Jump to content

γεννηστρα


Recommended Posts

καλησπερα σε ολους.θελω να μου πειτε την γνωμη σας...εχω παρει 2 gappys ενα αρσενικο και ενα θυλικο πριν καμια 10αρια μερες.απο οτι φαινεται το θυλικο μαλλον ειναι για να γεννησει γιατι ειναι η κοιλια του στρογγυλη και φαινεται σαν να ειναι γεματη μαυρα αυγα...θελω να μου πει καποιος αν οντως ειναι ετσι οι γκαστρωμενες γκαμπινες και εαν ειναι εχω παρει μια γεννηστρα αυτην που εβαλα στην φωτο.θα ηθελα και μια αποψη και για αυτην την γεννηστρα,μιας και απο οτι βλεπω θα ειναι πολυ στεναχωρα εκει η μητερα και δεν βλεπω με τις τρυπουλες που εχει να ανακυκλωνεται και πολυ νερο εκει μεσα....δειτε την και πειτε μου...

post-8167-1272124155_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Την έχω αυτή τη γεννήστρα (μαζί κι άλλες 2 την εποχή που δεν ήξερα και δεν ρώταγα)..

είναι πάρα πολύ καλή..... για διακοσμητικό στοιχείο :D

Πέρα από την πλάκα οι δικές μου είναι κάπου ξεχασμένες χρόνια όχι μόνο γιατί δεν έχω ζωοτόκα αλλά και να είχα γιατί είναι ένα εξάρτημα με το οποίο το μόνο που θα καταφέρεις είναι να στρεσάρεις τη θηλυκιά αν τη βάλεις μέσα για να γεννήσει και κρίμα το ψάρι. Αλλά ούτε και τα μικρά θα σου πρότεινα να βάλεις αφού τα γεννήσει.

Το ενυδρείο σου δεν έχει φυτά???

λίγο κερατόφυλλο, ίσως egeria densa, cabomba, bacopa, Limnophila καμιά φακή στην επιφάνεια, και γενικά τα φυτά χρησιμεύουν ως κάλυψη για τα μικρά και σιγά σιγά μεγαλώνουν μια χαρά. Ξέρουν να φυλάγονται !

Έγινε επεξεργασία - Andreas301
Link to comment
Share on other sites

Όπως πιθανώς θα έχεις διαβάσει, οι πιο πολλοι στο forum ΔΕΝ προτείνουν την χρήση γεννήστρας. Υπάρχει πάντα η περίπτωση η θηλυκιά να στρεσαριστεί τόσο πολύ (είτε από το κυνήγι για να την πιάσεις, είτε από την διαμονή της σε τόσο μικρό χώρο) να γεννήσει πιο νωρίς από ότι πρέπει και να χάσεις όλη την γέννα. Φυσικά τόσο στρες δεν κάνει καλό ουτε στο ίδιο το ψαράκι. Καλό είναι λοιπόν να αποφεύγονται οι γεννήστρες. Ένα πυκνοφτεμένο ή με μπόλικο κερατόφυλλο ενυδρείο είναι για μένα η καλύτερη γεννήστρα. Εκτός βέβαια αν διαθέτεις ένα δεύτερο κατάλληλων διαστάσεων ενυδρείο για να απομονώσεις το θηλυκό.

Σε περίπτωση όμως που θέλεις να χρησμοποιήσεις γεννήστρα, φρόντισε να την βάλεις εκεί όσο μπορείς την τελευταία στιγμή. Όταν είναι έτοιμο να γεννήσει το ψαράκι αναπνέει έντονα, ίσως μπορείς να ξεχωρίσεις στην κοιλιά της τα μαύρα ματάκια από τα ανεπτυγμένα έμβρυα καθώς επισης έχει μια μαύρη κουκίδα κοντά στο γεννητικό της πόρο.

Τώρα η συγκεκριμένη γεννήστρα πραγματικά εκτός από το μικρό της μέγεθος, τα ανοίγματα που έχει δεν βοηθούν στην κυκλοφορία και ανανέωση του νερού που περιέχει. Από τις τρύπες αυτές δεν είναι καθόλου απίθανο να βγαίνουν τα νεογέννητα στο ενυδρείο.

Τελική μου πρόταση : Αν έχεις φυτεμένο ενυδρείο άσε την να γεννήσει εκεί. Μπορεί να μην επιζήσουν πολλά, αλλά τα guppy γεννούν τόσο συχνά που σύντομα δεν θα ξέρεις τι να τα κάνεις...

Link to comment
Share on other sites

την εχω και εγω την ιδια γεννηστρα και ειναι ολα μια χαρα.αλλα δεν την βαζω την θηλυκια μεσα.περιμενω και συνηθψς μου γενναει πρωινες ωρες οταν γενναει μαζευω τα μικρα με την αποχη και τα βαζω μεσα στην γεννηστρα.ηδη εχω 5 μεγαλα ας πουμε απο την πρωτη γεννα εκευθερα μεσα στο ενυδρειο και τωρα εχω αλλα 11 μεσα στην γεννηστρα μια χαρα ειναι.μονο να κλεισεις τις τρυπες που εχει γιατι εμενα μερικα τρυπωναν και εβγαιναν εξω και τα ετρωγαν.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω βρε παιδια και εγω δεν ειχα σκοπο να βαλω την θυληκια απο τωρα μεσα ελεγα να την βαλω την τελαιφταια στιγμη...απο φυτα εχω ολο κι'ολο 4 ανουμπιες ψιλομεγαλες αλλα δεν νομιζω να αρκουν για να κρυφτουν τα μικρα αν γεννηθουν μιας και ειναι η καθε ανουμπια κατειλημενη και απο 1-2 ψαρια που καθονται απο κατω κυριως το βραδι...φακη ειχα παρα πολυ αλλα την πεταξα.τεσπα μπηκα στο νοημα λιγο καλητερα.

Link to comment
Share on other sites

εν το μεταξυ ασχετο αλλα τι λεμαργια ειναι αυτη που εχουν τα gappys ρε παιδια?ριχνω τροφη και μονο τα 2 gappys την τρωνε με ταχυτητα φωτος.... :D

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...