Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

κατασκευη ηλεκτρολογικου πινακα


  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1 τραπεζιτης

τραπεζιτης

    AQ......

  • Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • 85 Δημοσιεύσεις:
  • Τα Ενυδρεία μου:θαλασσινο 750 lit reef
  • Φύλο:'Ανδρας
  • Εμπειρία:Σχετικά καλή
  • Νομός:Χανίων
  • Χώρα:Hellas

Καταχωρήθηκε 23 Φεβρουάριος 2010 - 23:42

θα ηθελα να τελειωνω με τα πολυμπριζα και να φτιαξω ενα πινακα.εφερα λοιπον 2 ηλεκτρολογους αλλα ειδα μεγαλη διαφορα και κατασκευαστικη και οικονομικη.θα ηθελα λοιπον τη γνωμη οσων εχουν κατασκευασει κάτι αντιστιχο η εαν υπάρχει και κλατι ετοιμο μου ειπαν .

#2 klaz

klaz

    AZ

  • Διακριθέντα Μέλη
  • 14.180 Δημοσιεύσεις:
  • Τα Ενυδρεία μου:500 λιτρα τροπικου Υφαλου...
  • Gender:Male
  • Location:ΣΥΜΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ
  • Φύλο:'Ανδρας
  • Εμπειρία:Δεν απαντώ
  • Νομός:Θεσσαλονίκης
  • Χώρα:Hellas

Καταχωρήθηκε 23 Φεβρουάριος 2010 - 23:50

εχω πινακα στο ενυδρειο μου.απο ρελε ασφαλειας,14 ασφαλειες(μελετημενα ολα συμφωνα με τα βατ τα αμπερ και γενικως τις αναγκες μου) και κανα 2 κενες αν χρειαστουνε στο μελλον.το βασικο ειναι να εχει μερακι ο ηλεκτρολογος σου και να καταλαβαινει τι ακριβως του ζητας.(πχ σε μενα τοποθετηθηκε και ο ελιγουελ χωνευτος μεσα στον πινακα,καθως και το φωτιστικο κατευθειαν πανω του).
επισης καλο θα ειναι να μπουνε και επαγγελματικοι χρονοδιακοπτες στα φωτα οπου και διακοπη να γινει να μην ξαναθελουν ρυθμιση.
εγω προσωπικα και για να αποφυγω τη αρκετα μεγαλη δαπανη(ομολογουμενως)πηγα μαζι με τον ηλετρολογο μου σε μαντρες με μεταχειρισμενα ηλεκτρολογικα και εκει βρηκαμε σε πολυ χαμηλη τιμη-σχεδον τσαμπα τα περισσοτερα απο τα κλασσικα υλικα του πινακα(ασφαλειες,ρελεδες κλπ).ετσι τουλαχιστον γλυτωσα αρκετα χρηματα,αλλα και παλι νομιζω πως δαπανησα μονο για τον πινακα περι τα 350-400 ευρω.

#3 jumaru82

jumaru82

    AQUAZONE POSTER

  • Mελη με δικαιωμα ψηφου
  • 806 Δημοσιεύσεις:
  • Τα Ενυδρεία μου:5000lt Reef + 2000lt Fish only
  • Φύλο:'Ανδρας
  • Εμπειρία:Αρχάριος
  • Νομός:Αττικής
  • Χώρα:Hellas

Καταχωρήθηκε 24 Φεβρουάριος 2010 - 00:09

Κοιτα φιλε μου το θεμα ηλεκτρολογικος πινακας ειναι πολυ σχετικο πανω στα ενυδρεια!!Καταρχην μιλαω εκ τον εσω ηλεκτρολογος βλεπε!!! Εγω προσοπικα τα θεωρω πεταμενα λεφτα. Οι ασφαλειες ειναι πολυ μεγαλες για τη χρηση που κανουμε και ο ρελες απλα δε χρειαζετε αφου υπαρχει ηδη στην εγκατασταση εκτος αν βαλεις ποιο ευαισθητο αλλα και αυτο υπερβολη ειναι!το καλωδια δε τα γλυτωνεις ετσι και αλλιως εκτος και αν κοψεις τις φυσσες και χασεις τις εγγυηση! Προσωπικα οταν βρω χρονο θα κατασκευασω ενα συστημα παρομιο με αυτο του rexsea δηλαδη πολυμπριζο στο οποιο η καθε θεση θα εχει και δικο της μικροδιακοπτη ή μπουτον!Μονο τα φωτα θα μπουν σε ξεχωριστες θεσεις με χρονοδιακοπτες που δε χανουν τι μνημη τους σε περιπτωση διακοπης!!!Ελπιζω τον επομενο μηνα να μπορεσω να το κατασκευασω και να το παρουσιασω κιολας!

