Jump to content

ΑΓΓΕΛΟΨΑΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους,

χτες το βράδυ παρατήρησα ένα λευκό εξογκωματάκι σε ένα από τα angel μου. Μπορείτε να το δείτε στις δυο πρώτες φώτο (στο πάνω μέρος της δεύτερης γραμμής του angel). Απο ψάξιμο σε έναν οδηγό της SERA μου φαίνεται οτι είναι vitiligo. Μπορείτε να μου πείτε την δική σας άποψη? Αν είναι vitiligo υπάρχει κάποια θεραπεία χωρίς φάρμακα. Από έρευνα πού έκανα στο net δεν βρήκα αρκετές πληροφορίες για την συγκεκριμένη αρρώστια.

Επίσης παρατήρησα ένα άλλο angel με μια μικρή λευκή χαρακιά στην πρώτη γραμμή πάνω απο το μάτι. Δεν μου φάνηκε να είναι το ίδιο σύμπτωμα (φωτογραφία 3, η καλύτερη που μπορούσα να τραβήξω) ελπίζω να μην είναι τίποτα και απλά μόνο η ιδέα μου.

Σημειώνω ότι πριν δύο μέρες 3-4 σκαλάρια μου είχαν ανέβει στην επιφάνεια και συμπεριφερόντουσαν σαν να υπήρχε έλλειψη οξυγόνου γεγονός περίεργο μιας και δεν είχα μεταβάλει τίποτα από το ενυδρείο μου και κανένα άλλο ψάρι δεν έδειχνε τέτοια συμπτώματα. Βέβαια με την προγραμματισμένη αλλαγή νερού αυτή η συμπεριφορά εξαφανίστηκε.

Παραθέτω τις παραμέτρους του ενυδρείου:

Vol - 360 λτ καθαρό

Φίλτρανσή - EHEIM 2078: 1850l/h & EHEIM 2232: 400l/h

PH - 6.7

KH - 3

GH - 4

NH3 - 0

NO2 - 0

NO3 < 12.5

Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι ότι την Παρασκευή θα απουσιάσω για μια βδομάδα και θέλω να κάνω οτι μπορώ για να αποφύγω οτι δυσάρεστο. Κάθε άποψη και συμβουλή πολύτιμη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

post-798-1229414168_thumb.jpg post-798-1229414223_thumb.jpg post-798-1229414352_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Vicious oι μετρήσεις είναι οι ίδιες με πριν την αλλαγή. Το μόνο που άλλαξε ειναι το ph το οποίο το ανέβασα μειώνοντας το CO2 (επείδη είδα τα αγγελοψαρα στην επιφάνεια) και απο 6.6 το πήγα σε 6.7. Το ΝΟ3 σίγουρα μειώθηκε με την αλλαγή αλλά ήταν σε φυσιολογικά επιπεδα, αλλάζω 1/3 του νέρού κάθε εβδομάδα.

Link to comment
Share on other sites

οταν ειχα σκαλαρια και εγω το ειχα προσεξει, αν και εφυγε μετα απο καποιο καιρο,πρεπει να ειναι καποια ασθενεια αλλα περιμενε και για αλλες γνωμες

Link to comment
Share on other sites

οταν ειχα σκαλαρια και εγω το ειχα προσεξει, αν και εφυγε μετα απο καποιο καιρο,πρεπει να ειναι καποια ασθενεια αλλα περιμενε και για αλλες γνωμες

Εκανες κάτι γιαυτό η έφυγε με τον χρόνο? Μήπως είχες παρατηρήσει αν ανέβεναν στην επιφάνεια σαν να τους έλειπε οξυγόνο?Καίγομαι να δώ τι ακριβως συμβαίνει γιατι θα λείπω και δεν θα μπορω να τα παρακολουθήσω :rolleyes: . Περιμένω άλλες γνώμες ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Μόλις καλιμπραρα το ph controller ψάχνωντας για καμία απάντηση... Το ph deixnei 5.9!!! και τα υγρά τεστ το επιβεβαιώνουν. Τώρα μπορώ να καταλάβω γιατι τα αγγελοψαρα βρισκονταν στην επιφάνεια αλλα με παραξενευει που δεν είδα κανένα αλλο είδος να κάνει το ίδιο. θα ανεβάσω σιγα σιγα το ph. Πόσο αργα προτείνετε οτι πρέπει να γίνει αυτο?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...