Jump to content

Τελευταίες απορίες – διευκρινίσεις για να ξεκινήσω …επιτέλους!


Recommended Posts

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΚΑΛΑ!!!!

Σας είχα απειλήσει με πολλές ερωτήσεις, αλλά τελικά έχετε απαντήσει το 95% των αποριών μου. Χίλια ευχαριστώ!!! Θα προσπαθήσω να είμαι συνοπτική:

Στόχος: ‘Εύκολο’ κοινωνικό ενυδρείο, χωρίς προηγούμενη προετοιμασία νερού (πρέπει να κερδίσω την εύνοια του συζύγου για 2ο ενυδρείο)

Ενυδρείο: rio 125.

Φωτισμός: 2x 28W (nature & day) Να προσθέσω ανακλαστήρες? (ΕΡ.1)

Θερμαντήρας: juwel 100W. Αν πάρω 100W jager, μπορεί να μπει στην ίδια θέση?(ΕΡ.2)

Φίλτρο εσωτερικό bioflow 3.0 + 600lt/h.: Κρατάω Fiber wool, χοντρό μπλε στην αρχή και λεπτό μπλε στο τέλος. Υπολείπεται ~1,5lt χώρος (~0,6lt πάνω και 0,9lt κάτω) για siporax και τύρφη. Πόσο όγκο τύρφης περίπου χρειάζομαι για να κατεβάσω το pH από το 7,6 στο 7,0? Την τύρφη είναι προτιμότερο να την βάλω στο πάνω διάζωμα? (ΕΡ.3)

Φυτά: 5-6 μεταξύ των: Ceratophyllum demersum, Bacopa caroliniana, Vallisneria, Cryptocoryne balansae, Hydrofyla corymbosa ‘siamenis’, Ludwigia repens, Anubias, Hygrophila polysperma, moss.

Ψάρια: Η αρχική ιδέα ήταν corys + danio, όμως ο σύζυγος χαρακτήρισε τα danio ‘σαρδέλες’, οπότε άλλαξε το σχέδιο. Κατέληξα σε 2 Dwarf gourami + 5 corydoras (~5cm) panda, melini ... Με τις δυνατότητες του παραπάνω φίλτρου μπορώ σε βάθος χρόνου να προσθέσω ~8ΧCelestial Pearl Danio (αγαπημένα του συζύγου)? (ΕΡ.4)

Ρωτώ γιατί από τη μία: Το aqadvisor δεν έχει το συγκεκριμένο συνδυασμό φίλτρου – αντλείας, θεωρεί ότι τα danio δεν μπορούν να συνυπάρξουν λόγω απαιτούμενης χαμηλότερης θερμοκρασίας, θεωρεί ότι τα danio θα έχουν πρόβλημα από την συμπεριφορά των gourami σε περίοδο αναπαραγωγής.

Από την άλλη: Έχετε προτείνει σε αντίστοιχο ενυδρείο ψάρια συνολικού μήκους 80 – 100 cm, έχω δει σε ενυδρεία σας συνύπαρξη gourami + zebra danio ( σε τι θερμοκρασία?) και gourami + cardinal (αντίστοιχο πρόβλημα συνύπαρξης?) (ΕΡ.4α)

Βυθός: Για να είναι ευχαριστημένα τα corys θέλουν λεπτή χαλαζιακή άμμο 0,1-0,3mm. Σωστά? Που θα την βρώ? Υπάρχει σε χρώμα πιο σκούρο από το λευκό? Κάτι σε μπεζάκι?? (ΕΡ.5)

Βασική απορία: Τι γίνεται με τις καλοκαιρινές διακοπές? Συνήθως λείπω 4 εβδομάδες. Θα το επιβλέπει κάποιος συστηματικά, αλλά με δυνατότητα μόνο αναπλήρωσης νερού, όχι για περισσότερα.. Αυτοματισμός σε θέρμανση – ψύξη - φαγητό (μειωμένο) αρκεί?

Ευχαριστώ, Ντόρα

PS: Ελπίζω να καταφέρω να έρθω να σας γνωρίσω και από κοντά αύριο.

Link to comment
Share on other sites

Είστε εξαιρετική παρέα και ιδιαίτερα φιλόξενοι!!

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και όλες τις πληροφορίες!!!

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις κάποιον που θα πραγματοποιεί τις εβδομαδιαίες αλλαγές και θα ταΐζει τα ψάρια σου, δεν θα έχεις πρόβλημα. Δυνατότητες αυτοματισμού στην ψύξη και στην θέρμανση υπάρχουν και μπορείς να πάρεις κάποιες ιδέες εδώ

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...ic=18537&hl

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...ic=27541&hl

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...ic=18975&hl

Καλή συνέχεια

:P

Link to comment
Share on other sites

Αλλαγές δυστυχώς δεν θα έχουν.

Θα έχουν αναπλήρωση χαμένου νερού, τροφή (λίγη) και αυτοματισμό για την θερμοκρασία, και φυσικά την ‘ευχή μου’ (θα τα σταυρώσω μερικές φορές)... Απ΄ ότι έμαθα μάλλον θα τα καταφέρουν!

Γι’ αυτό και βιάζομαι να το ξεκινήσω τώρα, να έχει μπει στο δρόμο του μέχρι τότε. Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

σου ευχωμαστε ολοι καλη επιτυχια με το νεο σου ενυδρειο

καλοστροτο και χωρις απολιες :P

Link to comment
Share on other sites

Οι αλλαγές νερού δεν έχουν να κάνουν μόνο με το πόσο ταΐζεις και πόσα ψάρια έχεις αλλά και με την συσσώρευση αλάτων κατά την εξάτμιση, εκτός αν μπορείς να συμπληρώνεις με απιονισμένο νερό για σίδερο που δεν θα προσθέτει άλατα στο νερό σου.

Πάντως και μόνο για την καθαριότητα-φρεσκάδα του νερού από προσωπική εμπειρία κρίνω τις αλλαγές νερού απαραίτητες ειδικά για ενυδρείο με 100 καθαρά λίτρα.

Υπάρχει πάντα και η λύση να το φέρεις λάου-λάου στο σύζυγο, να κάνεις αλλαγές νερού όταν λείπει κλπ... :P

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...