Jump to content

Πόσο Ενημερωμένοι Ήσασταν Πριν Την Πρώτη Σας Αγορά Ψαριών?


Πόσο ενημερωμένοι ήσασταν πριν την πρώτη σας αγορά ψαριών  

261 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

στην αρχη εγω μονο οτι μου λεγανε τα petshop μετα βρήκα το forum και σωθηκα!!!(εχω δωσει πολλα πεταμενα λεφτα και εχασα και πολλα φυτα ψαρια λογο λανθασμένων οδηγιων)

π.χ μια μερα πηρα anubies και ο..........ο πετσοπας μου πουλισε ενα καρο λιπασματα για να κρατησουνε και βεβαια μου ειπε να τις θαψω......σε ενα 60λιτρο αφου με διαβεβαίωσε οτι θα ειναι μια χαρα μου εδωσε και2 pagasious..............

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 69
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα σας ! Εγώ έχω μια εβδομάδα που άρχισα το καινούριο μου χόμπι και σήμερα έβαλα τα πρώτα μου ψαράκια !Στρώσιμο δεν πρέπει να έκανα καλο , λόγο τις ανυπομονησίας μου να δω κάτι να κολυμπάει στο 40λίτρο ενυδρείο μου.έχω διάβαση αρκετά βιβλιαράκια για το ξεκίνημα του ενυδρείου και πάλι καλά βρήκα και αυτό το ύπεροχo forum !Μέσα στο ενυδρείο συμπεριέλαβα ένα "αγγελοψαρο" και ένα τιγράκι (έτσι λέγεται νομίζω , μου είπαν ότι ταιριάζει ,ελπίζω να πάνε όλα καλά , κάθε βοήθεια είναι καλοδεχούμενη !

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

και εγω καθολου ενημερωμενη ευτηχως σας βρηκα και σωθηκα αλλα πρωτηστος τα ψαρακια μου :bigemo_harabe_net-81:

Link to comment
Share on other sites

Δυστηχως πολλοι ή δε ξερουν ή δε σκεφτονται να αναζητησουν forum για το καινουριο τους χομπι (ενυδρειακα) και βασιζονται στη γνωμη του καθε εξυπνου πετσοπα.Δυστηχως λεω γιατι ειμαστε στη χωρα του να τα τσεπωσω και ολοι οι αλλοι να πανε να..............

Ετσι και εγω λοιπον οταν ξεκινησα βασιστηκα σε........λαθος ανθρωπους.Μετα βρηκα καποια forum,γνωρισα παιδια που δεν εχουν προβλημα να μοιραστουν τις εμπειριες τους,και μετα απο αρκετο διαβασμα αρχιζω επιτελους να ευχαριστιεμαι το αποτελεσμα.

Φυσικα οτι ενυδρειο και να παρω θα μου φαινεται μικρο για τις ορεξεις μου αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια. :bigemo_harabe_net-64:

Έγινε επεξεργασία - panos_d7
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καθολου ενημερωμενος μιας και ημουν 10 η 12 χρονων και ειχαμε παρει μια γυαλα με ενα χρυσοψαρο απο ενα πανηγυρι με τη μανα μου ... ( Παναγιωτη το ειχα βγαλει ω θεε μου!!! :bigemo_harabe_net-74: ) μετα προχωρησα σε ενα 30 λιτρο και κει απετυχα πανταγοδως μεχρι που εφτασα τωρα στα 22 να στηνω ενα 50 αρι για δευτερη φορα με φουλ διαβασμα για τα παντα... :icon_dance:

