Jump to content

ΠΩΣ ΑΛΑΖΟΥΝ ΝΕΡΟ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΝΥΔΡΕΙΑ?


Recommended Posts

Βλεπω κατι μεγαλα ενυδρεια 400 - 600 λτ. και μου μπενουν κατι τρελες σκεψεις για να αγωρασω ενα αλλα ρε παιδια πως αλαζεις νερο σε τετια ενυδρεια ρε παιδια ? Μηπως υπαρχει καποιος τροπος που να μην χρειαζετε αλαγη νερου? γιατι να αλαξεις 200 λτ. νερου καπως δυσκολο.

Link to comment
Share on other sites

Που είναι το δύσκολο;

Παίρνεις έναν κυκλοφορητή 2000 λίτρα/ώρα με 60κάτι ευρώ (τόσο τον βρήκα εγώ) ένα δοχείο πλαστικό (τα κλασικά για λάδι) 200 λίτρων με 35 ευρώ, βάζεις το νεράκι σου και το αντιχλώριο στο δοχείο από την προηγούμενη μέρα, αφήνεις τον κυκλοφορητή στο δοχείο να δουλεύει και την επόμενη μέρα που το νερό σου θα έχει πιάσει θερμοκρασία δωματίου, κάνεις την αλλαγή σου.

Το ενυδρείο μου για την ιστορία είναι γύρω στα 500 λίτρα...

Link to comment
Share on other sites

AN έχεις εξωτερικό φίλτρο κάνει ο,τι ακριβώς και ο κυκλοφωρητής που περιέγραψε ο didymos πιο πάνω :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Όσο ποιο πολλά τα λίτρα τόσο ποιο σταθερό είναι ένα ενυδρείο οπότε δεν χρειάζεται και τεράστιες αλλαγές νερού. Ένα 20% είναι αρκετό, εκτός και αν λανθασμένα είναι υπερφορτωμένο. Δηλαδή στα 600 λίτρα ενυδρείο μια αλλαγή νερού 120 λίτρα επαρκή. Ο κάθε ένας έχει την δικιά του μέθοδο. Εγώ έχω έναν 50λιτρο κουβά και με αυτόν κάνω της αλλαγές, δηλαδή έκαμνα. Επίσης έχω άλλους 3 κουβάδες των 50 λίτρων όπου ετοίμαζα το νερό της αλλαγής.

Link to comment
Share on other sites

Εγω που εχω 2 ενυδρεια 700αρια,με ενα χοντρο αλφαδολαστιχο τα αδειαζω και μετα εχοντας αποθηκευση νερο απο Α.Ο. σε 1-2 δοχεια, με μια αντλια 8000λιτρων την ωρα, στελνω το νερο στα ενυδρεια μεσα σε5-10 λεπτα. Η αντλια ειναι αγορασμενη απο καταστημα με εργαλεια με κοστος 34.00 ευρω. :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Επίσης αν αποφασίσεις να το τοποθετήσεις σε έναν τοίχο "αφιερωμένο" για το ενυδρείο και αν το ενυδρείο σου είναι ανοιχτό (χωρίς καπάκι), μπορείς να βάλεις φυλόδεντρα έξω από το ενυδρείο, με τις ρίζες τους μέσα στο νερό και με ένα καλό βιολογικό φίλτρο (κατά προτίμηση sump), μπορείς να περιορίσεις τις αλλαγές σου σε 1 φορά το 3μηνο ή 6μηνο ή και περισσότερο.....

Link to comment
Share on other sites

Eυχαριστω παιδες ησασταν κατατοπηστικοτατοι

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...