Jump to content

Αλλαγη στο τανκ.


Recommended Posts

Υπαρχουν μεσα 27 καρντιναλ ,10λεμον τετρα,3 ροδοστομοι,[5 ανσιστρους μικροι 1m+4f με σκοπο να μεγαλωσουν και να κρατησω ζευγαρι],

,[8 κορυντορας 4αλπινο4παλαετους],[5 σκαλαρακια μικρα με σκοπο να

μεγαλωσουν και να κρατησω ζευγαρι], 10 οτος,4 φαλσε σαε :welcome: .

Τωρα λογο οτι δεν κοπαδιαζουν τα σμηνοψαρα και χαλιεμε :rockon: [πχ τα καρντιναλ εινε σκοποχωρι οταν θελουν κοπαδιαζουν για λιγο και μετα παλη σκορπια,τα λεμον κοπαδιαζουν λιγο περισοτερο αλλα παλη δεν ειναι ενα σμηνος συνεχεια μαζι,ειχα δει κατι ρασπορα μια φορα επαθα πλακα εκαναν σαν μελισες συνεχεια,κατι τετοιο θελω.

Λεω να φυγουν τα καρντιναλ και τη θεση τους να παρουν τα ροδοστομα περιπου 20 με 30 τα οποια ακουσα οτι πανε σαν φιδι,θα αξιζει το κοπο τι λετε ? η δε θα κοπαδιαζουν παλη ? ,+ 1m+3f κριμπενσις,+ραμ 1m+3f ,+ οτι αλλο προτινετε.

Η και κατι αν δεν ταιριαζει να μην μπει με σκοπο παντα να βλεπω ενα σμηνος μαζι.

Ευχαριστο.

Να και μια φωτο του ενυδρειου,[τα μποτια στη σακουλα ειναι για δοσιμο]

http://img357.imageshack.us/my.php?image=dsc023231sl.jpg

Link to comment
Share on other sites

Παναγιώτη όμορφο το πυκνοφυτεμένο ενυδρείο σου και σίγουρα τα ψάρια σου αισθάνονται πολύ καλά μέσα σ'αυτό! :welcome:

Απλά έχω μία ένσταση στον αριθμό των ψαριών. 72 ψάρια αν μέτρησα σωστά :rockon:

Στα μικρά και μεσαία ενυδρεία όταν κρατάμε πάνω από ένα είδος σμηνόψαρων, παρατηρείται το φαινόμενο να σπάνε τα κοπάδια, γι αυτό και συνήθως σε τέτοια ενυδρεία κρατάμε μόνο ένα είδος σμηνόψαρων.

Για τα rasbora έχεις δίκιο, είναι ψάρι που κινείται σαν κοπάδι και σπάει σχετικά δύσκολα. Έχει παρατηρηθεί από πολλούς και παρόλο που δεν έχει τόσο έντονα χρώματα η συμπεριφορά του αυτή (κίνηση μελισσιού) κάνει τους ενυδρειόφιλους να το προτιμούν.

Και οι ροδόστομοι επίσης είναι μία καλή επιλογή για τους ίδιους λόγους. Άποψή μου είναι να επιλέξεις ένα μόνο είδος κοπαδόψαρων (20-30).

Τα κριμπένσις είναι μια καλή επιλογή στην αναλογία που γράφεις. Τα ραμιρέζι δεν θα πρέπει να μπουν μαζί με τα κριμπένσις και καλό θα ήταν να είναι ένα ζευγάρι μόνο. Οπότε διαλέγεις ένα από τα δύο είδη. Βέβαια πρόβλημα θα υπάρχει και με τα σκαλάρια σε περίοδο αναπαραγωγής, οπότε πάλι υπάρχει πρόβλημα.

Σκέψου το και το ξανασυζητάμε.

Link to comment
Share on other sites

Διαφωτιστικη η απαντηση σου νεον,τωρα απο σμηνοψαρα θα μπουν ροδοστομοι,τα

σκαλαρια οταν γινουν ζευγαρι θα φυγουν,οποτε αν μπουν κριμπεσης σε ποσο αριθμο m ?+ f ? πιστευης ειναι καλα αφου στα ραμ δεν μπαινει πανο απο ενα ζευγαρι ?

Τα υπολοιπα κορυ ,ανστιστρους, οτο ειναι καλα για να μεινουν ?

Και μια ερωτηση ακομα ,για να μπουν 2 ειδη σνηνοψαρον σε ενα ενυδρειο και να μην σπανε τα κοπαδια ποσα λιτρα πρεπει να ειναι κατα τη γνωμη σου ? [σκεφτομε για ενα ακομα μεγαλυτερο γιαυτο ρωταω].

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι με 1 αρσενικό και 3-4 θηλυκά kribensis θα είναι μια χαρά. Να τονίσω γιατί ίσως δεν έγινε κατανοητό, ότι δεν πρέπει να τα βάλεις μαζί με ραμιρέζι. Αν αποφασίσεις να βάλεις ραμιρέζι θα πρέπει να μπουν μόνα τους (όσα αρσενικά-τόσα θηλυκά) αλλά όταν ξεχωρίσει ζευγάρι θα πρέπει να αποχωριστείς τα υπόλοιπα γιατί στην αναπαραγωγή είναι αρκετά επιθετικά σε άτομα του ίδιου είδους. Οπότε διαλέγεις και παίρνεις.

Νομίζω ότι σε ενυδρείο μεγάλου μήκους (>1,50 μέτρο) και με >500 λίτρα μπορείς να βάλεις πάνω από ένα είδος σμηνόψαρα, αλλά σε τέτοια μεγάλα ενυδρεία δεν παίζουν τον κυρίαρχο ρόλο τα κοπάδια. :rockon:

Link to comment
Share on other sites

Δεν το διατυπωσα εγω καλα,δεν θα μπουν ραμ γιατι δεν μπαινουν πανω απο ενα ζευγαρι οπως ειπες,και θα ηθελα λιγο κινηση περισοτερη.

Οποτε για κριμπ εκλεισα.

Τιποτε αλλο μαζι με αυτα παει ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...