Jump to content

Επιτυγχάνοντας καλά αποτελέσματα με τα φυτά


Aquazone Team

Recommended Posts

Επιτυγχάνοντας καλά αποτελέσματα με τα φυτά της Tropica

από το site της Tropica.com

Μετάφραση: Αγγελική Σορομάνη

Τα περισσότερα φυτά της Tropica πωλούνται σε γλαστράκια με υαλοβάμβακα. Έτσι τα φυτά είναι προστατευμένα και οι ρίζες τους έχουν ιδανικές συνθήκες ανάπτυξης από την στιγμή που θα φυτευτεί το τρυφερό, μικρό φυτό μέχρι να φτάσει στα χέρια του ενυδρειόφιλου. Μόνο όταν το πάρει στα χέρια του ο χομπίστας θα πρέπει να απομακρύνεται από το φυτό το γλαστράκι και ο υαλοβάμβακας.

post-137-1147717191_thumb.jpg

Το γλαστράκι μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί εφόσον ασκήσουμε πίεση στις δυο πλευρές του. Στην συνέχεια απομακρύνουμε προσεκτικά τον υαλοβάμβακα από τις ρίζες.

post-137-1147717224_thumb.jpg ... post-137-1147717237_thumb.jpg

Οι απελευθερωμένες ρίζες από τον υαλοβάμβακα πρέπει να απλωθούν προσεκτικά και να φυτευτούν. Εάν οι ρίζες είναι πολύ μακριές, μπορούμε να τις κοντύνουμε, αφού τις κόψουμε με ένα ψαλίδι ή μαχαίρι. Είναι πολύ σημαντικό να απλώσουμε τις ρίζες, γιατί εάν οι ρίζες είναι κολλημένες μεταξύ τους και φυτευτούν, μπορεί πολύ εύκολα να σαπίσουν.

post-137-1147717267_thumb.jpg

Μικρά, πυκνά φυτά όπως η Lilaeopsis πολλές φορές φυτεύονται πολύ δύσκολα εφόσον απομακρύνουμε όλο τον υαλοβάμβακα. Γι’ αυτό το λόγο αρκεί το να αφαιρέσουμε το κάτω μέρος του και τον υπόλοιπο υαλοβάμβακα να τον φυτέψουμε μαζί με το φυτό στο ενυδρείο.

post-137-1147717305_thumb.jpg

Συνίσταται πριν το φύτεμα να απομακρύνονται τα πιο μεγάλα και γερασμένα φύλλα. Με αυτόν τον τρόπο το φυτό φαίνεται πιο όμορφο και αναπτύσσει νέα φύλλα αμέσως μόλις προσαρμοστεί στις συνθήκες νερού και φωτός του ενυδρείου.

Το παρόν άρθρο δημοσιεύετε μετά από άδεια της Tropica.com προς το Aquazone.gr και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την συνεργασία και την υποστήριξή τους.

This article is printed following the permission of the Tropica.com to Aquazone.gr and we really like to thank them for their support and cooperation!

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...