Jump to content

Πιάσαμε Το Δίδυμο!!!!


MCH

Recommended Posts

“At the 1998 ACA Convention in St Louis, Dave and I will always remember some extremely appropriate words delivered by Dr. Paul Loiselle during his extremely informative presentation on Madagascan Cichlids and in particular the Paretroplus species. He stated that these fishes “grow slowly, breed seldom and live forever”, which helps to explain why their conservation status in nature is so dire".

Όπως βλέπετε οι ειδικοί διαψεύδονται εκάστοτε ... απολαύστε δύο ζευγάρια P. menarambo που παίζουν το Κάνε ότι κάνω σε απόσταση ενός μέτρου το ένα από το άλλο. Μιά πρώτη διεθνής για το Guiness Record. Κρίμα που είναι μόνο δύο ζευγάρια στο ενυδρείο, η σκηνή θα ήταν όνειρο και σε τριγωνάκι ...

Γιά όσους πιστούς περισσότερες λεπτομέρειες και φωτό στο σχετικό άρθρο στο MCH σύντομα.

Link to comment
Share on other sites

Κατάλαβα, κατάλαβα....απ' οτι φαίνεται δεν το γλυτώνω τελικά το 1000άρι.

Μπράβο στην ομάδα, πάντα τέτοια.

Link to comment
Share on other sites

Στιγμές ιστορικής αξίας στο χόμπυ και εξαιρετικής σπανιότητας! Όποιος βλέπει τη συγκεκριμένη φωτογραφία δύσκολα μπορεί να πιστέψει ότι δεν είναι φωτομοντάζ... Αν αυτό είχε συμβεί πριν την κυκλοφορία του βιβλίου του Patrick De Rham και του Jean-Claude Nourissat, η συγκεκριμένη φωτογραφία θα άξιζε θέση σε μία από τις σελίδες του!

Έγινε επεξεργασία - Antonis
Link to comment
Share on other sites

Παναγιώτη : Επειδή έχω κάποια ταξίδια στο άμεσο μέλλον δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος για τα μικρά αλλά θα κάνουμε μιά προσπάθεια με τον Γιάννη. Από την άλλη πλευρά, σε κανένα μήνα πάλι εδώ θάμαστε. Για το 1000άρι, θα έλεγα ναι, ετοίμαζέ το. Το συγκεκριμένο ενυδρείο είναι 250 Χ 55 Χ 60 εκατοστά. Ηδη με την απομάκρυνση των αυγών, και τα δύο ζευγάρια άρχισαν να ξανακαθαρίζουν τον χώρο, οπότε αρχές Αυγούστου περίμενέ μας.

Αντώνη : Οντως σαν γεγονός είναι σχεδόν απίστευτο. Οταν είδα το δεύτερο ζευγάρι να ετοιμάζεται, θεώρησα ότι το κάνει εξ' επαγωγής.. αλλά τελικά μου το φύλαγαν για έκπληξη. Τα δύο συγκεκριμένα ζευγάρια έχουν ζευγαρώσει άλλες 4 φορές το καθένα. Μακάρι να ζούσε ο Jean Claude, είμαι σίγουρος ότι θα γέλαγε με την καρδιά του.. Οπως και όλες οι μεγαλόσωμες κιχλίδες, έχουν μιά περιοδικότητα η οποία είναι αξιοσημείωτη. Ανά 20-30 μέρες θα ζευγαρώσουν ο κόσμος να χαλάσει. Το ίδιο ισχύει και για τα P. maculatus, P. damii, Paratilapia sp. Andapa και - όπως φάνηκε από τις Ptychochromis oligacanthus & mangarahara το ίδιο ισχύει και εκεί.

Στέφανε : Οντως είναι πανέμορφα, αν και όλα τα ψάρια έχουν κάτι το ιδιαίτερο όταν ζευγαρώνουν. Είναι στιγμές μοναδικές είτε είναι guppies είτε είδη που έχουν εκλείψει.

Γενικά : Οπως έχω ήδη πει, έχω σταματήσει τις αναπαραγωγές των P. damii και Paratilapia Andapa μιά που η απορρόφηση των μικρών από την ελληνική αγορά είναι πολύ μικρότερη από αυτή που θα έπρεπε να είναι. Με την Μαρίνα να έχει ήδη πάνω από 500 Ptychochromis oligacanthus από δύο γέννες της και την βεβαιότητα ότι στο άμεσο μέλλον θα μεγαλώσω μία γέννα από τα P. menarambo (ίσως αυτή εδώ ;:wootwoot: μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι θα σταματήσουμε και τα δύο αυτά είδη. Είπαμε με την Μαρίνα να κατεβάσουμε καμμιά 100στή P. oligacanthus τον Αύγουστο και να δούμε πως θα τα πάνε για να ξέρουμε και εμείς τι κάνουμε... (τα υπόλοιπα έχουνε ήδη κλειστεί από μαγαζί στην Αγγλία).

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο Γιώργο!Υπέροχο θέαμα!

Ανυπομωνώ να τα δώ από κοντά!

Δώσε φωτό στον λαό καθώς και λεπτομέριες για την εξέλιξη της(των) γέννας!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη, λόγω ταξιδιών και μετακομίσεων είναι πολύ δύσκολο να οργανώσω κάτι τέτοιο τώρα, είναι σίγουρα πιό εφικτό τον Αύγουστο (εφόσον φυσικά θα είσαι Αθήνα). Κατά τα μέσα Αυγούστου θα έχω πλέον οργανώσει κάπως τον καινούργιο χώρο οπότε θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Για τους ίδιους λόγους δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος για την τύχη τους. Θα την κάνω την προσπάθεια αλλά αν δεν είσαι από πάνω τους διαρκώς, οι πιθανότητες μικραίνουν γεωμετρικά. Θα μου πεις τώρα, δε φτάνει που ζευγαρώνουν γκρινιάζεις και για το timing?

Link to comment
Share on other sites

Να δωσω κι εγω με τη σειρα μου συγχαρητηρια στο φιλο μου το Γιωργο!!! :wootwoot:

Παντα τετοια γεγονοτα μας δινουν κουραγιο να συνεχισουμε.

Περιμενουμε μια καλη συνεχεια Γιωργο γιατι ετοιμαζουμε καινουρια ενυδρεια....εκτος κι αν θελεις να τα γεμισω με δισκους. :wootwoot:

Link to comment
Share on other sites

Οπως είπα, αυτόν τον καιρό είμαι σε μία κατάσταση πανικού. Τον Αύγουστο όμως θα έχω ηρεμήσει εν πολλοίς οπότε θα μπορέσουμε να τα πούμε από κοντά. Εσύ θα είσαι εδώ;;

Οσο για τους δίσκους, είναι πράγματι μιά λύση. σε στυλ Καβάφη ("Αυτοί οι άνθρωποι ήσαν μιά κάποια λύση") !!!

Link to comment
Share on other sites

Εδω θα ειμαι ολο τον αυγουστο γιωργο.Οσο για τις διακοπες πανε για σεπτεμβριο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...