Jump to content

Πρώτη δημοσίευση


george hmmy

Recommended Posts

Να 'μαι κι εγώ... ;) Λίγο-πολύ με τους περισσότερους κυρίους και κυρίες γνωριζόμαστε από τα παλιά, για τους υπόλοιπους όμως οφείλω να κάνω μια παρουσίαση του..... εαυτού μου και των ενυδρείων μου φυσικά! Λέγομαι Γιώργος (πρωτότυπο??), 24 ετών, μένω στον Άγιο Στέφανο και είμαι ένας μελετηρός :thumbup: φοιτητής ηλεκτρολόγος! (εξού και το hmmy, ηλ μηχ & μηχ υπολ) Με τα ενυδρεία ασχολούμαι εδώ και 8 χρόνια περίπου περνώντας σχεδόν από όλα τα στάδια.

Μετά τα βαρετά "λίγα για εμέ" πάμε στα ενδιαφέροντα ζητήματα! Έχω 2 (καλά 3 είναι με την καραντίνα) ενυδρειάκια, 300+ λίτρα δίσκους, 200+ λίτρα reef, 80 λίτρα καραντίνα με ένα sohal + ένα λευκόστερνο (Θάνο ευχαριστώ πολύ και πάλι για όλα!!!) Από το reef θα αρκεστώ μόνο σε λόγια και μερικές φώτο κοραλλιών, θα ανεβάσω "συνολική" όταν μπουν και τα άλλα 2 ψαράκια!

Από τους δίσκους είχα και τη χαρά πετυχημένης αναπαραγωγής! Οι δίσκοι ήταν όνειρο τρελό όταν τους ξεκινούσα, τώρα δυστυχώς(?) με μάγεψε η θάλασσα και τους σνομπάρω! Ο εξοπλισμός είναι ένα βιολογικό/μηχανικό εσωτερικό 1200lt/h ένα βιολογικό (siporax) EHEIM 2028 PRO, ένα βιολογικό (siporax) EHEIM 2022 (νομίζω) μαζί με λάμπα UV της JBL 25W, ph controller aqua medic, νερό RO, ελεγκτής θερμοκρασίας της elliwel, 2x Jager 200W. Οι παράμετροι του νερού είναι Kh 5, Ph 6.5, Temp 28.3°C

Το reef έχει αυτή τη στιγμή ένα blue tang, ένα yellow tang, ένα bicolor, μια γαρίδα κλίνερ, μια στενόπους και μια βατερμάνι. Από κοράλλια κυρίως lps αλλά με φιλότιμες προσπάθειες και για sps!

Αυτά για αρχή, να πω ότι οι εντυπώσεις για το φόρουμ/πόρταλ είναι οι καλύτερες και ότι είναι προφανές ότι έχει πέσει σκληρή δουλειά! :thumbup: Συγχαρητήρια (κάλιο αργά παρά ποτέ) και καλή συνέχεια! :thumbup:

Έγινε επεξεργασία - george hmmy
Link to comment
Share on other sites

Καλώς Ήρθες Γιώργο.....στο Αquazone....

Σίγουρα έχεις να δώσεις και να πάρεις πολλά...

Πολύ ωραιές και ενδιαφέρουσες οι φωτό σου.....Eν αναμονή και των

υπολοίπων του reef.....

Eυχαριστούμε για τα καλά σου λόγια και πιστεύω να

τα λέμε συχνά μέσω του aquazone.... :thumbup:

και πάλι καλώς ήρθες ;)

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες Γιωργο :thumbup: και απο μενα στο forum.

Ομορφες οι φωτο σου και πανεμορφοι οι δισκοι, :thumbup:;)

Περιμενουμε παρουσιασεις των ενυδρειων σου.

Και παλι καλως ηρθες. :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

:thumbup: και απο μενα Γιωργο!!!

Καλως ηρθες και ας αργησες :thumbup: :thumbup: ΕΙμαι σιγουρος οτι θα εχεις να δωσεις πολλα και οτι θα συμμετασχεις σε πολλες ενδιαφερουσες συζητησεις και για τους δισκους σου αλλα και για τα αγαπημενα μας θαλασσινα !!! ;)

Χαιρομαι που βλεπεις και εσυ τη δουλεια που εχει πεσει εδω...να εισαι σιγουρος οτι ερχονται πολλα ακομη ενδιαφεροντα που μονο μπροστα θα σπρωξουν το χομπυ!!

:thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλους παιδιά για το καλως όρισμα, φίλε Πέτρο σίγουρα θα τα λέμε, φίλε AquaBoy όλα θα γίνουν και φίλε Μάνο άργησα αλλά ήρθα! ;) Είναι σαφές ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους!

