Jump to content

υψηλή αγωγιμότητα...τι λέτε για υφάλμυρο?


Recommended Posts

Γειά σας παιδιά! Πρόσφατα ξέστησα ενα 100ρι ενυδρείο και ψάχνω για σεταπ με το νερό του δικτύου μου. Αρχικά σκέφτηκα tanganyika αλλά ενώ το νερό μεν είναι αρκετά σκληρό, (μέτρηση gh=35dh=595ppm), το TDS meter δείχνει αγωγιμότητα 1320ppm(!)δηλ γύρω στα 2060 μSiemens(!!). Η tanganyika όπως καταλαβαίνετε δεν φτουράει μια μπροστά στις δικές μου τιμές...

Αυτή η σχέση υψηλής αγωγιμότητας και δυσανάλογα χαμηλής γενικής σκληρότητας απο αυτά που έχω διαβάσει και στο παρελθόν μπορεί να σημαίνει υψηλή περιεκτικότητα σε χλωριούχο νάτριο(εννοείται οτι δεν είναι πόσιμο, είναι πανάλμυρο).

Σκέφτηκα λοιπόν και την περίπτωση του υφάλμυρου. Καθότι άσχετος παντελώς με θαλασσινα και υφάλμυρα θα ήθελα να ρωτήσω: Σε πρώτη φάση, πως μπορώ να μετρήσω την αλατότητα χωρίς να προβώ απο τώρα σε αγορά ακριβών συσκευών? γιατί ψάχνοντας στο φόρουμ δεν βρήκα ουσιαστικές πληροφορίες στα υφάλμυρα(δεν εννοώ στα αλμυρά). Στραβώθηκα? Μόνο ένα άρθρο εισαγωγής σε αυτά. Τι χρειάζεται για να στήσει κανείς ενα τέτοιο? Τι τιμές πρέπει να έχει το νερό? τι όργανα μέτρησης θα χρειαστώ(αν χρειάζονται) εφόσων το αποφασίσω? και τέλος, έχει λογική αυτό σκέφτομαι ή και σε αυτή την κατηγορία θα πρέπει να επέμβω με φάρμακα αλάτια κλπ για να φέρω το νερο στα ίσα του και άρα να το πάρω απόφαση οτι το νερό του δικτύου μου είναι δηλητήριο και τέλος?

Παρεπιπτόντως, οι δίσκοι μου ζούν και βασιλεύουν χάρη στην όσμωση των δεκάδων αλλαγμένων φίλτρων αλλά και των διαφόρων ζουμιών βεβαίως βεβαίως. Γι'αυτούς όμως χαλάλι!

Αυτά σε πρώτη φάση!

Έγινε επεξεργασία - satrianius
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...