Jump to content

ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΩ ΒΟΗΘΕΙΑ


Recommended Posts

ΧΑΙΡΕΤΩ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ.

ΕΧΩ ΣΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΕΧΩ ΗΔΗ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΜΟΥ.

ΒΑΣΙΣΤΗΚΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΝΑ ΒΑΛΩ, ΤΙ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ , ΨΑΡΙΑ, ΦΥΤΑ, Κ.Λ.Π. Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ, ΠΙΣΤΕΨΑ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΣΤΗΚΑ ΣΕ ΟΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ. ΕΓΩ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑ. ΗΘΕΛΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΜΕ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΨΑΡΙΑ. ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ "ΑΠΩΛΕΙΕΣ". ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΑΠ’ΟΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΨΑΡΙΑ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΩ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ (ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ) , ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ‘Η ΓΝΩΣΤΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΕΝΥΔΡΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ.

ΕΤΣΙ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΣΤΗΝ ΕΥΚΟΛΙΑ ΤΟΥ INTERNET KAI ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΒΙΩΣΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΟΛΥΤΙΜΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΟΙ, ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΟΥΣ ΘΑΥΜΑΖΩ ΑΥΤΟΥΣ!! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ. ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΝΥΔΡΕΙΩΝ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΧΩ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ΑΣ ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ.

ΠΡΩΤΑ ΑΠ’ΟΛΑ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΜΟΥ (ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΡΟΛΟΓΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ)

ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΡΕΣΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΠΙΠΛΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΡΕΣΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ. ΕΙΝΑΙ ΣΧΗΜΑΤΟΣ Γ ΚΑΙ ΧΩΡΑΕΙ 200 Lt ΝΕΡΟ. ΕΧΕΙ ΥΨΟΣ 55 CM (ΣΤΑΘΜΗ ΝΕΡΟΥ 50 CM) , H ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ Γ ΜΗΚΟΣ 85CM ΕΝΩ Η ΜΙΚΡΗ 73CM . ΠΛΑΤΟΣ 40 CM Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ 30 CM Η ΜΙΚΡΗ.

ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 200 LT ΝΕΡΟ

ΒΥΘΟΣ: ΧΑΛΙΚΙ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟ ΜΕΧΡΙ 5 mm

ΦΙΛΤΡΟ: ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ , 1000LT/H , ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

ΑΕΡΑΝΤΛΙΑ: ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ME ΛΑΣΤΙΧΟ ΠΟΡΩΔΕΣ ΣΤΟ ΒΥΘΟ

ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ: ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ 300W, ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ 280 C +- 20 C TO ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΦΩΤΙΣΜΟΣ: 4 ΛΑΜΠΕΣ T5, SERA COLOR PLANT , 2 x 18W + 2 X 15W

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ 13 ΩΡΕΣ/ΗΜΕΡΑ

ΦΥΤΑ: ΑΛΗΘΙΝΑ. ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΥ. ΤΑΚΤΙΚΑ ΤΑ ΑΛΛΑΖΩ!!! ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΧΩ; KAΠΟΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΕΞΕΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΩ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ

ΨΑΡΙΑ: ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΜΕ ΤΕΤΡΑ (20 ΤΕΜ.) ΚΑΙ 3 ΓΛΥΦΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΠΡΟΣΘΕΣΑ 3 ΜΕΛΑΝΟΤΑΙΝΙΕΣ, ΔΙΣΚΟΥΣ (ΕΦΤΑΣΑ ΣΥΝΟΛΟ 4), ΕΝΑ ΜΑΥΡΙΔΕΡΟ ΒΕΝΤΟΥΖΑ, ΚΑΙ 3 ΜΙΚΡΑ ΚΟΚΚΙΝΩΠΑ ΠΟΥ ΣΚΑΛΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΒΥΘΟ.

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ ΕΧΩ «ΧΑΣΕΙ» ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΕΞΗΣ ΨΑΡΙΑ:

6 TETRA (3 RED EYES, 3 NEON). ΓΙ'ΑΥΤΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ.

2 ΔΙΣΚΟΥΣ

ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΝΩ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΚΑΘΕ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 30%. ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΕΚΑΝΑ ΠΙΟ ΑΡΑΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΛΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΟΤΙ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΥΣΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΩ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

A)ΠΟΛΥ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΦΩΣΦΟΡΙΚΑ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ. ΤΙΜΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 10mg KAI ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

:unsure:ΤΑ ΦΥΤΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ. ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΦΥΛΛΑΡΑΚΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΙΤΡΙΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΑΠΙΖΟΥΝ . ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΩΡΑ (ΠΕΡΙΠΟΥ 7 ΤΕΜ. ) , ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΠΩΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΥΓΙΗ 100%. ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΣΙΔΗΡΟ ΚΑΙ ΠΟΤΑΣΑ, ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ SERA FLORENA (ΥΓΡΟ ΛΙΠΑΣΜΑ).

