Jump to content

αξιοπισιτα εργοστασιακων βασεων ενυδρειων


Recommended Posts

ειμαι ετοιμος να προβω στην αγορα ενος μεγαλυτερου ενυδρειου (400αρι). :)

Εχω παρακολουθησει κατα καιρους διαφορες συζητησεις, οι οποιες ομως αναλωνονται στο ποια μαρκα αξιζει και αν εχουν ακουστει διαρροες απο τη γυαλα.

Οσο αναφορα τη μαρκα δεν εχω βγαλει ενα σαφες συμπερασμα. