Jump to content

Άρρωστο Rosy Barb


Recommended Posts

Καλησπέρα , από χτες το καημένο το ψαράκι καθότανε συνέχεια στο βυθό και όταν αποφάσιζε να κολυμπήσει , η κολύμβησή του ήτανε ασταθής . Στη συνέχεια έκανε λες και δε μπορούσε να βυθιστεί στο νερό . :D

Ενυδρείο καραντίνας δεν έχω αλλά επιστράτευσα μια γυάλα ~5 λτ και το απομόνωσα . Μετά από επικοινωνία με το pet shop μου είπανε να του ρίξω αλάτι ( χωρίς ιώδιο ) κάτι που έκανα σήμερα το πρωί .

Το μεσημέρι που το είδα καθότανε στην επιφάνεια με το κεφάλι προς τα πάνω και με την ουρά προς τα κάτω και φυσικά καμία όρεξη για φαγητό ... :D

Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω εκτός απ το αλάτι για το ψαράκι ;

(στη γυάλα το νερό έχει θερμοκρασία ~28 ο C , το μετράω με θερμόμετρο και φυσικά πρόσθεσα αντιχλώριο κτλ )

Link to comment
Share on other sites

Άν και μιά φωτό θα βοηθούσε αρκετά,σάν πρώτες κινήσεις που έχεις να κάνεις είναι να μετρήσεις το νερό του ενυδρείου σου για να διαπιστώσουμε άν έχεις κάποιο πρόβλημα σε αυτό.

Στην γυάλα που έχεις το ψαράκι θα ήταν καλό να βάλεις μιά αεραντλία και να αλλάζεις το νερό για τον φόβο της αμμωνίας.Θα βοηθούσε άν έβαζες κάποιο στρωμένο φιλτράκι.

Σάν θεραπεία αφού φαίνεται ότι είοναι ενδοπαράσιτα ή/καί βακτήρια θα μπορούσες να δοκιμάσεις συνδιασμό με General Cure και FURAN-2 της Aquarium Pharmaceuticals.

Πρόσεχε βέβαια στην δοσολογία των φαρμάκων μήν δημιουργήσεις περισσότερα κακά απο ότι καλά.

Καλή επιτυχία.

Link to comment
Share on other sites

Οι μετρήσεις που έκανα χτες πριν την αλλαγή νερού έδειχναν αμμωνία 0 , νιτρώδη ~ 0 και νιτρικά ~30 και o PH είναι σταθερό στο 7.6 .

Το ψαράκι πλεον κάθεται ακίνητο στη θέση που περιέγραψα ποιο πριν και δείχνει εξαντλημένο ... :D

Θα πεταχτώ να ρωτήσω για τα φάρμακα που μου είπες και φυσικά θα προσέξω την δοσολογία ...Το αλάτι που μου πρότεινε ο υπεύθυνος του pet shop κάνει τίποτα ; Επίσης αν δε βρω τα συγκεκριμένα τι ακριβώς να του ζητήσω ( φάρμακα για ποια ασθένεια ; )

Αεραντλία μπορώ να βάλω ένα ταυ στην αεραντλία του ενυδρείου και να δώσω και παροχή στη γυάλα ... Αλλαγές φυσικά θα κάνω συχνές ...

Τέλος στο ενυδρείο να κάνω κάτι ; Να ρίξω και εκεί φάρμακα ή αλάτι από φόβο μην κόλλησε / κολλήσει και το άλλο ; :D

Link to comment
Share on other sites

Το αλάτι γενικώς χρησιμοποιείται αντί φαρμάκων. Έχει καλά αποτελέσματα και λειτουργεί σαν τονωτικό. Καλού κακού κάνε μια καλή αλλαγή νερού στο ενυδρείο και παρατήρησε και τα υπόλοιπα ψάρια να δεις τη συμπεριφορά τους και μήπως τυχόν παρουσιάσουν τα ίδια συμπτώματα.

Link to comment
Share on other sites

Με ενημέρωσαν απ το σπίτι ότι το ψαράκι τελικά το χάσαμε ... :D

Θα ξανακάνω μια αλλαγή ~50 % και θα ρίξω και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι στο ενυδρείο (60 lt) μόλις πάω σπίτι , just in case ...

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

Link to comment
Share on other sites

Με ενημέρωσαν απ το σπίτι ότι το ψαράκι τελικά το χάσαμε ...  :D 

11889[/snapback]

Κριμα! :D

Link to comment
Share on other sites

Τα συμπτώματα αυτά είναι ενδεικτικά ασθένειας της νυκτικής κύστης. Το αλάτι θα βοηθήσει - σε διάλυμα 0,3% προστιθέμενο σταδιακά καθημερινά. Απο προσωπική εμπειρία το μόνο που μπορεί να βοηθήσει είναι το SwimBladder της Interpet. Κύτταξε να δεις αν υπάρχουν και άλλα με παρόμοια συμπτώματα - η ασθένεια αυτή είναι πολύ άσχημη και δύσκολη στη θεραπεία.

Προσοχή με το φάρμακο, αν το χρησιμοποιήσεις, φόρεσε γάντια και διάβασε τις οδηγίες. Είναι καρκινογόνο.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά μέχρι στιγμής δε βλέπω κάτι το ανησυχητικό στο ενυδρείο ... To 2o Rosy Barb δείχνει μια χαρα ...

Χτες μετά την αλλαγή πρόσθεσα και μια κουταλιά του γλυκού αλάτι . Φάρμακο απ τη στιγμή που δε βλέπω συμπτώματα δε πρεπει να ρίξω έτσι ; Φτου φτου να μη δω και να μη χρειαστεί να ρίξω τίποτα :D

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...