Jump to content

Νέος ζητά την βοήθεια σας


Recommended Posts

Αρχικα καλησπερα σε ολα τα μελη και τους λατρεις αυτου του υπεροχου υδατινου κοσμου . Ειμαι νεος στον χωρο αυτο . Αρχικα να πω οτι ειμαι απλα καλος στις κατασκευες και εχω και τα μεσα να κατασκευασω αρκετα πραγματα . μετα απο πολυ διαβασμα λοιπον ξεκινησα να φτιαξω το πρωτο μου ενυδρειο . 80Χ30Χ40 (Μ Χ Π Χ Υ ) 5 mm κρυσταλλο κοντρες επανω και αλουμινενιες γωνιες για ενυσχυση κατω . χωρισα ενα τμημα 10cm στη μια πλευρα με το αντιστοιχο κοματι γιαλιου αφου πρωτα το τρυπησα καταληλα για να δημιουργηθει η εισοδος του νερου προς το φιλτρο . με δυο κομματια γιαλιου εκανα τα χωρισματα στο χωρο του φιλτρου . στο πρωτο τμημα που δημιουργηθηκε ( εκει που βρισκεται και η εισοδος του νερου ) μπηκε ο θερμοστατης 100 W στο κεντρικο απο πανω προς τα κατω υαλοβαμβακας , μπλε σφουγκαρι 10 Χ10 Χ 5 cm με ανοιχτο πορο , μπλε σφουγκαρι 10 Χ10 Χ 5 cm με κλειστο πορο , 1 λιτρο κεραμικο μακαρονακι . στο τελευταιο τμημα μπηκε ο κυκλοφωρητης 450 λιτρα την ωρα . ( σημερα στο τριτο τμημα επειδη ειχε πολυ ανεκμεταλευτο χωρο εριξα και 1 λιτρο siporax . στη βαση εχω 15 κιλα χαλικακι και βοτσαλα , διακοσμητικες περτες , ενα μεγαλο ξυλο και μεχρι να αντικατασταθουν μερικα πλαστικα φυτα . Ετρεξε 10 μερες με βακτηρια σε υγρη μορφη και ελαχιστη τροφη καθημερινα . μετα το 10ημερο μπηκαν 2 white clowd mauntain τα οποια μεχρι τωρα ειναι μια χαρα . 4 μερες αργοτερα ενας ξιφοφωρος .... και απο εδω αρχιζουν τα δυσκολα ..... πρωτη μερα ο ξιφοφωρος αρχοντας . εφαγε οτιδηποτε υπολοιμα τροφης υπηρχε στη βαση του ενυδρειου . δευτερη μερα αλλαγη νερου 25 % . Μετα απο λιγο αρχισε μια περιεργη συμπεριφορα . ελαχιστα κινητικος και την περισσοτερη ωρα ηταν κοντα στην εξοδο του φιλτρου . σημερα το μεσιμεριμου εφεραν ενα pearl gourami και οταν πηγα να το βαλω ειδα τον μικρο ξιφοφωρο νεκρο στη βαση του ενυδρειου . (μετρησεις ... αμωνια 0 ΝΟ2 0 και ΝΟ3 10 θερμοκρασια 26 ) το gourami μεχρι τωρα μια χαρα οπως και τα δυο μικρα white clowd

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες στο φορουμ.

Απο αυτο

πρωτη μερα ο ξιφοφωρος αρχοντας . εφαγε οτιδηποτε υπολοιμα τροφης υπηρχε στη βαση του ενυδρειου
υποψιαζομαι πηγε.

Νεο ενυδρειο με αστρωτο βυθο και τροφη που σαπιζει στο βυθο γεματη μυκητες.

Link to comment
Share on other sites

τα gourami ειναι παντα τοσο ησυχα και επιφυλακτικα ? το δικο μου δευτερη μερα τωρα στο ενυρδειο μου οταν ταισα χθες εβλεπε να δυο μικροσκοπικα white clowd να τρωνε ακριβως απο πανω του , εκανε καποιες κινησεις να πλησιασει αλλα μετα τραβιωταν πισω και ετρωγε καποια κοματακια που επευταν απο τα δυο μικρα . γλυφει τα παντα μεσα στο ενυδρειο ( τζαμια , πετρες ,βοτσαλα ) . σκευτωμαι μηπως νιωθει μειονεκτικα επειδη ειναι μονο του αλλα απο την αλλη δεν θελω να βαλω ακομα αλλο ψαρι μεσα μεχρι να αρχισει να στρωνει ....

Link to comment
Share on other sites

μην βαλεις τιποτα αλλο μεχρι να μηδενισουν αμμωνια νιτρωδη

κανε αλλαγες οσο χρειαζεται να εινα οι τιμες των τοξικων χαμηλα

Link to comment
Share on other sites

τα gourami ειναι παντα τοσο ησυχα και επιφυλακτικα ?

