Jump to content

10 μέρες αρχή στρωσίματος.


Recommended Posts

:bowdown: Καλημέρα. Σήμερα βάζω τελευταία μέρα βακτηρίδια. (Είναι η 10η μέρα στρωσίματος). Εχω λίγα νιτρώδη. Πότε να αρχίσω αλλαγές νερού. Μήπως να ξεκινήσω ή θα χαλάσω την βιολογία. Ένας φίλος λέει ότι μετά τον μήνα 1 και μισό μήνα να κάνω για να το αφήσω να στρώσει. Ισχύει αυτό; Ευχαριστώ εκ των προτέρων :buttrock:
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Σταματία! :bowdown:

Αν τα νιτρώδη είναι αρκετά ώστε να προκαλέσουν βλάβες στα ψάρια, η αλλαγή νερού είναι ο μόνος τρόπος να τα μειώσεις, αν είναι σε μικρή ποσότητα, περίμενε να αυξηθούν τα νιτρικά μέχρι 15 mg/lt ώστε να δυναμώσει αρκετά το φίλτρο σου και μετά κάνεις αλλαγή 30% κάθε 10-15 μέρες.

(επειδή τα φυτά καταναλώνουν νιτρικά μπορεί να μην παρατηρήσεις αύξηση ακόμα και αυτά παράγονται, αλλά τα νιτρώδη θα πρέπει σίγουρα να μηδενιστούν για να θεωρήσεις στρωμένο το ενυδρείο)

Αν το ενυδρείο στρώσει εντελώς η αλλαγή νερού δεν θα επηρεάσει τη βιολογία σου, αν είναι έτοιμο να στρώσει εντελώς και κάνεις αλλαγή νερού, θα καθυστερήσει η διαδικασία αλλά αν είναι για το καλό των ψαριών αξίζει...

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ Γιώργο. Είσαι κατατοπιστικός. Σήμερα θα αρχίσω να μετρώ κ νιτρικά να δω πόσα έχω.

Αν τα νιτρώδη ανεβούν. Θα κάνω αλλαγή νερού. Το στικ βγαίνει ασπρο με ελάχιστοοο ροζ. Σήμερα θα κάνω το τεστ μόνο για νιτρώδη σε υγρή μορφή. Ευχομαι να πάνε όλα καλά.

Αστα Γιώργο ήρθε σπίτι ένας τύπος να μου ρυθμίσει την αυτόματη ταίστρα. Αφού μου την ρύθμισε αρνούμενος να μου δείξει πως. Μαλλον με θεωρούσε χαζή :buttrock: ... Λοιπόν αφού την ρύθμισε κόλλησε στο σπίτι κ δεν έφευγε. :bowdown: Πληρώνω ακριβά την αγάπη μου για το ενυδρείο.... Σε ζάλισα.... :rasp: Καλημέρα κ καλή εβδομάδα. :buttrock:

Έγινε επεξεργασία - STAMATIA
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...