Link to comment
Share on other sites

Καλώς όρισες Φίλε george hmmy

Πολύ ενδιαφέροντα τα ενυδρεία σου.

Εύχομαι το σνομπάρισμα για τους δίσκους να είναι προσωρινό.

Πιστεύω ότι η διατήρηση των δύο αυτών, εντελώς διαφορετικών κατηγοριών ενυδρείων, μπορεί να συνδυαστεί τέλεια.

Περιμένω αναλυτικές παρουσιάσεις των ενυδρείων σου.

Νίκος

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες Γιώργo στην παρέα μας…

:thumbup:

Περιμένουμε με ανυπομονησία photo από το reef σου. ;)

Link to comment
Share on other sites

Kαλως ηρθες φιλε μου και απο εμενα.Θα εχουμε πολλα να πουμε στην συνεχεια ;):thumbup:

Link to comment
Share on other sites

WELCOME to AQUAZONE φιλε Γιωργο !!! ;):thumbup::thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες στην παρέα μας. Ελπίζω να μην αφήσεις το ενυδρείο με τους δίσκους. Και τα 2 είναι υπέροχα. Μακάρι να μπορούσα και εγώ να ασχοληθώ και με τα 2.

;)

Link to comment
Share on other sites

;) Γιώργο
Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες Γιώργο στο Aquazone.

Χαίρομαι που είδες ότι όσα ελέχθησαν κάποτε δεν ήταν λόγια εντυπωσιασμού αλλά απόγνωσης και νομίζω ότι το έργο μας το έχει αποδείξει πλέον περίτρανα. ;)

Καλή συνέχεια λοιπόν και χαιρόμαστε πολύ που θα είσαι από εδώ και εμπρός στην παρέα μας. :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ και τους υπόλοιπους φίλους για το θερμό καλωσόρισμα! Ρένα γιατί με λες Big Brother? ;) Γιάννη νομίζω ότι είναι καλύτερα να τα πούμε αυτά από κοντά, θα λύσουμε τα πάντα. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και να πω πάλι συγχαρητήρια!

Link to comment
Share on other sites

Να σου πω την αληθεια φιλε μου και εμενα δεν μου ηταν και πολυ ευχαριστο το μηνυμα που βγαινει στο τελος των απαντησεων σου..... ;) Μπορει και να ειμαι υπερβολικος....

Link to comment
Share on other sites

Το αλλάζω παιδιά αφού ενοχλεί αλλά είναι μόνο για αστείο και τίποτα παραπάνω. :thumbup:

19365[/snapback]

Μήν τρελένεσαι Γιώργο απλά πολλά μέλη δέν ξέρουν ότι γνωριζόμαστε από παλιά...

;)

Link to comment
Share on other sites

Δημητρή ψύχραιμος είμαι, :) , απλά είδα ότι 2 φίλοι ενοχλήθηκαν από κάτι που μπήκε για διασκέδαση εντυπώσεων και προτίμησα να το απομακρύνω. Μελλοντικά, και αν δεν ενοχλεί, λέω να το επαναφέρω. :D

Link to comment
Share on other sites

Δημητρή ψύχραιμος είμαι,  :) , απλά είδα ότι 2 φίλοι ενοχλήθηκαν από κάτι που μπήκε για διασκέδαση εντυπώσεων και προτίμησα να το απομακρύνω. Μελλοντικά, και αν δεν ενοχλεί, λέω να το επαναφέρω.  :D

19488[/snapback]

Φυσικα και δεν ενοχλει Γιωργο! Το εχουν στην υπογραφη τους χιλιαδες ανθρωποι σε ολοκληρο τον κοσμο....και σιγα το πραγμα στο κατω κατω :lol:

Δεν ενοχλησες εσυ...ενοχλησε η επιβεβαιωση οτι τιποτα δεν παραμενει κρυφο (IP, browser κτλ) αλλα γι αυτο δεν φταις εσυ... :thumbdown:

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα!Προσωπικα δεν το ειχα ξαναδει, ισως γιατι δεν ειμαι και τοσο "ψαγμενος", οπως εσεις.Οποτε μου ηρθε και ξαφνικο!Φυσικα, δεν ενοχλησε ο Γιωργος σαν ατομο, αλλα η διαπιστωση που αναφερει και ο φιλος Manogr.Τι να σας πω, εμενα με ενοχλει να με "παρακολουθουν", εστω και για αστειο...σε καποιους φαινεται φυσιολογικο!Το ξαναλεω, μπορει να ειμαι υπερβολικος, συγχωρηστε με!!!