#4 kostas1908

kostas1908

    AQUAZO..

  • Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • 270 Δημοσιεύσεις:
  • Τα Ενυδρεία μου:ΕΝΑ ΕΝΥΔΡΕΙΟ 400LT (rio 400) και 150lt σαμπ.ψαρια 6 σκαλαρια 2 ραμιρεζι 20 καρδιναλιους 2 ανγκιστρους εναν κλοουν
  • Φύλο:'Ανδρας
  • Εμπειρία:Σχετικά καλή
  • Νομός:Ιωαννίνων
  • Χώρα:Hellas

Καταχωρήθηκε 24 Φεβρουάριος 2010 - 00:10

θα ηθελα να τελειωνω με τα πολυμπριζα και να φτιαξω ενα πινακα.εφερα λοιπον 2 ηλεκτρολογους αλλα ειδα μεγαλη διαφορα και κατασκευαστικη και οικονομικη.θα ηθελα λοιπον τη γνωμη οσων εχουν κατασκευασει κάτι αντιστιχο η εαν υπάρχει και κλατι ετοιμο μου ειπαν .

τη ακριβως θελεις να κανεις

#5 dimitrig

dimitrig

  • Διακριθέντα Μέλη
  • 3.035 Δημοσιεύσεις:
  • Τα Ενυδρεία μου:Reef 320 Lt + 80 Lt sumb
  • Gender:Male
  • Location:Κηφισιά
  • Φύλο:'Ανδρας
  • Εμπειρία:Πολύ καλή
  • Νομός:Αττικής
  • Χώρα:Hellas

Καταχωρήθηκε 24 Φεβρουάριος 2010 - 00:16

Υπάρχου βάσεις ασφαλειών ράγας για ασφάλειες 5Χ20. Οπότε μπορείς να βάλεις ότι ασφάλεια θέλεις από μερικά mA έως κάποια Αmber.

#6 amorealex

amorealex

    AQUAZONE

  • Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • 663 Δημοσιεύσεις:
  • Gender:Male
  • Location:Γαλάτσι (Αθήνα)
  • Interests:Τηλεκατευθυνόμενα.
  • Φύλο:'Ανδρας
  • Εμπειρία:Αρχάριος
  • Νομός:Αττικής
  • Χώρα:Hellas

Καταχωρήθηκε 24 Φεβρουάριος 2010 - 00:26

Ρίξε μια ματιά κι εδώ, από το post #85 και μετά.

#7 τραπεζιτης

τραπεζιτης

    AQ......

  • Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • 85 Δημοσιεύσεις:
  • Τα Ενυδρεία μου:θαλασσινο 750 lit reef
  • Φύλο:'Ανδρας
  • Εμπειρία:Σχετικά καλή
  • Νομός:Χανίων
  • Χώρα:Hellas

Καταχωρήθηκε 24 Φεβρουάριος 2010 - 00:30

τη ακριβως θελεις να κανεις

παιδια αυτη την στιγμη εχω 5 πολυμπριζα με 6 θεσεις το καθε ενα και ανεξαρτητο διακοπτακη ,μου εχει τυχει βραχυκυκλωμα απο κυκλοφωρητη βραδυ και μου εχει ριξει το ηλεκτροστοπ και το ενυδρειο εμεινε ετσι μεχρι της 6,30 που το ειδα το πρωι.επειδη εδω Κρητη εχουμε και συχνες διακοπες ρευματος το καλοκαιρι θελω να προστατευσω τις HQI ,θελω να βγαλω τα νταμπελακια από τα καλωδια που λενε κυκλοφορητης 1,2,3 θερμαντηρας κλπ

#8 Στέφανος

Στέφανος

    AQUA....

  • Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • 196 Δημοσιεύσεις:
  • Τα Ενυδρεία μου:120L ασιατικο
    100L κοινωνικο
    38L μονομαχοενυδρειο
  • Φύλο:'Ανδρας
  • Εμπειρία:Δεν απαντώ
  • Νομός:Θεσσαλονίκης
  • Χώρα:Hellas

Καταχωρήθηκε 24 Φεβρουάριος 2010 - 03:00

Το θεμα ειναι ομως και το ποσα λεφτα διαθετεις..... Μπορεις να κανεις ολο το ενυδρειο αυτοματο αλλα βλεπε 4ψηφιο νουμερο.... Αν θες να προστατευτεις απο διακοπη ρευματος κτλ βαλε ενα UPS ή μια γεννητρια, γιατι να κανεις πινακα?

#9 filrou

filrou

    AQUAZONE POSTER

  • Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • 1.093 Δημοσιεύσεις:
  • Τα Ενυδρεία μου:400LT Reef
  • Location:Αθηνα
  • Φύλο:'Ανδρας
  • Εμπειρία:Σχετικά καλή
  • Νομός:Αττικής
  • Χώρα:Hellas

Καταχωρήθηκε 24 Φεβρουάριος 2010 - 16:24

Κοιτα φιλε μου το θεμα ηλεκτρολογικος πινακας ειναι πολυ σχετικο πανω στα ενυδρεια!!Καταρχην μιλαω εκ τον εσω ηλεκτρολογος βλεπε!!! Εγω προσοπικα τα θεωρω πεταμενα λεφτα. Οι ασφαλειες ειναι πολυ μεγαλες για τη χρηση που κανουμε και ο ρελες απλα δε χρειαζετε αφου υπαρχει ηδη στην εγκατασταση εκτος αν βαλεις ποιο ευαισθητο αλλα και αυτο υπερβολη ειναι!το καλωδια δε τα γλυτωνεις ετσι και αλλιως εκτος και αν κοψεις τις φυσσες και χασεις τις εγγυηση! Προσωπικα οταν βρω χρονο θα κατασκευασω ενα συστημα παρομιο με αυτο του rexsea δηλαδη πολυμπριζο στο οποιο η καθε θεση θα εχει και δικο της μικροδιακοπτη ή μπουτον!Μονο τα φωτα θα μπουν σε ξεχωριστες θεσεις με χρονοδιακοπτες που δε χανουν τι μνημη τους σε περιπτωση διακοπης!!!Ελπιζω τον επομενο μηνα να μπορεσω να το κατασκευασω και να το παρουσιασω κιολας!



Προσωπικά διαφωνώ κάθετα. Η αχίλλειος φτέρνα του 90% των ενυδρείων είναι το ρεύμα και η ελλιπής εγκατάσταση και βάζω τον εαυτό μου πρώτο.

Γι αυτό το λόγο σχεδιάζω ανεξάρτητο πίνακα ακριβώς γι αυτήν την δουλειά. Δεν ξέρω αν θα έμπαινα στον κόπο για 6 πρίζες αλλά στην δικιά μου περίπτωση θα μου φέρει πολλές ανέσεις και θα προλάβω καταστάσεις. Και εξηγούμαι:

1) Θα είναι 2 πρίζες ανά ασφάλεια έτσι ώστε αν βραχυκυκλώσει κάτι δεν θα μου ρίξει το ρεύμα σε όλο το ενυδρείο. Έτσι όπως τα υπολογίζω δεν χρειάζεται παραπάνω από 6αρα ασφάλεια ανα 2 πρίζες.

2) Θα τοποθετηθούν Elliwel & Amperομετρα για την καλύτερη διαχείριση του συστήματος.

3) Θα υπάρχει δυνατότητα να κλείνουν διάφορα μηχανήματα από τις ασφάλειες για να γίνονται εύκολα δουλειές ρουτίνας (Πχ με 2 ασφάλειες όλες οι αντλίες ή με μία η επιστροφή από το sump κτλ)

4) Οι πρίζες θα είναι IP55

5) Θα υπάρχει παροχή με μεταγωγικό διακόπτη για μελλοντική προσθήκη γεννήτριας.