C) ΟΙ 2 ΔΙΣΚΟΙ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑ, ΕΙΧΑΝ ΒΓΑΛΕΙ ΕΝΑ ΑΣΠΡΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΛΙΓΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ (ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΒΡΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ Ή ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΤΗ ΛΕΝΕ ). ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΕΡΑΤΑΚΙ ΠΟΥ ΠΡΟΕΞΕΧΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 2-3 mm (ΜΗΚΟΣ) ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΤΡΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 1mm. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΙCH (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ)

ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΥΤΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΙΣΚΟ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ. ΜΕΤΑ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ 2ο. ΤΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ. ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑ ΕΒΑΛΑ COSTAPOUR ΚΑΙ ΤΑΜΠΛΕΤΕΣ BACTOPOUR . ΥΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ. ΕΖΗΣΕ ΚΑΜΠΟΣΟ ΜΕΤΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΣΟ. ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΜΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟ.

Ο 2Ος ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ. ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΖΩΗΡΟΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ. ΑΥΤΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ¨ΚΕΡΑΤΑΚΙ¨ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΕΚΑΝΑ ΑΛΛΑΓΗ ΝΕΡΟΥ ΑΜΕΣΩΣ. ΕΔΕΙΞΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΕΙ. ΜΕΤΑ ΕΦΥΓΑ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ, ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ. ΕΙΧΕ ΒΓΑΛΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΣΠΡΑ 3-4 ΑΚΟΜΗ, ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΑ ΕΙΧΕ ΠΕΘΑΝΕΙ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΜΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΣΑ ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ.

D)ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΘΕΣΑ 2 ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ. ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ. ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΝΕΡΟΥ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΒΑΛΩ. ΚΑΙ ΕΝΩ ΟΙ ΔΙΣΚΟΙ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΩΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ ΕΔΕΙΧΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΗ 2η ΜΕΡΑ ΜΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΓΗΡΑΙΟΤΕΡΟΣ , ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΑΣΠΡΟ ΣΗΜΑΔΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΤΑ ΠΗΡΑ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ. ΕΒΑΛΑ ΑΜΕΣΩΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ BACTOPOUR KAI ΕΠΑΝΕΛΑΒΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 3η ΜΕΡΑ. ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΣΗΜΑΔΙ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ. Ο ΔΙΣΚΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΡΩΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΠΙΟ ΛΑΙΜΑΡΓΑ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ!!

E)ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ (1Η ΦΟΡΑ ΑΥΤΟ) ΟΤΙ ΕΧΩ ΓΕΜΙΣΕΙ ΣΤΟ ΒΥΘΟ ΣΑΛΙΓΓΑΡΑΚΙΑ ΜΙΚΡΑ. ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙΚΙ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ ΑΝΑΚΙΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΛΙΚΙ. ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ; KATI ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ. ΑΛΓΗ ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΕΤΡΕΣ. ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΣΚΟΥΡΟ ΠΡΑΣΙΝΗ ΘΑ ΕΛΕΓΑ. ΣΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΖΩ ΜΕ ΤΟ ΜΑΓΝΗΤΗ.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ!! ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΨΑΡΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΧΑΣΩ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΔΙΣΚΟΥΣ.

ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΑΝΑ ΠΑΛΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΝΩ ΠΗΡΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ:

Ph= 6-6,5

NO2=0NH4/NH3=3mg (ΚΑΘΑΡΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΟΧΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ph) . ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΤΡΗΣΗ. ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΗΚΑ.

GH=7

KH=3

PO4= ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 . ΚΛΑΣΣΙΚΑ.

ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΡΩ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ.

ΟΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ Ή ΦΙΛΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ- ΣΥΜΒΟΥΛΗ Ή ΠΡΟΤΑΣΗ , ΘΑ ΧΑΡΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ.

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΕΓΡΑΨΑ ΠΟΛΛΑ. ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΠΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ . ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΓΡΑΦΩ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

Link to comment
Share on other sites

κατ'αρχας αν μπορεις αγαπητε φιλε γραφε με μικρα ελληνικα.ετσι ειναι σαν να φωναζεις.

εγω δεν θα μακρυγορησω,απλα θα σου πω οτι για το παραμικρο ΔΕΝ ριχνουμε φαρμακα στο κανονικο μα ς ενυδρειο,αλλα χρησιμοποιουμε καραντινα.

