120 λ. τα 2 piranhas γιατι θελουν περισοτερα λιτρα . Και με τα παιδια δεν νομιζω να εχεις κανενα προβλημα , δεν πρεπει να πιστευεις οτι βλεπεις στης ταινιες !

Link to comment
Share on other sites

πιο πολυ θα φοβουνται την κορουλα σου....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...