6) Κτλ

:thaman:

#10 jumaru82

jumaru82

    AQUAZONE POSTER

  • Mελη με δικαιωμα ψηφου
  • 806 Δημοσιεύσεις:
  • Τα Ενυδρεία μου:5000lt Reef + 2000lt Fish only
  • Φύλο:'Ανδρας
  • Εμπειρία:Αρχάριος
  • Νομός:Αττικής
  • Χώρα:Hellas

Καταχωρήθηκε 24 Φεβρουάριος 2010 - 22:47

Προσωπικά διαφωνώ κάθετα. Η αχίλλειος φτέρνα του 90% των ενυδρείων είναι το ρεύμα και η ελλιπής εγκατάσταση και βάζω τον εαυτό μου πρώτο.

Γι αυτό το λόγο σχεδιάζω ανεξάρτητο πίνακα ακριβώς γι αυτήν την δουλειά. Δεν ξέρω αν θα έμπαινα στον κόπο για 6 πρίζες αλλά στην δικιά μου περίπτωση θα μου φέρει πολλές ανέσεις και θα προλάβω καταστάσεις. Και εξηγούμαι:

1) Θα είναι 2 πρίζες ανά ασφάλεια έτσι ώστε αν βραχυκυκλώσει κάτι δεν θα μου ρίξει το ρεύμα σε όλο το ενυδρείο. Έτσι όπως τα υπολογίζω δεν χρειάζεται παραπάνω από 6αρα ασφάλεια ανα 2 πρίζες.

2) Θα τοποθετηθούν Elliwel & Amperομετρα για την καλύτερη διαχείριση του συστήματος.

3) Θα υπάρχει δυνατότητα να κλείνουν διάφορα μηχανήματα από τις ασφάλειες για να γίνονται εύκολα δουλειές ρουτίνας (Πχ με 2 ασφάλειες όλες οι αντλίες ή με μία η επιστροφή από το sump κτλ)

4) Οι πρίζες θα είναι IP55

5) Θα υπάρχει παροχή με μεταγωγικό διακόπτη για μελλοντική προσθήκη γεννήτριας.

6) Κτλ

:thaman:


1) Αν συμβει βραχυκυκλωμα θα πεσει ο ρελες διαφυγης και οχι η ασφαλεια.Η ασφαλεια πεφτει μονο σε περιπτωση υπερτοφοδοτησης πραγμα που δε προκειτε ποτε να συμβει στο ενυδρειο.
2) Δε καταλαβαινω τι σχεση εχει ο Eliwel(αν εννοεις να διαχειριζετε μια πριζα του θερμοστατη τοτε οκ) & τα Αμπερομετρα τι τα θες τα αμπερομετρα???Εχεις σκοπο να συνδεισεις παραλληλα πυκνωτες για να μειωσεις τα επαγωγηκα που δημιυργουται απο τα πηνια?
3) Νομιζω οτι ειναι μεγαλυτερη ευκολια να το κανεις αυτο με μικρα μπουτονακια τα οποια θα βαλεις διακρητικα καπου στη βαση παρα να πρεπει να πηγαινεις στον πινακα που δε θα ειναι κοντα στο ενυδρειο.
4) Οι πριζεσ μπορει να ειναι οτι βολευουν το καθενα!!
5) Αν εχεις σκοπο να βαλεις ολοκληρη γεννητρια τι να σου πω...παντος και με ενα UPS κρατας κυκλοφορια που ειναι το ποιο βασικο.
6) Κτλ ....

#11 Rik

Rik

    OVER 4.000 Posts

  • Mελη με δικαιωμα ψηφου
  • 5.082 Δημοσιεύσεις:
  • Τα Ενυδρεία μου:80χ30χ40 100x50x50 200χ50χ60
  • Gender:Male
  • Location:Volos
  • Φύλο:'Ανδρας
  • Εμπειρία:Δεν απαντώ
  • Νομός:Μαγνησίας
  • Χώρα:Hellas