μετα απο ολες αυτες τις θεραπειες εβαλες ενεργο ανθρακα να απορροφησει το φαρμακο,και εκανες αλλαγη νερου...?γενικα θελω να πω οτι η προληψη ειναι καλυτερη απο τη θεραπεια,αρκει να γνωριζουμε εξ'αρχης τι πρεπει να κανουμε.

οσο για τα φωσφορικα,αυτα μπορει να προηλθαν απο συνδιασμο καποιων ανωμαλιων στο συστημα σου,οπως πολυ ταισμα,η και κακης ποιοτητας τροφη με περισσεια φωσφορικων,κακη ποιοτητα νερου ,ισως απο ελλειψη τακτικων αλλαγων νερου κλπ....

Link to comment
Share on other sites

ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ.

ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΟΥ ΠΕΡΙ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ.

ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ 2 ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΟΥΣ.

1. ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΧΩΡΙΣ ΓΥΑΛΙΑ (ΒΛΕΠΕ ΗΛΙΚΙΑ).

2. ΓΡΑΦΩ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΠΕΖΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝΙΣΜΟΥΣ.

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΟΤΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. Π.Χ. ΦΩΝΕΣ

ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ (2 ΦΟΡΕΣ ΕΚΑΝΑ) ΕΚΑΝΑ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΕΒΑΖΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΤΟΝ ΕΝΕΡΓΟ ΑΝΘΡΑΚΑ.

ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΑΪΣΜΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΤΑΪΣΤΡΑ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΔΟΣΟΛΟΓΙΕΣ. ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑΪΖΩ ΠΟΛΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ 100% ΣΙΓΟΥΡΟΣ. ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΤΑ ΤΑΪΖΑ 1 ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ. ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ, ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΤΑ ΤΑΪΖΩ ΠΡΩΙ-ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ. ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΤΗΝ ΤΡΩΝΕ ΣΕ 1 ΤΟ ΠΟΛΥ 2 ΛΕΠΤΑ, ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.

ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΜΕΙΓΜΑ ΑΠΟ TETRA PRIMA, TETRA BITS KAI DISCUS FLAKE ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΑΝΑ ΤΑΚΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΙΣΤΡΑ.

Link to comment
Share on other sites

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΤΣΙ. (ΕΧΩ ΣΤΡΑΒΩΜΑΡΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ) :unsure: ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙΣ ΤΑ ΣΑΛΙΓΓΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΣΟΥ ΒΑΛΕ ΜΕΣΑ 2-3 CLOWN ΓΑΤΟΨΑΡΑ http://www.malawicichlidhomepage.com/other/clown_94.jpg ΣΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΑΤΟΨΑΡΑ ΤΡΩΝΕ ΣΑΛΙΓΓΑΡΙΑ. ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΑ ΤΑΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΩΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΗΣ ΝΗΦΑΔΕΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΕΙΧΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΛΛΑ ΣΑΛΛΙΓΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΣΑ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΣΑΛΙΓΓΑΡΙΑ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΦΥΤΑ ΣΟΥ. ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΑΝ ΤΡΩΝΕ ΦΥΤΑ

Έγινε επεξεργασία - kostas3
Link to comment
Share on other sites

- Δεν ειναι σιγουρο οτι τα σαλιγγαρια που εχει κανουν κακο παρα καλο (αεριζουν πχ το βυθο) http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/enydreia/schnecke2.htm

Για τα σαλιγγαρια υπαρχουν παγιδες και αλλες λυσεις απο το να φορτωσει κι αλλο το ενυδρειο με ψαρια που γινονται 30 ποντους και πρεπει να ειναι σε "κοπαδακι" τουλαχιστον 5-6 ατομων.

- Ψαξε πληροφοριες για Hexamita στο google και εδω http://www.aquazone.gr/index.php?pid=12

- Τα φωτα σου (66W) ειναι λιγα για τα λιτρα σου (που νομιζω μπορει βασει των διαστασεων που δινεια ειναι παραπανω απο 200 νερο) για καλυψουν τα φυτα σου που μπορει να ειναι και "δυσκολα" φυτα με απαιτησεις.

Δες και αυτο τον καταλογο με φυτα http://www.tropica.com/default.asp?languageguid=en

- Μερικες ερωτησεις για να παρουν στοιχεια οσοι θελουν να απαντησουν:

1. Το pH με Buffer το κατεβαζεις?

2. Τι ζουμια και αλλα ριχνεις γενικοτερα?

3. Με τι μετρας?

4. Καθε ποτε κανεις αλλαγη και ποσα λιτρα?

