Jump to content

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ


Guest pasculine

Recommended Posts

ΧΑΙΡΕΤΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ AQUAZONE! ΠΡΙΝ 3 ΜΗΝΕΣ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΑ ΤΡΟΠΙΚΑ ΨΑΡΙΑ.

ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΟΥ, ΕΝΑ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΤΩΝ 21 Lit. ΗΤΑΝ Η ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΟΜΠΙ.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ SITE ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΥΤΗΚΑ ΣΤΟ INTERNET ΗΤΑΝ ΤΟ AQUAZONE. ΕΚΕΙ ΒΡΗΚΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ LINK. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ

ΕΝΑ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΤΩΝ 280 ΛΙΤΡΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ 120Χ40Χ60 ΜΗΚΟΣΧΠΛΑΤΟΣΧΥΨΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΓΑΖΕ ΚΙΧΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ MALAWI(ΣΤΟ AQUAZONE ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΟΙ ΚΙΧΛΙΔΕΣ ΔΕΝ

ΣΥΝΙΣΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ) ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ. ΧΑΡΤΙ ΜΟΛΥΒΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΟΙΜΟ. ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΕΠΙΠΛΟ! ΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΤΖΑΜΙΑ ΚΟΛΛΗΜΕΝΑ ΣΕ ΚΟΝΤΡΑ ΠΛΑΚΕ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΡΥΤΙΝΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΙΑΠΕΡΝΑ ΤΟ ΝΕΡΟ.

ΕΔΩ ΒΛΕΠΕΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΞΥΛΑ.

post-376-1140450308_thumb.jpg

ΕΔΩ ΒΛΕΠΕΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ.

post-376-1140450396_thumb.jpg

ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΚΟΛΗΘΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΕΠΙΠΛΟ ΠΡΙΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ.ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΒΑΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΦΕΝΙΖΟΛ(ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ ΚΑΜΠΙΝΓΚ). ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΑΧΟΥΣ 8mm ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΜΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ (ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ

ΤΖΑΜΙΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΠΛΟ).

ΕΔΩ ΒΛΕΠΕΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΕΝΙΖΟΛ.

post-376-1140450532_thumb.jpg

ΕΔΩ ΒΛΕΠΕΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΠΛΟΥ.

post-376-1140450607_thumb.jpg

ΕΔΩ ΒΛΕΠΕΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ (ΜΕ ΝΕΡΟ). ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ 1,5m.

post-376-1140450708_thumb.jpg

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ (ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΤΟΙΜΑ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΕΝΥΔΡΕΙΑ) ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.

ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΣΤΙΣΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ (ΤΖΑΜΙΑ,ΣΙΛΙΚΟΝΗ,ΞΥΛΑ,ΒΙΔΕΣ,ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ,,ΚΤΛ) ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 240 ΕΥΡΩ.

Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ(ΦΙΛΤΡΑ,ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ,ΑΕΡΑΝΤΛΙΑ,ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΤΛΠ) ΚΑΙ Η ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΚΟΣΤΙΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 600 ΕΥΡΩ.

ΙΔΟΥ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΚΑΙ ΨΑΡΙΑ.

post-376-1140450800_thumb.jpg

ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΑΝ ΑΞΙΖΕ Η ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο για την πρωτότυπη κατασκευή!

Μπορείς να περιγράψεις λίγο το πώς έβαλες την ρυτίνη και τα τζάμια?

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου η εμπειρία και το συναίσθημα του να κατασκευάζεις μόνος σου το δικό σου ενυδρείο είναι κάτι το απερίγραπτο. Μόνο όσοι το έχουν τολμήσει μπορούν να σε καταλάβουν.

Το αποτέλεσμα που βλέπω είναι άψογο από κατασκευαστικής πλευράς.

Οι κιχλίδες malawi είναι πανέμορφα ψάρια και αρκετά εύκολα στην συντήρηση για τα Ελληνικά νερά. Αρκεί η αλλαγή με νερό βρύσης.

Τώρα για το setup του ενυδρείου σου θα με βρείς κάθετα αντίθετο όπως πιστεύω και πολλούς άλλους. Και αυτό γιατί στα ψάρια πρέπει να προσπαθούμε να δίνουμε ένα περιβάλλον που να μοιάζει με αυτό του βιοτόπου που ζούνε. Ετσι για τις κιχλίδες malawi το βιοτοπικό ενυδρείο περιλαμβάνει άμμο, και πέτρες σε σχήμα βουνού που σχηματίζουν πολλές μα πάρα πολλές κρυψώνες και στην λίμνη που ζούνε υπάρχουν ελάχιστα είδη φυτών. Ξέρω ότι τα καραβάκια, τα πλαστικά φυτά, οι σκελετοί μπορεί να προκαλούν εντύπωση αλλά καλό θα είναι να τα αποφεύγουμε.

Στις πιο πολλές φορές η γυναίκα μας είναι αυτή που θέλει να βλέπει μέσα πύληνα, καραβια και διάφορα άλλα άσχετα με τον βιότοπο και έτσι πολλές φορές κάνουμε και κάποιες υποχωρήσεις καθώς και εκείνη έκανε την δική της υποχώρηση και δέχτηκε να μπεί άλλο ένα ενυδρείο στο σαλόνι του σπιτιού μας. :D

Για να μην πολυλογώ λοιπόν εγώ αυτό που θα έκανα θα ήταν να βάλω μέσα μόνο πέτρες που θα έβρισκα πολύ εύκολα από κάποια παραλία, θα έβγαζα όλα τα άσχετα μπιχλιμπίδια και πιθανον θα προσέθετα και κάποια αληθινά φυτά 1-2 βαλισνέριες και άλλες 2-3 ανούβιες το πολύ.

Θα καθόμουνα να απολαύσω το θέμα και σε λίγο καιρό θα περίμενα να δώ και την πρώτη μου γέννα καθότι τα malawi αν και mouthbrooder είναι πολύ εύκολο να ζευγαρώσουν μέσα στα ενυδρεία μας.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Φίλε

Πολύ ωραία η δουλειά σου και πολύ καλό αποτέλεσμα.

Θα μπορούσες να περιγράψεις την κατασκευή σου με περισσότερες πληροφορίες και επι μέρους φωτογραφίες στην ειδική στήλη του forum εξοπλισμός D.I.Y.

Φιλικά Νίκος

Link to comment
Share on other sites

Πολύ όμορφη κατασκευή. Δείχνει άνθρωπο με όρεξη και μεράκι. Μπράβο σου!

Για την διακόσμηση με κάλυψε ο Γιάννης. Θα δείξει τελείως διαφορετικό και πολύ πιο όμορφο και φυσικό ένα όμορφο στήσιμο με πέτρες.

Καλή συνέχεια!

Link to comment
Share on other sites

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΤΑ ΠΗΛΙΝΑ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΜΕ ΠΕΤΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΥΝΤΟΜΑ. ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΗΚΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΤΟ ΒΡΩ (ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑΥΑΓΙΟ ΕΝΟΣ ΜΕΤΡΟΥ) ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΟΠΟΤΕ ΛΕΩ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...