Jump to content

Κανει η αμμος θαλασσης για ενυδρειο?


Recommended Posts

Θελω να βαλω αμμο σε ενα μικρο ενυδρειο που φτιαχνω και θα βαλω μεσα γαριδες η ενα μονομαχο.Σκεφτομαι την αμμο απο τη θαλασσα αλλα καπου διαβασα οτι δε κανει.Εσεις τι λετε?Μηπως η αμμος απο ποταμι να ηταν καλυτερη? :)

Link to comment
Share on other sites

αμμο απο θαλασσα σε ενυδρειο γλυκου νερου;στη θεση σου δεν θα το εκανα.εκτος απο οτι ειναι πολυ ψιλη για το γλυκο νερο δεν ξερω και τι ουσιες θα εχει.πιο λογικο ειναι η ποταμισια αλλα και αυτη δεν την συνιστω.το καλυτερο ειναι να αγορασεις ενυδριακη αμμο απο μεγαζι για ενυδρεια.

Link to comment
Share on other sites

Δεν κανει η αμμος για την θαλασσα γιατι ανεβαζει το ph και ο μονομαχος θελει χαμηλο ph!!! Μπορεις να αγορασεις ενυδρειακη αμμο απο τα pet shop!!

Για το βυθό δεν υπάρχει ιδιαίτερη προτίμηση σε χαλίκι ή άμμο, αρκεί να είναι σε φυσικά χρώματα και να μη αντανακλά το φως και στρεσάρει το ψάρι.
Link to comment
Share on other sites

η άμμος θαλάσσης δεν κάνει για ενυδρεία όπου θες μαλακό νερό, όπως σου είπε και ο φίλος aquarium_9. Κατά τα άλλα δεν υπάρχει πρόβλημα αν θα μπει σε ενυδρείο γλυκού νερού, είναι κάτι πολύ συνηθισμένο για ψάρια όπως οι κιχλίδες που θέλουν σκληρό νερό. :)

Link to comment
Share on other sites

Σε ένα πειραματικό 40άρι που έχω έβαλα ποταμήσια άμμο χωρίς καν να την πλένω. Τα αποτελέσματα τα φυτά δεν χρειάστηκαν καν προσαρμογή ,φύτρωσαν και 2 καινούργια τα οπία δεν έχω ξανα δει, το χτυπάει όλη μέρα ήλιος μιας και δεν έχει φωτισμό τεχνιτό και οι άλγες που διμιουργήθηκαν εξαφανίστηκαν μέσα στην δευτερή εβδομάδα. Ο κάτοικός του ενυδρείου εδώ και μια εβδομάδα, ενα μηλοσαλίγκαρο σουλατσάρει όλη την μέρα στον βυθό και άρχησε να παχαίνει, το μόνο κακό απο ph 7 σε 8, οπότε και αλαγή σχεδίου απο μονομάχο σε γαρίδες. Μετρήσεις απόλυτα φυσιολογικές εδώ και 2 μήνες που τρέχει.

Link to comment
Share on other sites

ρε παιδια η αμμος απο θαλασσα επειδη ειχα ρωτησει ποιο παλια και εγω μου ειχαν πει οτι μπορει να ανοιξει ακομα και το ενυδρειο μακροπροθεσμα λογω μιας ουσιας που εχει(δεν θυμαμαι ποια).ετσι δεν ειναι η κανω λαθος???

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...