Jump to content

Νέο στήσιμο υποστρώματος-βυθού


Recommended Posts

χαιρετώ τους έμπειρους και μη και ευελπιστώ να με προσανατολίσετε διότι η ξέχυσα λόγω ηλικίας η μουρλάθηκα γιατι διάβασα καμιά 50αριά σελίδες :thumbup:Είχα δυο ενυδρεία που κοιμόντουσαν 120λ - 100λ τα οποία αποφάσισα να τα κάνω φυτώρια.Στο ένα λοιπόν τοποθέτησα sera floredepot 2cm και 6cm αμμο ενυδρειακή ενω στο άλλο 2cm sera floredepot-2cm αμμο-4cm χαλίκι ψιλόκοκο-χονδρόκοκο.Σκοπός κάποια ευκολα φυτα που έχω στο ζωοτοκοενυδρείο....egeria,echinodorus,crinum,anubia,valisneria...Πιστεύω πως κάτι δεν έκανα σωστά..?Παρακαλώ :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

2cm άμμος, 2 depot και 4 χαλίκι δεν είναι και ο καλύτερος συνδυασμός αλλά πάλι δεν σου προτείνω να μπεις στη δύσκολη διαδικασία να αφαιρέσεις το χαλίκι λόγω του οτι είναι από πάνω, αν ήταν η άμμος από πάνω θα ανακατεβόταν με το χαλίκι αλλά τώρα ίσως με λίγη προσοχή παλεύεται...

Πρέπει να προσέξεις πολύ να μην γίνει το χαλίκι και η άμμος αχταρμάς, τα φυτά θα τα φυτεύεις στους 4 πρώτους πόντους και θα τα αφήνεις να φτάσουν βαθύτερα μόνα τους για να μην ανακατευτούν τα υλικά.

Επίσης θα πρέπει να αποφεύγεις τα μεγάλα ξεριζώματα για τον ίδιο λόγο.

Τώρα που το σκέφτομαι σκέτη ταλαιπωρία θα είναι :thumbup: και στο τέλος τα υλικά θα είναι άχρηστα, μήπως να το παλέψεις να αφαιρέσεις το χαλίκι και να το αντικαταστήσεις με άμμο να είσαι άνετος??? :thumbup:

Το άλλο που έχει μόνο χαλίκι και άμμο είναι σχετικά εντάξει αν και με το υπόστρωμα βάζουμε μόνο ψιλό χαλίκι και όχι άμμο...

Link to comment
Share on other sites

Γενικά ισχύει ο κανόνας "το ψιλό θα πάει κάτω και το χοντρό πάνω" αν θυμάσαι αυτό θα ξέρεις τι να βάλεις και με ποια σειρά. :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

....ο συνδυασμος που έκανα έιναι depot μετά άμμο και μετά χαλίκι ενώ στο άλλο depot και μετά άμμο....γενικά τα έκανα αχταρμά :thumbup: ευχαριστώ μάλλον πάω για ξήλωμα..... :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...