Jump to content

ΓΕΝΝΕΣ ΔΙΣΚΩΝ


HAWAI

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!Στους 6 μήνες λειτουργείας του ενυδρείου μου που εχει 7 Δίσκους,έτυχε να ζευγαρώσουν και να γεννήσει το συγκεκριμένο ζευγάρι με την σημερινή 4 φορές!Τις 2 πρώτες μόλις έκλειναν τα φώτα ,οι κλόουν,τα sae,oι γαρίδες,τα νέον και οι άλλοι 5 Δίσκοι έκαναν πάρτυ με τα νεογνά!Την 3η φορά έβαλα μια μικρή λάμπα έξω από το ενυδρείο εκεί που ήταν τα αυγά,βγήκανε,κολλήσανε στους γονείς τους και την 4η μέρα που τάισα τα ψάρια,το ζευγάρι έτρωγε την τροφή και τα άλλα βρήκαν ευκαιρία να επιτεθούν στα μικρά και τα φάγανε όλα!Μπορείτε σας παρακαλώ να με βοηθήσετε να τα γλιτώσω?ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!ΦΙΛΙΚΑ HAWAI!

Link to comment
Share on other sites

γεννα μεσα σε κοινωνικο ενυδρειο μαζι με αλλα ψαρακια.....δεν προκειται να επιβιωσει..!!!!

αφου εχεις σιγουρο ζευγαρι,μεταφερεις το ζευγαρι σε γεννηστρα με νερο του κανονικου ενυδρειου και τα αφηνειςε στην ησυχια τους να γενησουν....

τωρα ετσι οπως εισαι απλα δεν.....

Link to comment
Share on other sites

Μηπως μπορεις να γραψεις μερικα πραγματα παραπανω για το ενυδρειο σου;;; :thumbup: Εκει μεσα δεν θα μπορεσεις να κανεις τιποτα για να τα σωσεις παντως. Μια γεννηστρα 100-120 λιτρων ισως θα ηταν η καλυτερη λυση, για πολλους λογους.- :D

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας!Το ενυδρείο μου θα ήθελα να το παρουσιάσω,μα μη με κοροιδέψετε,δεν ξερω να περνάω φωτογραφίες και δεν έχω ψηφιακή γιατί δεν την χρειάστηκα ποτέ,αυτό μια παρέθεση!Το ενυδρείο είναι 100*60*60 ,φτιαγμένο πριν 6 μήνες,το οποίο μέσα είναι λίγο ζούγκλα με φυτά,με 3 ρίζες mopani,φωτισμό 3 Τ5 aqua light και 3 Τ8 fluora!Τα ψάρια τα ανέφερα σε προηγούμενη δημοσίευση στο θέμα!Οσο για ακόμη ένα μικρό για γεννήστρα θα πρέπει να βγω εγώ από το σπίτι!ΚΗ:3,5 - PH:6,5 - NO3/4:0!

Έγινε επεξεργασία - HAWAI
Link to comment
Share on other sites

Κάπου, κάποτε είχα δει να χωρίζουν ένα ενυδρείο στη μέση με μπλε σφουγγάρι... Ίσως αυτή να είναι μία λύση σε περίπτωση που δεν έχεις χώρο για άλλο ενυδρείο. Βέβαια θα χρειαστεί να χαλάσεις το ντεκόρ σου. Επίσης τα λίτρα σου ίσως είναι λίγα για να χωρέσουν στο ένα μέρος 2 δίσκοι και στο άλλο τα υπόλοιπα ψαράκια σους.

Πάντως μη το κάνεις αν δεν στο επιβεβαιώσει και κάποιος πιο έμπειρος.

Link to comment
Share on other sites

Αυτο που λεει ο φιλος stormtrooper γινεται αλλα στην δικια σου περιπτωση και γενικα δεν θα το συνιστουσα ειναι πιο ευκολο να βαλεις σε λειτουργια ενα μικρο 80 -100 λιτρων ενυδρειο παρα η φασαρια να κανεις αυτο το πραγμα στο ενυδρειο θα στρεσαρεις ολα τα ψαρια +το οτι θα στριμωχθουν αρκετα τα υπολοιπα 5 ψαρια στο μισο ενυδρειο.Εγω κλεινοντας δεν θα σε προετρεπα σε κατι τετοιο σιγουρα θα βρεις χωρο για ενα μικρο ενυδρειο και αλλαγες νερου θα κανεις που χρειαζονται πιο ευκολα και γενικως εχει πολλα πιο θετικα μια γεννηστρα απο το να χωρισεις το ενυδρειο σου και ειναι κριμα να μην το κανεις μιας και εχει σιγουρο ζευγαρι.

Σου ευχομαι καλη συνεχεια και ευχομαι να δουμε συντομα φωτο απο πολλα πολλα μικρα :D

Έγινε επεξεργασία - pan
Link to comment
Share on other sites

,φωτισμό 3 Τ5 aqua light και 3 Τ8 fluora!

αγαπητε εισαι πολυ τυχερος και μπραβο για το ζευγαρι που φιλοξενεις.

επετρεψε μου μια γενικοτερη αποψη για το συστημα σου.

αν και δεν αναφερεις τα watt απο τις λαμπες σου θεωρω οτι ο φωτισμος σου ειναι ΠΟΛΥΣ για να κρατας δισκους , και μαλλον σε αυτο να ωφειλεις και την ζουγκλα στη γυαλα σου.

για φυτεμενο γενικα καλα ειναι , αλλα για δισκους ....

καλη συνεχεια :D

Link to comment
Share on other sites

Οι 3 Τ5 είναι από 39w και οι 3 Τ8 απλές από 19w.H μισή επιφάνεια είναι με GREEN CABOMBA και από κάτω ο φωτισμός δεν είναι ιδιαίτερα δυνατός εξάλλου γι'αυτό το΄λόγο έβαλα το συγκεκριμένο φυτό΄για να βρίσκουν ησυχία οι Δίσκοι!

Link to comment
Share on other sites

To ωραίο είναι και σχετικό!Μπορεί για μένα να είναι ΄'τέλειο΄΄ και για οποιονδήποτε άλλον μια χαζομάρα!Εγώ απλά εμπιστέυομαι το γούστο μου!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...