Έγινε επεξεργασία - Panos2011
Link to comment
Share on other sites

φυσικα και δεν ειχα ιδεα απο ψαρια!!!πηρε(νομιζω απο καρφουρ) ενας κολλητος μου ενα 15λιτρο(αν θυμαμαι καλα)ειχε μεσα τις παναγιας τα ματια και λεω "μαρεσει!!θα φτιαξω ενα και εγω!!!"και ετσι αγορασα τζαμια ειδα στο νετ πως γινεται και κολλησα το πρωτο 40λιτρο μου..μεσα στο μηνα εφτιαξα και 120λιτρο!για το τι ψαρια θα ειχα μεσα με καθοδηγουσε ο πετσοπας οποτε καταλαβαινεται!!μετα απο λιγο καιρο βρηκα και το aquazone και τωρα ο πετσοπας ειναι νεκρος!!!χαχαχαχαχαχαχχα!!!απλα καταλαβα οτι ολα τα "αγρια" οπως ελεγε, τελικα δεν πανε μαζι...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Η γνωριμια μου με τα ψαρια αρχισε απο τα 5 πρωτα μου χρονια οταν οι γονεις μου πηραν ενα 90αρι [απο οτι θυμαμαι] ενυδρειο χωρις φιλτρα και εξοπλισμο. Θυμαμαι καθε φορα που πηγαινα μικρουλα στο κολυμβητηριο επειδη διπλα ειχε και εΝα πετ σοπ παιρναμε και απο ενα ψαρακι.. πραγματικα σαν παιδακι χαιροσουν αλλα τα ψαρια καθολου αφου ειχα στριμωχτει 8 χρυσοψαρα σε ενα 90αρι. Τα ψαρακια πεθαιναν με τον καιρο και σαν παιδια επειδη στεναχωριομουν οι γονεις μου τα αναπληρωναν κανοντας το ''εγκλημα'' πιο σοβαρο.

Οταν πλεον ημουν 9 επειδη οι γονεις δεν αφηναν να παρω κουνελακι και ολα αυτα τα ζωακια μου πηραν ενα χρυσοψαρο σε γυαλα.. ηταν το 2ο εγκλημα και οχι το τελευταιο διστυχως.

Στην συνεχεια στα 12 μου χρονια βλεποντας μια φιλη μου να παιρνει ψαρακι ζηλεψα και αγορασα 2 χρυσοψαρα και τα εβαλα σε ενα ενυδριακι 5 λιτρων [ειμουν εντελως ασχετη αλλα και απαραδεκτη] τα λυπηθηκα και τους πηρα ενα 15αρι αλλα διστυχως πεθαναν [αν ενημερωνομουν ομως δεν θα γινοταν τπτ απο ολα αυτα αλλα που εγω..?!] μετα απο 2 χρονια ξαναπηρα 1 αυτη τη φορα χρυσοψαρο και ενταξει ...που να αντεξει και αυτο μετα απο 3 μηνες πεθανε...

Απο τοτε δεν ξαναπηρα χρυσοψαρο παραμονο δοκιμασα [σημερα] την τυχη μου με μονομαχο και τα παμε αρκετα καλα μεχρι στιγμης...πλεον ενημερωνομαι.... ολοι λιγο πολυ ειμαστε εγκληματιες και συνενοχοι αφου απο αγνοια μας αφησαμε τα ψαρακια στην τυχη τους.. τα θυμαμαι και λυπαμαι..κριμα και παλι κριμα.. :(

Link to comment
Share on other sites

Εγώ απο παλιά είχα γυάλα με χρυσόψαρα! Κάποια στιγμή είχα φτάσει 3 χρυσόψαρα στην γυάλα που και ως δια μαγείας επιζούσαν(μην το δοκιμάσετε!!!)

Έπειτα πριν απο καμια 5-6 χρόνια μου έκανε ένας φίλος μου δωρο ένα ενυδρείο(120ρι) και τα έριξα μέσα και πραγματικά το απολάμβαναν!

Αν και το ενυδρείο δεν στρώθηκε αν και πλήθηκε με απορριπαντικά και φουλ πλαστικά φυτά και ψύτικα πραγματάκια και τα ψάρια μπήκαν κατευθείαν μέσα μόλις μπήκε το νερό(3χρυσόψαρα και 2 σκαλάρια) σε θερμοκρασίες 15 και ούτε!(μην το δοκιμάσετε) τελικά κατάφεραν και επιβίωσαν!

