Jump to content

Σε 3 Εβδομάδες ποση εξατμιση νερου αραγε???


Recommended Posts

Εχω ενα record 60lt της juwel και του εχω ανεμιστηρακι. Φυσικο επακόλουθο ειναι η εξατμιση του νερου, περιπου 5-7 λιτρα το 3ημερο.. Προς το παρων το συμπληρωνω εγω αλλα επειδη θα λειψω για αρκετο καιρο ( 3 εβδομάδες περιπου), τι να κανω? Να το αφησω χωρις ανεμιστηρακι ( αλλα τους 31 βαθμους θα τους εχω σιγουρα ) για να γλυτώσω την εξατμιση. Αν το αφησω με το ανεμιστηράκι φοβάμε οτι θα φυγει πολυ νερο και εκτος απο το οτι θα εχω απωλειες φοβάμε μην μου καει και το φιλτρο, αν δεν κανω λαθος απο πανω το παιρνει το νερο???ή εχετε κατι κατα νου??? Σας παρακαλω ας βοηθησει καποιος γιατι τα λυπαμε τα ψαρακια μου να τα παρατησω ετσι... :blink::thumbup::thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Δεδομενα : εχεις γυρω στα 50 λιτρα νερου.

Με 2 λιτρα οπως λες εξατμιση τη μερα σε 25 μερες δεν θα εχει καθολου νερου μεσα.

Εκτος αυτου δεν θα κανει καποιος εβδομαδιαια αλλαγη νερου (αντε στι 2 εβδομαδες με ελαχιστο ταισμα)? θα γεμισει νιτρικα (και με λιγοτερο νερο καθε μερα, θα ειναι χειροτερα).

Αν δεν υπαρχει καποιος (συγγενης, φιλος) να ερχεται και να συμπληρωνει νερο εχεις τις εξης επιλογες.

1. Αυτοματη αναπληρωση νερου (κανε αναζητηση, καποιος κανει καποια diy κατασκευη γυρα στα 50-60€)

2. Eliwell (50€) που δεν θα αφηνει τα ανεμιστηρακια να δουλευουν ανεξελεγκτα ολη μερα και αν ρυθμισεις λιγο πιο ψηλη θερμοκρασια πχ 28,5 θα δουλεουν ακομα λιγοτερο, αλλα και παλι 1 λιτρο την ημερα θα το εχεις σιγουρα εξατμιση.

Παλι δεν θα δουλεψει το φιλτρο σε τοσο χαμηλη σταθμη.

3. Δεν πας τοσο μεγαλες διακοπες

4. Χαριζεις τα ψαρια ή τα επιστρεφεις στο πετσοπ

χμμμμ τι αλλο?

Η μονη καλη λυση ειναι ο συνδυασμος των δυο πρωτων.

ή στην αναγκη ο συνδυασμος του 1 και 3 ή 2 και 3

Έγινε επεξεργασία - delta66
Link to comment
Share on other sites

καλησπερα και εγω το ίδιο σκεφτομε λύση είναι αναπλήρωση νερού με αισθητήρες και μια αντλία να ξαναγεμίζει αλλά εγώ σκεφτομε κουβα με νερο και να υπολογίσω σταγόνα σταγόνα και με ένα συστηματακι για υπερχιλιση,αλλα ειναι επίφοβο καλύτερα αν μπορείς οικονομικά πάντα πάρε αυτόματο αναπληρωτή για να εχεις το κεφάλι σου ήσυχο. :blink:

Link to comment
Share on other sites

Το να το κλείσω εντελώς δεν ειναι και πολυ καλη ιδεα???Ε???Το αποκλείουμε? Εχω 2 γνωστους που τα ψαρια τους τα εχουν στους 31-32 βαθμους και μου λενε να το κανω, αλλα δεν μπορω να παρω την αποφαση.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν έχεις πρόβλημα με φυτά, μπορείς να αφήσεις κλειστά τα φώτα και να κλείσεις το καπάκι, δεν τι θερμοκρασίες πιάνει και πράξε αναλόγως... τα φυτά ίσως μπορούν να επιβιώσουν σε ένεν κουβά κοντά σε φώς από παράθυρο, ή να τα δανείσεις κάπου μέχρι να έρθεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...