5. Ειναι το νερο της αλλαγης ιδιων συνθηκων με του ενυδρειου?

6. Ποιο ειδος δισκων ειχες?

7. Εχεις αμμωνια απ'οτι καταλαβα, κατι δεν παει καλα. Τι υλικα εχεις στο φιλτρο, πως και καθε ποτε το καθαριζεις?

Link to comment
Share on other sites

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΤΣΙ. (ΕΧΩ ΣΤΡΑΒΩΜΑΡΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ) :unsure: ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙΣ ΤΑ ΣΑΛΙΓΓΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΣΟΥ ΒΑΛΕ ΜΕΣΑ 2-3 CLOWN ΓΑΤΟΨΑΡΑ http://www.malawicichlidhomepage.com/other/clown_94.jpg ΣΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΑΤΟΨΑΡΑ ΤΡΩΝΕ ΣΑΛΙΓΓΑΡΙΑ. ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΑ ΤΑΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΩΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΗΣ ΝΗΦΑΔΕΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΕΙΧΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΛΛΑ ΣΑΛΛΙΓΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΣΑ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΣΑΛΙΓΓΑΡΙΑ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΦΥΤΑ ΣΟΥ. ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΑΝ ΤΡΩΝΕ ΦΥΤΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ KOSTAS3

ΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΕΙΝΑΙ Melanoides tuberculata .

ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ ΠΑΛΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ CLOWN ΑΛΛΑ ΕΝΙΩΣΑ ΟΤΙ ΕΝΟΧΛΟΥΣΑΝ ΤΑ ΑΛΛΑ ΨΑΡΑΚΙΑ ΠΟΛΥ, ΚΑΙ ΤΑ ΕΒΓΑΛΑ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΑΝ ΣΥΜΒΙΩΝΟΥΝ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ

Link to comment
Share on other sites

παμε παλι απο την αρχη.

και εγω φοραω γυαλια γιατι δεν πολυβλεπω καλα οταν γραφω και ειμαι 2 χρονια μικροτερος σου,αρα και συνομιλικος σου.. :unsure: θα επαναλαβω λοιπον ,οτι στην κοινωνια του ιντερνετ οταν γραφουμε με κεφαλαια φωναζουμε,και τουλαχιστον εδω μεσα δεν υπαρχει κανενας λογος για φωνες.

ευχαριστω.

λοιπον αγαπητε μου φιλε,οι κλοουν δεν θα κανουν καμμια απολυτως δουλεια οπως σου προτεινε παραπανω ο φιλος,για τον απλουστατο λογο οτι τα συγκεκριμενα σαλιγκαριαπου εχεις ΔΕΝ τα τρωνε.

αν μπορουσες να απαντησεις στις ερωτησεις του φιλου delta66,ισως βρησκαμε τις απαντησεις στο προβλημα σου.

Link to comment
Share on other sites

- Δεν ειναι σιγουρο οτι τα σαλιγγαρια που εχει κανουν κακο παρα καλο (αεριζουν πχ το βυθο) http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/enydreia/schnecke2.htm

Για τα σαλιγγαρια υπαρχουν παγιδες και αλλες λυσεις απο το να φορτωσει κι αλλο το ενυδρειο με ψαρια που γινονται 30 ποντους και πρεπει να ειναι σε "κοπαδακι" τουλαχιστον 5-6 ατομων.

- Ψαξε πληροφοριες για Hexamita στο google και εδω http://www.aquazone.gr/index.php?pid=12

- Τα φωτα σου (66W) ειναι λιγα για τα λιτρα σου (που νομιζω μπορει βασει των διαστασεων που δινεια ειναι παραπανω απο 200 νερο) για καλυψουν τα φυτα σου που μπορει να ειναι και "δυσκολα" φυτα με απαιτησεις.

Δες και αυτο τον καταλογο με φυτα http://www.tropica.com/default.asp?languageguid=en

- Μερικες ερωτησεις για να παρουν στοιχεια οσοι θελουν να απαντησουν:

1. Το pH με Buffer το κατεβαζεις?

2. Τι ζουμια και αλλα ριχνεις γενικοτερα?

3. Με τι μετρας?

4. Καθε ποτε κανεις αλλαγη και ποσα λιτρα?

5. Ειναι το νερο της αλλαγης ιδιων συνθηκων με του ενυδρειου?

6. Ποιο ειδος δισκων ειχες?

7. Εχεις αμμωνια απ'οτι καταλαβα, κατι δεν παει καλα. Τι υλικα εχεις στο φιλτρο, πως και καθε ποτε το καθαριζεις?