Έπειτα απο εντολή του πετσοπα να μην βάλω τίποτα για κανα μήνα, μολις πέρασε ο μήνας έγινε πανικός! Κάθε μέρα έπερνα και απο ένα ψάρι(καλές εποχές με λεφτά) και επίσης σκο΄τωνονταν κάθε μερα! Είχα απο όλων των ειδών τα ψάρια(μόνο αφρικάνικα δεν είχα βάλει)!!

Κάποια στιγμή σταθεροποιήθηκαν τα πράγματα και δεν είχα απώλειες(μετά απο χρόνια) και είχα 4 γομάρια(1 σέβερουμ που δεν χωρούσε να στρίψει, 1 clown loach, 1 παπαγαλόψαρο και έναν παγκάσιο που ας μην πω πόσο έφτασε)

Μια μέρα όλως τυχαίως ανακάλυψα το φόρουμ και με γοήτευσαν οι αφρικάνες και έτσι τα έδωσα όλα, πήρα ένα λίγο πιο μεγάλο για να υποστηρίζει αφρικάνες(malawi) και έτσι ξεκίνησα!

Ας είναι καλά το φόρουμ!

Να σημειώσω πως πριν μπώ στο φόρουμ δεν ήξερα τίποτα απο κύκλους του αζώτου κλπ κλπ και έκανα εγκλήματα!

Πάντως καιρό πριν μπώ και εγγραφώ έμπαινα και έπαιρνα ιδέες έτσι ώστε να εμφανιστώ έτοιμος!

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

εγω ηξερα ποια ψαρακια ηθελα

αλλα δεν γνωριζα ακριβως ποιες ειναι οι συμπεριφορες και οι συνθηκες που χρειαζονται!!!

πραγμα που το μαθαινεις απο την εμπειρια σιγουρα ή αν σε παρει απο το χερακι ενας αξιοπιστος εμπειρος ενυδρειας(πραγμα δυσκολο)

Link to comment
Share on other sites

Το απόλυτο τίποτα με μπόλικο καθόλου πραγματικά!!! Αλλά ήμουν μικρός τότε περίπου 10 - 11 χρονών. Και από τότε μέχρι σήμερα υπήρξαν πολλά διαφορετικά στάδια με διαφόρων ειδών εγκλήματα, που άμα τα αναφέρω πρέπει να γράψω έκθεση. Έπαθα κι έμαθα όμως. Ας είναι καλά το διάβασμα που εχω ρίξει και το forum που με διαφώτισε σε πολλά..

Link to comment
Share on other sites

Πριν απο 2 χρονια περιπου μου εκανε δωρο η γυναικα μου ενα μικρο ενυδρειο 23 λιτρων για να κατευνασει την μανια που εχω με τα ζωα! Μολις ειχε πεθανει η σκυλα μου και παροτι δεν ηθελα να παρω αλλο σκυλι ηθελα ενα κατοικιδιο στην ζωη μου! Παρολα αυτα το θεμα το ειχα ψαξει ελαχιστα νωριτερα γιατι παντα με μαγευε ο κοσμος του βυθου και ειχα ενημερωθει απο καποιους συναδελφους μου!

Link to comment
Share on other sites

Πολύ Ενημερωμένος... καθώς έπεσε πολύ διάβασμα για πάνω από μήνα μέσα εδώ AZ :bigemo_harabe_net-64:

Link to comment
Share on other sites

Από καθόλου έως παντελώς άσχετος..... :bigemo_harabe_net-88:

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Η αλήθεια είναι πως η πρώτη μου επαφή ήταν όταν ήμουν παιδάκι, δε θυμάμαι ακριβώς πόσο χρονών ήμουν. Είχα αγοράσει ένα χρυσόψαρο σε ένα πανηγύρι και έζησε περίπου 3 χρόνια σε μία γυάλα!

