Jump to content

Mega Post αρχαριων ερωτησεων


Recommended Posts

Με την ευκαιρια των αρκετων ερωτησεων που θα ηθελα να κανω ριχνω (πλιτσ) και την ιδεα της δημιουργιας

ενος τοπικ που να αναφερεται ως FAQ ... ...

Βασικα εχω ριξει αρκετο διαβασμα στο ΑΖ μου εχουν λυθει πολλες απορειες .Απο αυτα που διαβασα λοιπον

εχω βγαλει στο μυαλο μου διαφωρα συμπερασματα τα οποια ερχονται αρκετες φορες σε αντιθεση με αυτα που μου λενε διαφοροι πωλητες ...και μιας και εχω στο μυαλο μου την ανασφαλεια της μη εμπειριας συχνα πικνα με <<κλονιζουν>>

Αν θελεται λοιπον και εσεις να συμβαλεται στο να τα βαλω ποιο καλα στο μυαλο μου και μεσω αυτων συν και οποιων αλλων ερωτησεων βγουν στην πορεια να φτιαχτει ενα Frequently asked questions topic για ολους μας

Αν υπαρχει κατι αντιστοιχο και δεν το εχω βρει ...ας το διαγραψει καποιος moderator να μην γεμιζουμε διπλα ποστς ...

Ξεκιναω λοιπον

1) Τα βακτηρια που υπαρχουν στο ενυδρειο μας για να γινεται ο κυκλος του αζωτου εγκαθίστανται στα σφουγκαρακια και στα siporax του φιλτρου μας και οχι στο νερο ...αρα οταν λεμε για στρωσιμο λεμε για στρωσιμο φιλτρου ... Σωστο η λαθος ?

2) Αν εγκαθιστανται στο φιλτρο σε καθε αλλαγη νερου 1/3 χρειαζεται να προσθεσουμε βακτηρια εμποριου η απλα το ενα μικρο μερος τους που <<πεταξαμε>> ξανα αναπαραγεται μεσα στο φιλτρο ?

3)Ειναι αληθεια οτι απλα <<σαπιζοντας>> τροφη μεσα στο ενυδρειο θα δημιουργιθουν τα απαραιτητα βακτηρια απο μονα τους η πρεπει να βαλουμε απαραιτητα βακτηρια απο το εμποριο ?

4) Κατα την διαρκεια του στρωσιματος ακομα και αν βαλουμε βακτηρια εμποριου μεσα πρεπει να εχουμε συνεχεια τροφη (η οτι αλλο που μπορει να παραγει αμωνια)συνεχεια μεχρι και την ημερα που θα βαλουμε το πρωτο ψαρι επειδη αν δεν εχει μεσα αμωνια θα μας πεθανουν τα βακτηρια η θα μικρηνει συμαντικα η αποικια τους Σωστο η λαθος ?

5) αν βαλουμε κατευθειαν νερο βρυσης μεσα στο ενυδρειο και μετα το αντιχλωριο μεσα οπως λενε διαφωρα σκευασματα...το χλωριο του νερου που θα ερθει σε επαφη (εστω για τον χρονο μεχρι να γεμισεις και μετα να βαλεις αντιχλωριο) θα κανει ζημια στην βιολογια του φιλτρου. Σωστο η λαθος ?

6)Ο καλητερος τροπος να στρωσεις ενα ενυδρειο ειναι να βαλεις ενα χρυσοψαρο μεσα Σωστο η λαθος ? (θεωρω αυτονοητη την απαντηση αλλα ΟΛΟΙ οι πωλητες αυτο πρωτηνουν)

7)τα πραγματικα φυτα δεν ειναι απαραιτητα στο ενυδρειο μας μια χαρα ειναι και τα πλαστικα Σωστο η λαθος ?

8) Το ξυλο-ριζες που βαζουμε στο ενυδρειο μας ΠΡΕΠΕΙ να το βραζουμε αλλιως θα αφησει χρωμα και θα μας γεμισει προβληματα Σωστο η λαθος ?

9)Το στρωσιμο στο ενυδρειο αν χρησιμοποιησεις τα ετοιμα βακτηρια και τιποτα αλλο γινεται μεσα σε καμοια 10αρια μερες Σωστο η λαθος ?

10) Στα διαφωρα site στο ιντερνετ τα παραλενε γενικα με τις ανωχες στα ψαρια μιας και εγω εχω 5 χρονια στο σπιτι μου τα χ ψαρια και δεν εχουν παθει τιποτα δεν εχω μετρησει ποτε τα ph κτλ ... Σωστο η λαθος ?

11) Αν πεταξεις μερικα siporax στον πατο του ενυδρειου θα εχεις καλητερη βιολογικη φιλτρανση Σωστο η λαθος ?

12) αν πχ εχεις αμωνια 0 αλλα ΝΟ2 50mgl και NO3 100 mgl συμαινει οτι εχεις αποικια βακτηριων αυτων μου μετατρεπουν την αμωνια σε νιτρωδη αλλα τα βακτηρια που κανουν την μετατρωπη σε νιτρικα δεν ειναι ακομα σε μεγαλο αριθμο υπαρκτα (μιας και εχεις Νιτρικα) Σωστο η λαθος ?

13) αν κανεις μια μερικη αλλαγη νερου1/3 η 1/4 στο ανω παραδειγμα για να μην αποκτησεις μεγαλη αναπτυξη αλγης (κατεβαζοντας λιγο τα νιτρικα δηλαδη) θα καθηστερισεις πολυ το στρωσιμο του ενυδρειου σου επειδη θα πηραξεις την βιολογια σου Σωστο η λαθος ?

11)....... μπορω να βαλω και αλλες απορειες η και αλλοι φιλοι του site

Αν δεν το θεωρητε καλη ιδεα το ποστ η αν υπαρχει αντοιστηχο που δεν το εχω βρει ας διαγραφει ....

Σχεδον ολες οι απαντησεις υπαρχουν μεσα στο site ως απαντησεις σε διαφορα προβληματα ..αλλα πουθενα μαζεμενες ..συν του οτι ΟΛΕΣ οι ερωτησεις που εχω βαλει πανω εχουν γινει πραγματικα (ως διαλογοι) με διαφωρους καταστηματαρχες η πωλητες καταστηματων ...Και σας παρακαλω θυμηθητε οι ποιο εμπηροι

την εποχη που και εσεις δεν ξερατε και αν και ειχατε διαβασει καποια πραγματα ΠΑΝΤΑ ενας επιμονος που ελεγε τα αναποδα λογικα σας ψιλοκλωνιζε(τελευταιο παραδειγμα σε ενα φιλο που αναφερε οτι δεν θελει να αγωρασει βακτηρια και θα στρωσει με τρωφη ..ο πωλητης εγινε τοσο επιμονος που ΔΕΝ του εδεινε τροφη επειδη θα εκανε βλακεια ! τελικα ο φιλος εφυγε με ...βακτηρια απο το καταστημα!

Σας ευχαριστω για τις οποιες απαντησεις σας ....Συντομα (απο την εμπειρια της πραξης ) θα ηθελα να θεσω και καινουργια ερωτηματα....

Link to comment
Share on other sites

Οι περισσότερες ερωτήσεις σου δεν πιστεύω ότι μπορούνε να απαντηθούν με ένα απλό "Σωστό ή Λάθος" ...

Link to comment
Share on other sites

Σε οποιες υπαρχουν απαντησεις ....και με...μια μικρη περιγραφη ..ΙΣΩΣ ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...