Jump to content

Νέος στο χώρο


Recommended Posts

Καταρχήν γεια σε όλους. Είμαι νέος στο χώρο και στο forum και με πολλές απορίες που ελπίζω να μου λύσετε.

Τις προάλλες αγόρασα ένα ενυδρείο 58 λίτρων με διαστάσεις 60χ35χ30 της EHEIM. Κάτω έστρωσα χαλίκι. Επίσησς μέσα έριξα διάφορα κοχύλια που είχα μαζέψει και έχω κατασκευάσει 2 σπηλιές από φυσική πέτρα. Τα κοχύλια και τις πέτρες τις απολύμανα πριν τιις βάλω μέσα.

Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στη διαδικασία του στρωσίματος, όμως ακόμα δεν έχω αποφασίσει τι ψάρια να βάλω μέσα. Ξέρω ότι οι επιλογές μου δεν είναι πολλές.

Αρχικά σκεφτόμουν να βάλω 2 labidochromis caureus yellow(έτσι λέγονται:D καθώς και ένα pleco. Διαβάζοντας όμως απόψεις χρηστών κατάλαβα ότι το ενυδρίο μου είναι μικρό για αυτά τα ψάρια. Εσείς τι άλλο θα μου προτείνατε; Να σημειώσω ότι θα ήθελα αν είναι δύνατόν να αποφύγω τις αναπαραγωγές, καθώς είμαι ακόμη αρκετά άπειρος.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

γεια σου φιλε μου.

δυστυχως για σενα και καθαρα λογω λιγων λιτρων θα σε συμβουλευα να πας σε ψαρακια ευκολα για αρχαριους,οπως πχ ζωοτοκα γκαπις-πλατυς-μολυς,ξιφοφορους και μαλιστα να βαλεις μονο αρσενικου γενους απο ολα αυτα για να μην εχεις γεννες οπως ο ιδιος ζητησες..

επισης καλο ειναι να βγουνε τα κοχυλια που εβαλες γιατι θα σου αλλαξουν ταχυτατα τις συνθηκες του νερου και θα στο σκληρυνουνε πολυ.....

Link to comment
Share on other sites

Τα guppies τα θεωρώ πανέμορφα ψαράκια και θα μου άρεσε να βάλω. Αν βάλω μόνο αρσενικά θα υπάρχει πρόβλημα μεταξύ τους; Μήπως θα έχω αυξημένη επιθετικότητα και θανάτους; Πόσα περίπου μπορώ να βάλω στα 58 λίτρα;

Link to comment
Share on other sites

οχι.δεν ειναι επιθετικα μεταξυ αρσενικων,απλα γινονται υπερβολικα πιεστικα για ζευγαρωμα οταν υπαρχουν θυληκα...

μπορεις να βαλεις ανετα μια ομαδα 6-7 αρσενικων...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...