Είχε πάρει και μία φίλη μου τότε ένα χρυσόψαρο, το οποίο έζησε πολύ λίγο, έναν, ίσως δύο μήνες. Θυμάμαι όταν πήγαινα σπίτι της έβλεπα κομμάτια από ψωμί να επιπλέουν στο νερό της γυάλας. Η αδερφή μου θυμόταν ότι είχε δει μια φορά να επιπλέει κομμάτι από μακαρόνι!

Κι εγώ βέβαια δεν ήξερα τίποτα τότε, και αναρωτιέμαι πως κατάφερε κι έζησε 3 χρόνια σε μία γυάλα. Ήταν μεγαλούτσικη η γυάλα και στον πάτο είχε βότσαλα και κοχύλια. Δεν το τάιζα πολύ και του άλλαζα το νερό μία φορά την εβδομάδα. Τί τράβαγε το κακόμοιρο! Έβαζα σε μία λεκάνη το φρέσκο νερό και το άφηνα μία μέρα να φύγει το χλώριο. Βούταγα με το χέρι μου το ψαράκι και το έβαζα στη λεκάνη με το νέο νερό. Άδειαζα το περιεχόμενο της γυάλας και ξέπλενα τα πάντα με καθαρό νερό για να φύγει η γλίτσα. Στη συνέχεια έριχνα το νέο νερό στη γυάλα και στο τέλος και το ψάρι. Άντεξε πάντως ο Ψαρούλης!

Και τώρα, μεγάλη πια, αποφάσισα να πάρω ένα χρυσόψαρο ως κατοικίδιο γιατί σκέφτηκα πως δεν έχει πολλά έξοδα και δεν απαιτεί πολλή φροντίδα. Ευτυχώς έκανα μία αναζήτηση στο διαδίκτυο για να βρω πληροφορίες σχετικά με τη φροντίδα του και συνάντησα το ΑΖ! Ευτυχώς για το χρυσόψαρο δηλαδή που δεν θα τραβήξει τα βάσανα του Ψαρούλη! :)

Έγινε επεξεργασία - kalliroi
Link to comment
Share on other sites

εγω αρχισα καπως ετσι εντελως ασχετη πριν 12 χρονια 5-6 χρονων περνοντας εξω απο ενα πετσοπ με την μητερα μου αφου αγορασα ενα παπαγαλο που εζησε μπορω να πω 14 ολοκληρα χρονια το ματι μου πηγε στα χρυσοψαρα και φυσικα ως μωρο "mommy i want a goldfish !!!" αγορασαμε λοιπον το πρωτο μου ψαρι σε ενα ενυδρειακι 10 λιτρων το οποιο εχω ακομα φυσικα μετα απο 2 μηνες :rip_1: καθε φορα που μου ψοφιζαν αγορραζα και αλλα το ενα μαλιστα ειχε αντεξει 8 μηνες !!! πριν 3 χρονια αγορασα το πραγματικο ενυδρειο 70λ δωρο την μαμας μου για παρηγορια απο τον αποχωρησμο του τετραποδου φιλου μου και παλι ασχετα ψαρια μεσα στην αρχη 3 χρυσοψαρα ουτε καν στρωσημο και μετα διαφορα ζωοτοκα με σκαλαρια γκουραμι και danios ολα πεθαναν μεσα σε μια εβδομαδα εκτοσ απο τα σκαλαρια και τα danio !!! μπηκα λοιπον στο φορουμ και ενημερωθηκα σωστα απο τους εμπειρους χομπιστες ευχαριστω μου ανοιξατε τα ματια !!!