Καταχωρήθηκε 24 Φεβρουάριος 2010 - 23:43

Προσωπικα οταν βρω χρονο θα κατασκευασω ενα συστημα παρομιο με αυτο του rexsea δηλαδη πολυμπριζο στο οποιο η καθε θεση θα εχει και δικο της μικροδιακοπτη ή μπουτον!Μονο τα φωτα θα μπουν σε ξεχωριστες θεσεις με χρονοδιακοπτες που δε χανουν τι μνημη τους σε περιπτωση διακοπης!!!Ελπιζω τον επομενο μηνα να μπορεσω να το κατασκευασω και να το παρουσιασω κιολας!
[/quote]
Εχεις καποιο λινκ για να δουμε αυτο το συστημα; :thaman:

#12 filrou

filrou

    AQUAZONE POSTER

  • Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • 1.093 Δημοσιεύσεις:
  • Τα Ενυδρεία μου:400LT Reef
  • Location:Αθηνα
  • Φύλο:'Ανδρας
  • Εμπειρία:Σχετικά καλή
  • Νομός:Αττικής
  • Χώρα:Hellas

Καταχωρήθηκε 24 Φεβρουάριος 2010 - 23:54

1) Αν συμβει βραχυκυκλωμα θα πεσει ο ρελες διαφυγης και οχι η ασφαλεια.Η ασφαλεια πεφτει μονο σε περιπτωση υπερτοφοδοτησης πραγμα που δε προκειτε ποτε να συμβει στο ενυδρειο.
...


Και ομως σε μενα συνεβησε. Επεφτε συνεχεια απο υπερφωρτηση. Μετρησαμε 9,9 Amper συνολο στην δεκαρα ασφαλεια και απο τοτε που αλλαξα σε 16 ειναι ολα ΟΚ.

Για τα υπολοιπα περι ορεξεως....

#13 jumaru82

jumaru82

    AQUAZONE POSTER

  • Mελη με δικαιωμα ψηφου
  • 806 Δημοσιεύσεις:
  • Τα Ενυδρεία μου:5000lt Reef + 2000lt Fish only
  • Φύλο:'Ανδρας
  • Εμπειρία:Αρχάριος
  • Νομός:Αττικής
  • Χώρα:Hellas

Καταχωρήθηκε 25 Φεβρουάριος 2010 - 10:50

Προσωπικα οταν βρω χρονο θα κατασκευασω ενα συστημα παρομιο με αυτο του rexsea δηλαδη πολυμπριζο στο οποιο η καθε θεση θα εχει και δικο της μικροδιακοπτη ή μπουτον!Μονο τα φωτα θα μπουν σε ξεχωριστες θεσεις με χρονοδιακοπτες που δε χανουν τι μνημη τους σε περιπτωση διακοπης!!!Ελπιζω τον επομενο μηνα να μπορεσω να το κατασκευασω και να το παρουσιασω κιολας!

Εχεις καποιο λινκ για να δουμε αυτο το συστημα; :thaman:



Λιγη υπομονη μολις το τελειωσω θα το ποσταρο!

#14 venom

venom

    ΓΗΡΑΙΟ ΜΕΛΟΣ

  • Mελη με δικαιωμα ψηφου
  • 2.715 Δημοσιεύσεις:
  • Τα Ενυδρεία μου:freshwater 100l,nano reef 60l
  • Gender:Male
  • Location:Aιγαλεω
  • Interests:Kαλα να μαστε και ολο με κατι θα ασχοληθουμε!!!!
  • Φύλο:'Ανδρας
  • Εμπειρία:Σχετικά καλή
  • Νομός:Αττικής
  • Χώρα:Indonesia

Καταχωρήθηκε 25 Φεβρουάριος 2010 - 10:58

Λιγη υπομονη μολις το τελειωσω θα το ποσταρο!

κι εγω θελω! :thaman:

#15 alan boy

alan boy

    AQUAZONE

  • Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • 441 Δημοσιεύσεις:
  • Τα Ενυδρεία μου:ενα 54αλιτρο με γκαπυ και ζωντανα φυτα
  • Gender:Male
  • Location:ανδρος κυκλαδες
  • Interests:ποδηλατο και ενυδρεια
  • Φύλο:'Ανδρας
  • Εμπειρία:Αρκετά καλή
  • Νομός:Κυκλάδων
  • Χώρα:Hellas

Καταχωρήθηκε 26 Ιούνιος 2010 - 16:11

Λιγη υπομονη μολις το τελειωσω θα το ποσταρο!


jumaru82 εχουμε κανα νεο με τον πινακα?

