Jump to content

Η άλγη εμφανίζεται πάντα...


Aquazone Team

Recommended Posts

Η άλγη εμφανίζεται πάντα όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν

από το site της Tropica.com

Μετάφραση: Νικόλαος Καρβούνης

Στα ενυδρεία σχεδόν πάντα υπάρχουν άλγες όλων των ειδών. Η παρουσία της άλγης είναι αναπόφευκτη, αλλά κατά πόσον είναι ορατή ή όχι, εξαρτάται από το πόσο οι συνθήκες συντελούν στην ανάπτυξή της.

post-137-1146329477_thumb.jpg

Ο κύρια αιτία για την ανάπτυξη της άλγης είναι πάντα το πλεόνασμα σε φώσφορο (phosphorus) και άζωτο (nitrogen) στο νερό, το οποίο σχεδόν πάντα οφείλεται στην παρουσία μεγάλου πληθυσμού σε ψάρια σε σχέση με τον αριθμό των φυτών. Συνεπώς, είναι καλή ιδέα να ξεκινήσετε με λίγα υγιή ψάρια τα οποία θα τρώνε την άλγη και με έναν μεγάλο αριθμό φυτών γρήγορης ανάπτυξης τα οποία τρέφονται από το υπόστρωμα του ενυδρείου. Τα Otocinculus affinis, Crossocheilus siamensis (Epalzeorhynchus) και Ancistrus (Xenocara) είναι ψάρια τα οποία τρέφονται από την άλγη και τα Hygrophila difformis, Hygrophila polysperma, Ceratophyllum, Sagittaria, Echinodorus bleheri, Ceratopteris και Vallisneria είναι όλα πολύ καλά φυτά για την καταπολέμηση της άλγης.

Υπό κανονικές συνθήκες, κάντε αλλαγή του 25% του νερού κάθε δύο εβδομάδες, και αλλαγή σχεδόν το μισό νερό κάθε εβδομάδα, εάν η ανάπτυξη της άλγης είναι υπερβολική.

post-137-1146329494_thumb.jpg

Μη χρησιμοποιείτε ποτέ φίλτρο βυθού, διότι παίρνει τα θρεπτικά συστατικά από τις ρίζες των φυτών και τα μεταφέρει στην στήλη του νερού. (Αυτό συμβάλλει στην ανάπτυξη της άλγης). Να είστε προσεκτικοί όταν λιπαίνετε, και να μην χρησιμοποιείται ποτέ λιπάσματα τα οποία περιέχουν άζωτο ή φώσφορο. Δεν συστήνουμε ποτέ την χημική καταπολέμηση της άλγης, διότι τα χημικά που χρησιμοποιούνται περιορίζουν επίσης και την ανάπτυξη των φυτών.

Να θυμάστε ότι υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή ανάμεσα σε ένα ενυδρείο γεμάτο άλγη και σε ένα ενυδρείο όπου η άλγη είναι τελείως αόρατη.

Το παρόν άρθρο δημοσιεύεται μετά από άδεια της Tropica.com προς το Aquazone.gr και την ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη συνεργασία και την υποστήριξή της.

This article is printed following the permission of the Tropica.com to Aquazone.gr and we really like to thank them for their support and cooperation!

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...