Jump to content

Βιοτοπικά ενυδρεία


dim84

Recommended Posts

Γειά σας! Υπάρχουν διαφόρων γεωγραφικών τύπων βιοτοπικά ενυδρεία από Αμαζόνιο, σε Αφρική, Ασία, Νέα Γουινέα κτλ. και από ποτάμια σε λίμνες, ρυάκια και βάλτους και αυτό με έχει μαγέψει πραγματικά. Για όσους έχουν βιοτοπικό ενυδρείο τί τύπος βιοτοπικού είναι και τί ψάρια έχετε σε αυτά?

Σκοπεύω στο άμεσο μέλλον να πάρω ένα ακόμη μεγαλύτερο ενυδρείο και να το κάνω βιοτοπικό. Από ποιόν βιότοπο τώρα, είναι ένα θέμα... Πείτε μου για σας.

Link to comment
Share on other sites

Η έννοια βιοτοπικό είναι λίγο (έως πολύ) παρεξηγημένη. Και αυτό γιατί δεν μπορεί μέσα σε λίγα λίτρα να κλειστεί ένα ολόκληρος βιότοπος ενός ψαριού. Αυτό που προσπαθούμε κάποιοι είναι να φτιάξουμε μία γωνίτσα του βιότοπου των ψαριών που αποφασίζουμε να φιλοξενήσουμε.

Επίσης κάθε βιοτοπικό ενυδρείο, πέρα του αισθητικού αποτελέσματος, έχει και εντελώς διαφορετικές απαιτήσεις, κάτι το οποίο πρέπει να προσέξεις και να μελετήσεις για να δεις σε τί μπορείς και θες να ανταπεξέλθεις.

Προσωπικά λαρεύω τα βιοτοπικά Αμαζονίου κυρίως λόγο των ψαριών του. Ο Αμαζόνιος έχει πάρα πολλές επιλογές: Φυτεμένο, με ξύλα, με πέτρες, σκοτεινό, φωτεινό, με σκούρο νερό ή όχι... Θέμα επιλογής και γούστου!

Link to comment
Share on other sites

Παρε ενα παραδειγμα σε βιοτοπο Lago Cuipeua (Κατεβασε λιγο τη σελιδα και προς τα κατω θα βρεις το βιντεακι!) της Αμαζονιας!!!

Επισης θα βρεις αρκετα ομορφα στημενα βιοτοπικα ενυδρεια ΕΔΩ :(

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...