Ναι , τα gourami είναι πολύ ήσυχα και κοινωνικά ψάρια! Όμως, όπως είπαν και οι προηγούμενοι, ΜΗΝ βάλεις άλλα ψάρια μέσα στο ενυδρείο σου μέχρι να στρώσει.

Link to comment
Share on other sites

Ναι , τα gourami είναι πολύ ήσυχα και κοινωνικά ψάρια! Όμως, όπως είπαν και οι προηγούμενοι, ΜΗΝ βάλεις άλλα ψάρια μέσα στο ενυδρείο σου μέχρι να στρώσει.

Αυτο δεν ισχυει.

Ειναι ημιαγρια ψαρια.

Ακομα και τα pearl gourami που θεωρουνται απο τα πιο φιλικα στο ειδος των γκουραμι, οταν ερχοταν περιοδος για αναπαραγωγη αρχιζε αγρια το κυνηγι στα μικροτερα ψαρια, αρλεκινους και κορυ.

Και δεν μιλαω για πολυ μικρο ενυδρειο. Σε 200 λιτρα ηταν.

Δεν μιλαμε καν για συμβατοτητα μεταξυ των γκουραμι.

Εκει αναμεσα στα αρσενικα γινονται μαχες που μπορει να οδηγησουν και σε θανατο.

Αναμεσα στα αρσενικα και θηλυκα πρεπει να υπαρχει μια αναλογια 1 αρσενικο προς 2-3 θηλυκα για να μοιραζεται η πιεση απο το αρσενικο σε πολλα μετωπα.

Τα γκουραμι ειναι κοντα στο χαρακτηρα με τους μονομαχους.

Λαβυρινθοψαρα και τα δυο.

Έγινε επεξεργασία - delta66
Link to comment
Share on other sites

Και εγω αυτο ξερω.Παλια με το γλυκο που ειχα blue gurami αρκετα συχνα κυνυγουσε τα αλλα ψαρια.

Link to comment
Share on other sites

οσο και αν δεν ηθελα να βαλω αλλο ψαρι μεσα δεν μπορεσα να το αποφυγω . τεταρτη μεσημερι μια φιλη ηρθε με το σακουλακι στο χερι . ενα μικρο γλυκο αγγελοψαρο . δεν ειχα που αλλου να το βαλω οποτε μπλουμ στο ενυδρειο . χθες βρηκα ΝΟ2 0,25 οποτε εκανα αλλαγη νερου περιπου 35 % . ερωτηση .... ποσο πρεπει να ταιζω ? ισχυει ο κανονας του λεπτου ? τα δικα μου εξαφανιζουν τα παντα σε δευτερολεπτα . μηπως λοιμοκτονουν με την ποσοτητα που τους ριχνω ? το γκουραμι γλυφει τα τζαμια ασταματητα . το αγγελοψαρο ακολουθει τον γιο μου και χτυπαει με την μυτουλα του το τζαμι οποτε ο μικρος πλησιαζει το ενυδρειο .... εβαλα και το πρωτο ζωντανο φυτο (egeria densa) για να βοηθησω λιγο την κατασταση και το σκαλαρι μου μαλλον το βρηκε εξεραιτικα νοστιμο

Link to comment
Share on other sites

Μια φορα την ημερα ταισμα ειναι καλα,επισης μια φορα την εβδομαδα νηστεια.

Link to comment
Share on other sites

τι ποσοτητα να ριχνω ? πως μπορω να το υπολογισω αυτο ? εχω 2 white clowd mauntain περιπου 2 εκατοστα ενα γκουραμι καπου στα 5 και ενα αγγελοψαρο στα 4 . ριχνω μονο φυλλαρακια προς το παρον .

Link to comment
Share on other sites

Δυο με τρια φυλλαρακια για το καθενα.

Link to comment
Share on other sites

Να πεις στη φιλη σου οτι :

ειναι μεγαλο λαθος να κανουμε δωρο ζωντανα.

Αν ερχοταν με ενα μολλοσο για δωρο τι θα της εκανες? θα αγοραζες μεγαλυτερο σπιτι για το φιλοξενησεις?

Κατι τετοιο εχει γινει με το σκαλαρι.

Δεν εχεις καταλληλο ενυδρειο για να το φιλοξενησεις αυτο και τα 5-6 ακομα που χρειαζονται για να μαζευτει και να δημιουργηθει μια μινιμουμ ομαδα αφου ειναι κοπαδοψαρα.

Διαβασε εδω http://www.aquazone.gr/index.php?ind=fishp...iew&iden=47 για το σκαλαρι και χαραξε νεα πορεια.

υγ πατα στην υπογραφη μου εκει που λεει σκεψου πριν αγορασεις :):)

Έγινε επεξεργασία - delta66
Link to comment
Share on other sites

κι ομως το αγαπησα τοσο πολυ αυτο το ψαρακι που σκευτωμαι απο τωρα να ετοιμασω μεγαλυτερο ενυδρειο . ειναι ακομα αρχη με το πρωτο μου και ακομα μαθαινω . ελπιζω να αποκτησω αρκετη εμπειρια για ενα καλυτερο αποτελεσμα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...