Link to comment
Share on other sites

Ξεκίνησα μεγάλος στο χόμπι πριν τέσσερα χρόνια και από σπόντα. Μου άρεσαν πάντα τα ενυδρεία, αλλά ποτέ δεν είχα μπει στην διαδικασία να στήσω ένα. Ώσπου μια μέρα ο αδελφός μου που ότι είχε ξεκινήσει να ασχολείται με το χόμπι του ενυδρείου, χρειάστηκε να φύγει μόνιμα από τον Πειραιά για Ρόδο. Έτσι βρέθηκα να έχω ένα ενυδρείο 100 λίτρων με μια τεράστια ψαρόσουπα και χωρίς να έχω ιδέα. Το ίδιο και ο αδελφός μου που ζήτημα ήταν να είχε στήσει το ενυδρείο κάνα μήνα πριν. Καθάριζα το φίλτρο κάθε εβδομάδα με ζεστό τρεχούμενο νερό. Άλλαζα το νερό όποτε το θυμόμουν τάιζα πάντα με πάρα πολύ φαί για να μην πεινούν τα καημένα και άλλα τέτοια. Κάθε λίγο και λιγάκι πέθαινε και ένα ψαράκι. Πήγαινα στο πετσοπ της γειτονιάς και έπαιρνα ένα άλλο. Μέχρι που έκανα αναζήτηση στο Google, τι έχουν τα έρημα και ψοφούν, και βρήκα το φόρουμ. Μετά από πολύ διάβασμα κατάλαβα τι έχε κάνει. Γνώρισα πολλά, παιδιά, έκανα καινούργιους φίλους και έμαθα χιλιάδες νέα πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

Όταν ήμουν 4 είχαμε μια γυάλα με 2 (ελεος) χρυσοψαρα , την σταχτοπουτα και την χιονατη :bigemo_harabe_net-74:

πέθαιναν και ξαναγοράσαμε, μετα ομως οχι παλι. δεν ξεραμε τιποτα λογω του πετ σοπα. απλα μας ειχε πει να βαλουμε τα χρυσοψαρα σε λεκανη, να αλλαζουμε νερο και αντε παλι.

Μετα απο αρκετα χρονακια αρχισα να λεω στον μπαμπα μου οτι θελω κατοικιδιοοοο. αυτος μου ειπε μονο αν θελω ενυδρειο, βλεπετε νομιζα οτι το ενυδρειο ηταν μια απλη υποθεση παιξε γελασε. Ειχαμε σκοπο να το παρουμε σε αρκετο καιρο, αλλα η μικρη πολυ αδερφη μ αντιμετωπιζε σοβαρη πνευμονια και περασε καλοκαιρι σπιτι, και για να χαρει πηραμε ενυδρειο. 4 χρυσοψαρα εβαλε η πανεξυπνη , μας εκανε και μια τιμη υποτιθεται ουαου, και εμεινα σπιτι χωρις να ξερω την τυφλα μ.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και από μένα

Tα πρώτα ψάρια ήταν 2 χρυσόψαρα τα οποία τα θυμάμαι πολύ αμυδρά πρέπει να είχαν ζήσει 2-3 χρόνια σε γυάλα και τα είχα μαζί με της αδελφή μου ( αλλά δεν τα φρόντιζα εγώ )

Δυο χρόνια μετά όταν έγινα 11 κόλλησα το πρώτο μου ενυδρείο ( θυμάμαι είχε καθρέφτη το πίσω τζάμι )

Περίπου 60 λίτρα το οποίο είχε μόνο επιτυχία στο κόλλημα ,μιας και δεν είχα ιντερνέτ τότε το κόλλησα με σιλικόνη ( όχι για ενυδρεία )( ενημέρωση δεν είχα καμία) και μόνο μια αεραντλία .. 2 χρυσόψαρα που μπήκαν μέσα άντεξαν 2 μέρες … το άδειασα και δεν το ξαναγέμισα ποτέ …. Ένα χρόνο μετά κόλλησα το δεύτερο ενυδρείο μου για 2 χελωνάκια περίπου 20 εκατοστά στο ύψος γύρο στα 50 λίτρα, το ένα χελωνάκι ζει και βασιλεύει μέχρι σήμερα.

Αν δεν συμπεριλάβουμε το χελώνοενυδρείο για 18 χρόνια δεν είχα καμία επαφή..μέχρι πριν 2 χρόνια που ξαναμπήκα δυναμικά στο χόμπι,, με καλή ενημέρωση πλέων..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...