ΕΥΧΑΤΙΣΤΩ DELTA66

1. ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΨΑΞΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΟ BUFFER. NAI ΒΑΖΩ BUFFE ΜΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΗ. ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΣΥΣΤΗΣΕΙ ΤΟ DISCUS BUFFER (EINAI ΑΣΠΡΗ ΣΚΟΝΗ) ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΜΑΙ. ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ BUFFER! ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΦΩΣΦΟΡΙΚΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ;

2.ZOYMIA ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΟΙΑ ΛΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΡΙΧΝΩ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΚΑΠΟΙΟ ΛΙΠΑΣΜΑ

3. ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΣΤ ΤΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΗΣ SERA

4. ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 3 ΜΗΝΕΣ ΕΚΑΝΑ ΚΑΘΕ 4 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ, ΤΟ 40 %. ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑ ΚΑΘΕ 2η ΕΒΔΟΜΑΔΑ 30% ΑΛΛΑΓΗ. ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΥΤΟ Ή ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ;

5. ΝΕΡΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ. ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΦΙΛΤΡΟ. ΓΕΜΙΖΩ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΕΝΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΒΑΡΕΛΙ 50LT KAI ΠΡΟΣΘΕΤΩ STRESS ZYME KAI STRESS COAT. ΒΑΖΩ ΜΕΣΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ DISCUS BUFFER (ΓΙΑ ΤΟ PH). ΑΦΟΥ Η ΘΕΡΜΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΦΤΑΣΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ , ΤΟ ΑΔΕΙΑΖΩ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΜΕ ΕΝΑ ΑΝΤΛΙΑΚΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ.

6. ΘΑ ΒΡΩ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ

7. ΤΟ ΑΜΜΩΝΙΟ ΗΤΑΝ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΤΡΗΣΗ (ΧΤΕΣ)

ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΧΤΕΣ, ΜΕΤΡΗΣΑ ΞΑΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

PH=6-6,5

GH=7

NH4/NH3=0,5 mg

PO4=10 mg KAI ΠΑΝΩ (ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟ ΤΕΣΤ ΤΗΣ SERA)

ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΩΣΦΟΡΙΚΑ. ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΩ

Link to comment
Share on other sites

παμε παλι απο την αρχη.

και εγω φοραω γυαλια γιατι δεν πολυβλεπω καλα οταν γραφω και ειμαι 2 χρονια μικροτερος σου,αρα και συνομιλικος σου.. :unsure: θα επαναλαβω λοιπον ,οτι στην κοινωνια του ιντερνετ οταν γραφουμε με κεφαλαια φωναζουμε,και τουλαχιστον εδω μεσα δεν υπαρχει κανενας λογος για φωνες.

ευχαριστω.

λοιπον αγαπητε μου φιλε,οι κλοουν δεν θα κανουν καμμια απολυτως δουλεια οπως σου προτεινε παραπανω ο φιλος,για τον απλουστατο λογο οτι τα συγκεκριμενα σαλιγκαριαπου εχεις ΔΕΝ τα τρωνε.

αν μπορουσες να απαντησεις στις ερωτησεις του φιλου delta66,ισως βρησκαμε τις απαντησεις στο προβλημα σου.

ο.κ. θα προσπαθήσω στο εξής να γράφω πεζά

Link to comment
Share on other sites

Εγω ως συνηθως δεν μασαω τα λογια μου και θα σου πω οτι:

ΠΡΩΤΟ και ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ, αλλαξε καταστημα. Το ενυδρειο που εχεις στησει (με τη βοηθεια του ανθρωπου που εχεις εμπιστοσυνη) κατα την αποψη μου ειναι λαθος. Πρωτον απο πλευρας "βυθου". Αν εχω καταλαβει αυτα που εγραψες (στραβωθηκα :bowdown: ), εχεις λαβα στο βυθο. Κατα την αποψη μου αυτη δεν κανει για τους δισκους και για τα περισσοτερα βυθοψαρα). Επισης δεν ειναι και οτι καλυτερο για τα φυτα. Τα buffer που ριχνουν καποιοι για να κατεβασουν το ΡΗ, ειναι συνηθως αιτια για αυξηγμενα φωσφορικα. Κλοουν μη βαλεις αν εχεις μεσα δισκους. Τα τεστ της Sera ειναι αναξιοπιστα, κατα την δικη μου αποψη. Ψαξτο λιγο μηπως και εχεις λαθος ενδειξεις. Αλλαγες νερου καθε εβδομαδα το 30% περιπου ειναι καλυτερα. Αυτα και βλεπουμε για την συνεχεια.- :unsure:

Έγινε επεξεργασία - diskus fan
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...