Jump to content

μακαρόνια & ταΐστρες!


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.. ήθελα να ρωτήσω σε πιο έμπειρα παιδιά

1. αυτά τα μακαρονάκια για φίλτρο που πουλάνε γιατί άλλα έχουν διάρκεια ζωής 6 μήνες και άλλα 2χρονια.. παράδειγμα κάποια τις denerle γράφουν 6-μήνες αλλαγή τα μισά.. κάποια τις sera δεν γράφουν διάρκεια αλλά ο πωλητής μου είπε μετά 2 χρόνια.. υπάρχουν 2 η περισσότερα ήδη τέτοιον υλικών?

2. υπάρχει κάποια ταΐστρα που να μην είναι βαρελάκι που το γεμίζεις τροφή (γιατί η συγκεκριμένη κατασκευή δεν είναι ότι καλύτερο και δυστυχώς τα περισσότερα μαγαζιά έχουν τέτοιες κατασκευές) κάπου διάβασα πως ένα παιδί έχει ταΐστρα με 12 θέσεις η κάτι τέτοιο.. που κάθε φορά αδειάζει όλη την θέση στο ενυδρείο γνωρίζει κανένας που θα βρω τέτοια.. κάποιο μαγαζί η κάποιο link στη net?

Link to comment
Share on other sites

1. τα πιο δημοφιλή μακαρόνια είναι το siporax της sera και το substrat pro της eheim. με τον καιρό τρίβονται και θέλουν αλλαγή, αλλά σίγουρα όχι στους 6 μήνες, στο χρόνο ίσως, αλλά και πάλι θα συμπληρώσεις λίγη ποσότητα δεν θα τα αλλάξεις τελείως.

ψάξε εδώ στο aquazone, έχουν ειπωθεί πολλά.

2. Υπάρχει ταίστρα τέτοια, αλλά δεν ξέρω που θα βρεις. Γιατί δεν σε βολεύουν οι κλασσικές;

Link to comment
Share on other sites

2 είναι τα "αθάνατα" υλικά: το siporax της sera και το substrat pro της eheim, είναι αποκλειστικά για βιολογική φίλτρανση που σημαίνει οτι το μηχανικό φιλτράρισμα (σφουγκαράκια και ενυδρειακό βαμβάκι) θα πρέπει να προηγούνται.

Με πρόλαβε και ο φίλος akkornteon, το siporax αν το προσέξεις να μην στομώσει, θεωρητικά δεν θέλει ποτέ αλλαγή και δεν τρίβεται, για το substrat pro ξέρω οτι δεν τρίβεται αλλά δεν έχω εμπειρία, το σκέτο substrat πάντως (όχι το pro) τρίβεται με τον καιρό.

Έγινε επεξεργασία - viciouscircle
Link to comment
Share on other sites

2. αυτή η ταΐστρα βαρελάκι μερικές φορες στομώνει αν δεν τριβείς όλα τα κομματάκια τροφής.. άλλες φορες η υγρασία κολλάει την τροφή και δεν ταΐζει άλλες φορες πέφτει περισσότερο από ότι θέλει κάποιος.. ενώ αντίθετα με την άλλη που αδειάζει όλο το κουτάκι και επόμενος πηγαίνει στο ενυδρείο όσο ακριβώς έχει υπολογίσει κάποιος χωρια που μπορείς να βάλεις σε κάποια από τα κουτάκια και ταμπλέτα βυθού πράγμα που στην άλλη δεν γίνεται..!

εγώ έχω μια τις eheim και δεν έμεινα ευχαριστημένος και ψάχνω αυτή που περιέγραψα οποιος ξέρει κάτι ας βοηθήσει..

1. το siphorax είναι αυτό που έχω χρησιμοποιήσει και φαίνεται πολύ ποιοτικό υλικό.. το άλλο που τελικά από περιέργεια πήρα ένα τις dennerle μετά όμως διάβασα πως γραφει πως κάθε 6 μήνες πρέπει να αλλάζω χωρίς να εξηγεί πουθενά μέσα στην συσκευασία γιατί γίνετε αυτό! μου φαίνεται παράξενο τόσο σύντομα να θέλει αλλαγή ένα τέτοιο υλικό ( το ίδιο διαπίστωσα και χτες σε μια άλλη συσκευασία κάποιας άλλης μάρκας που άλλο κατάστημα πουλούσε) αφού όμως όπως λέτε πρόκειται για παρόμοια πράγματα πιο πολύ μοιάζει για trick τις εταιρίας να πουλάει συνεχεια το υλικό αλλιώς τι να πω..! πρέπει να είναι "μούφα"

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...