Jump to content

Διατήρηση βιολογίας φίλτρου...


Recommended Posts

Υπάρχει τρόπος να διατηρήσουμε την βιολογία ενός φίλτρου όταν αυτό δεν το έχουμε σε χρήση? Δηλαδή, προσωπικά έχω ένα μικρό φιλτράκι Eheim 2211 ως "καβάτζα", το οποίο όποτε χρειάστηκε να το χρησιμοποιήσω έβαζα υλικό από το κανονικό φίλτρο. Επειδή σαν διαδικασία δεν είναι και ότι καλύτερο, από θέμα χρόνο και πρακτικής, σκέφτομαι με ποιον τρόπο θα μπορούσα σε αυτό το μικρό φιλτράκι να έχω μόνιμα βιολογικό υλικό το οποόιο όμως να μην "πεθάνει" και όποτε το χρειάζομαι να είναι έτοιμο.

Σκέφτηκα την περίπτωση του να αφήσω νερό μέσα στον κάδο, αλλά μάλλον περισσότερο κακό θα κάνω παρά καλό. Υπάρχει καμία άλλη λύση?

Link to comment
Share on other sites

-Αλλη μια εμμεση λυση και οχι τοσο κομψη θα ελεγα ειναι να βαλεις τα υλικα σου σε ενα διχτακι και να τα βαλεις σε μια γωνια (πισω) στο ενυδρειο σου.

...ετσι τα'χεις"ετοιμοπολεμα" :D

Link to comment
Share on other sites

H πιό σίγουρη λύση είναι να τρέχει μαζί με το κανονικό σου φίλτρο στο ενυδρείο αλλά αξίζει για τις λίγες φορές που θα το χρειαστείς να τρέχει συνέχεια και να έχεις ίσως ανεπιθύμητη υπερφίλτρανση-υπερκυκλοφορία ή απλά κάνεις ότι και παλιότερα?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...