#16 delta66

delta66

    OVER 4.000 Posts

  • Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • 14.444 Δημοσιεύσεις:
  • Gender:Not Telling
  • Φύλο:Δεν απαντώ
  • Εμπειρία:Δεν απαντώ
  • Νομός:Εκτός Ελλάδας
  • Χώρα:Brazil

Καταχωρήθηκε 26 Ιούνιος 2010 - 16:15

Αν παρει καμια αδεια απο το στρατο θα μας πει :(

#17 maneni

maneni

    AQUA....

  • Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • 184 Δημοσιεύσεις:
  • Τα Ενυδρεία μου:20λτ
    50λτ
    200lt
    400lt Δισκαδικο-κοινωνικο
  • Gender:Male
  • Location:Πατρα
  • Φύλο:'Ανδρας
  • Εμπειρία:Αρχάριος
  • Νομός:Αχαϊας
  • Χώρα:Hellas

Καταχωρήθηκε 26 Ιούνιος 2010 - 21:43

1) Αν συμβει βραχυκυκλωμα θα πεσει ο ρελες διαφυγης και οχι η ασφαλεια.Η ασφαλεια πεφτει μονο σε περιπτωση υπερτοφοδοτησης πραγμα που δε προκειτε ποτε να συμβει στο ενυδρειο.



αν συμβει βραχυκυκλωμα θα πεσει η ασφαλεια πραφανως. Το ρελε πεφτει οταν υπαρχει διαρροη και ΜΟΝΟ. Σε ενα βραχυκυκλωμα μπορει να υπαρχει διαρροη (φαση γειωση) μπορει και οχι (φαση/φαση ή φαση /ουδετερος).

#18 vangelis

vangelis

    A.......

  • Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • 42 Δημοσιεύσεις:
  • Τα Ενυδρεία μου:Lido 120lt
  • Gender:Male
  • Φύλο:'Ανδρας
  • Εμπειρία:Αρχάριος
  • Νομός:Αττικής
  • Χώρα:Hellas

Καταχωρήθηκε 20 Μάρτιος 2012 - 02:23

Συμφωνώ με το χρήστη maneni. Επίσης κακώς που άλλαξες την ασφάλεια από 10A σε 16A. Η κάθε ασφάλεια μπαίνει σε ένα κύκλωμα με καλώδια συγκεκριμένης διατομής τα οποία αντέχουν αντίστοιχο ρεύμα. Αν η ασφάλεια σου πέφτει κάτα την εκκίνηση κάποιου μοτέρ τότε αυτό συμβαίνει διότι όλα τα μοτερ στην εκκίνηση χρειάζονται περισσότερο ρεύμα που φτάνει πολλές φορές εφτά φορές την ονομαστική τους τιμή. Θα πρότεινα να δοκιμάσεις να βάλεις μία ασφάλεια 10Α κινήσεως.

#19 vangelis

vangelis

    A.......

  • Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • 42 Δημοσιεύσεις:
  • Τα Ενυδρεία μου:Lido 120lt
  • Gender:Male
  • Φύλο:'Ανδρας
  • Εμπειρία:Αρχάριος
  • Νομός:Αττικής
  • Χώρα:Hellas

Καταχωρήθηκε 19 Νοέμβριος 2012 - 23:16

Και ομως σε μενα συνεβησε. Επεφτε συνεχεια απο υπερφωρτηση. Μετρησαμε 9,9 Amper συνολο στην δεκαρα ασφαλεια και απο τοτε που αλλαξα σε 16 ειναι ολα ΟΚ.

Για τα υπολοιπα περι ορεξεως....

Αυτό δεν είναι καθόλου σωστό. Η ασφάλεια μπαίνει στον ηλεκτρικό πίνακα αναλόγως την διατομή των καλωδίων της κάθε γραμμής. Όταν βάζεις μεγαλύτερη ασφάλεια σε μια γραμμή, εκτός του ότι είναι παράνομο καταστρέφεις σιγά σιγά τα καλώδια της γραμμής τα οποία κοκκαλώνουν και μετά θα πρέπει να τα αλλάξεις...




0 Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα

0 members, 0 guests, 0 anonymous users