Με φιλικη διαθεση! :)

Link to comment
Share on other sites

Παιδια καποιος που θελει να βρει την IP σας ή τον Browser σας ή και κατι πιο "expert" θα μπορεσει να το κανει και πολυ ευκολα μαλιστα, οποτε πιστευω οτι δεν υπαρχει λογος να κανουμε θεμα για κατι τετοιο που στο κατω κατω δεν εμφανιζει και κατι "ΚΡΥΦΟ" :) !!!

Παντα φιλικα !!! :D

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Τελικά δεν τα κατάφερα άλλο... Έπεσα και εγώ «θύμα» του γνωστού και «κακού» μαγαζιού Water Inn :hysterical: , και πλέον έχω στα χέρια μου ένα ενυδρείο Juwel Record 120! Μαζί αγοράστηκαν τα απαραίτητα φυτάκια, αντιχλώρια, έτοιμα βακτηρίδια κλπ και γρήγορα στο σπίτι να πιάσουμε δουλειά, όπως και έγινε!

Άνοιξαν τα ντουλάπια και εκεί, κάπου χαμένα στο βάθος υπήρχαν πραματάκια που άλλοτε ήταν σε πρώτη θέση και μόνιμα έξω: απόχες, δοσομετρητές, λιπάσματα, φίλτρα, μπουκάλες CO2 και άλλα καλούδια. Η "εκσκαφή" μου απέφερε και ένα φίλτρο EHEIM 2022 μαζί με UV της JBL, σωλήνες, μια σκάλα της nutrafin, τεστ και άλλα. Βρέθηκε και το χαλίκι από το πρώην δισκοενυδρείο μου, είχε αρχίσει η χαρά της δημιουργίας και η αδρεναλίνη χτύπησε κόκκινο!

Πρώτο μέλημα ήταν η αφαίρεση του εσωτερικού φίλτρου που διέθετε το ενυδρείο για τρεις λόγους: πρώτος και κυριότερος η αναποτελεσματικότητα με την υπάρχουσα αντλία (όπως κρίθηκε από το ενυδρειακό μου δαιμόνιο), δεύτερος ο σημαντικός περιορισμός του χώρου και τρίτος για λόγους αισθητικούς. Η δουλειά έγινε εύκολα με τις συμβουλές του φίλου μου Θανάση, ή κατά AQ TAN, με τη βοήθεια μιας μπετονιάς, την πέρασα στην πλάτη του φίλτρου ανάμεσα στις σιλικόνες, ένα τράβηγμα και ανήκε στο παρελθόν. ;)

Το χαλίκι έπρεπε να πλυθεί εκ νέου καλά και στο μεταξύ ο πολύτιμος "βοηθός" μου Ευγενία, ή κατά AQ arch337, έστρωνε το υπόστρωμα της HOBBY για τα φυτά ώστε να έχουν μια πηγή άφθονων θρεπτικών συστατικών. Η επιλογή του εν λόγω προιόντος ήταν αποτέλεσμα παρότρυνσης του γνωστού (αλλά τέως :hysterical: ) μποστανά φίλου μου Νίκου, ή κατά AQ nkarvounis, και περιμένω μεγάλα πράματα από αυτό! :thumbup:

Η διακόσμηση του ενυδρείου συμπληρώθηκε με δύο ρίζες mopani, τη θέρμανση ανέλαβε ένας Jager 200watt, το 2022 είναι μηχανικό-βιολογικό γεμάτο siporax και πάνω μια στρώση υαλοβάμβακα που, αν δω ότι στομώνει γρήγορα θα πάρει πόδι και θα αντικατασταθεί από μπλε σφουγγάρι. Προς το παρόν δεν υπάρχει παροχή CO2, καθότι άδεια η μπουκάλα, ίσως στο μέλλον σε συνδυασμό με το ΙΚS... :thumbup:

H επιλογή των φυτών έγινε με το χαρακτήρα που ταιριάζει σε ένα σοβαρό χομπίστα, αυτό μου αρέσει και αυτό όχι δηλαδή, και το ενυδρείο διακοσμούν και συμπληρώνουν τα ακόλουθα: shinnersia riv, hygrophila polysperma "big leaf", acorus gramineus, ceratophyllum demersum, hygrophila polysperma "rosanervig" και echinodorus bleheri bq.

Ίσως στο μέλλον, ανάλογα με την εξέλιξη των φυτών μου, προβώ σε μια εκ νέου αναβάθμιση του ενυδρείου με την προσθήκη μιας ακόμη λάμπας. Προς το παρόν με αυτήν που έχει για 3-4 ώρες στην αρχή, να μην κάνει πάρτυ και η άλγη, και για το μέλλον έχει ο θεός! :wacko:

Έγινε επεξεργασία - george hmmy
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...