Jump to content

μια καλη προταση για εναν αρχαριο


Recommended Posts

καλησπερα ειμαι αρχαριος και θελω να την γνωμη σας θελω να στησω ενα ενυδριο 60 λιτρ σε ορθογωνιο σχημα χειροποιητο απο εναν φιλο που το ειχε λειτουργησει πολυ λιγο 4 μηνες . λεω να βαλω 1 ζευγαρι Plati 1πλακοστομο 2 γαριδες 1 αρσενικο gapi me 3 κοριτσακια και λεω ισως 1 μονομαχο με 2 κοριτσακια στο συνολο 12 ψαρακια πια ειναι ι γνωμη σας παρακαλω πειτε μια γνωμη

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς είναι πολλα τα ψαράκια που υπολογίζεις να βάλεις. Μην ξεχνας πως αν ξεθαρέψουν και αρεστουν στις συνθήκες του ενυδρειου σου, τα γκαπυ κ τα πλατυ, θα αρχισουν να πολλαπλασιάζονται.

Κατα δευτερον ο μονομαχος προτιμα να είναι μόνος του, καθώς επίσης πολυ συχνα οταν μπαίνει με guppy μπερδευεται απο τις ουρες τους (νομιζοντας πως είναι άλλοι μονομάχοι) κ τα κυνηγάει!

Ας περιμενεις κ αποψεις ακομα ποιο εμπειρων φίλων

Link to comment
Share on other sites

ολα αυτα μαζι?

ο γλυφτης μεγαλωνει πολυ και τα 60λτ δεν κανουν απο οτι γνωριζω (αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος)

μπορεις να βαλεις platy με γκαπυ και τις 2 γαριδες που λες αλλα οταν αρχισουν οι γεννες στα ψαρακια θα γινει χαμος..! και δεν ξερω αν θα σου φτανουν τα 60λτ!

οι μονομαχοι παλι ξερω οτι θελουν μοναξιες!!! δηλαδη μπορεις να βαλεις εναν μονομαχο αν θες με τις γαριδες π.χ αλλα οχι με αλλα ψαρια, ουτε καν με θυληκιες γιατι τσακωνονται..

προτεινω να βαλεις ή γκαπυ ή πλατυ και τις γαριδες, φυτακια, ισως κανενα σαλιγκαρι αν σου αρεσουν για να εχεις και περιθωριο με τις γεννες..

:thaman:

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και καλώς ήρθες!

Πες μας λίγα λόγια για το ενυδρείο σου.Είναι στρωμένο;τι μετρήσεις έχεις;Πόσο καιρό λειτουργεί;

Σαν πρώτη γνώμη θα σου πρότεινα να βάλεις ένα χαρεμάκι Γκάπυ (1 αρσενικό και 3 θηλυκά) και μερικά σαλιγκαράκια.Επίσης φυτεψέ το αρκετά για να δεις και γέννες.

Υ.Γ. Δεν χρειάζεται να ανοίγεις διπλά θέματα για το ίδιο πράγμα.

Φιλικά Φώτης.

Link to comment
Share on other sites

εχω ενα ενυδρειο 60 λιτρ και θελω την γνωμη σας για τα ψαρια που θελω να βαλω

1 εναν γλυφτη

2 ενα ζευγαρι plati

3 δυο γαριδες

4 ενα αρσενικο gapi με 3 κοριτσακια

5 ενα μονομαχο με δυο κοριτσακια

αυτα στο συνολο 12 ψαρια πειτε μια γνωμη ρε παιδια

1.Ο γλυφτης δεν χρειαζεται στο ενυδρειο α) πιθανως θα βρεις κανενα που γινεται μισο μετρο β) δεν ειναι ιδανικες γι'αυτους οι συνθηκες του νερου που ειναι ιδανικες για τα ζωτοκα

2. Τα ζωοτοκα πανε σε χαρεμια 1 αρσενικο 3θηλ για να μην πιεζεται μια θηληκια μονη της απο τον αρσενικο και στρεσαρεται και πεθαινει. Οποτε αν πας για Platties βαλε αλλες 2 θηλυκες

3. Ναι αλλα ασε να περασουν 1-2 μηνες ακομα, Ειναι ευαισθητες σε νεο ενυδρειο.

4. ή χαρεμακι απο Platties ή απο Guppies διαλεξε. Σε 60λιτρο θα γινει χαμος οταν αρχισουν να γεννανε και τα δυο ειδη.

5. Ο μονομαχος ζει σε αλλες παραμετρους νερου. Ζει μονος του αλλιως ...... μονομαχει με οτιδηποτε μοιαζει με ... μονομαχο (πχ guppy) και με τις θηλυκες και μονο υπο ορισμενες συνθηκες μπορει να ζησει σε κοινωνικο ενυδρειο.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry268033

Link to comment
Share on other sites

mod note

Φίλε alone wolf τα δύο θέματα που είχες ανοίξει θέτοντας ουσιαστικά το ίδιο ερώτημα ενώθηκαν σε ένα, ώστε να έχεις μαζεμένες όλες τις απαντήσεις που είχες λάβει. Καλή συνέχεια.

:thaman:

Link to comment
Share on other sites

παρα πολλα ψαρια για τα λιτρα σου. αν θες την γνωμη μου βαλε 1 αρσενικο γκαπυ με 3 θυληκα και γαριδες.φυτεψετο το ενυδρειο σου με φυτα και επιπλεοντα(κερατοφυλο) για να εχεις και γενες.ο μονομαχος ειναι βασιλιας και θελει μαναξιες.κανε καλο στωσιμο πριν βαλεις οτιδηποτε μεσα.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον μπορεις να βαλεις guppies(πιστευω οτι ειναι τα καλυτερα που μπορεις να βαλεις σε ενα σχετικα "μικρο" ενυδρειο!!!) 1 αρσενικο με 3 θυληκα ειναι οτι πρεπει και θα δεις και γεννες πολυ συντομα!! Τωρα για σαλιγκαρια to apple snail ειναι οτι πρεπει!! 1082365_f520.jpg Αυτο ειναι το apple snail!!! :thaman::thaman:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...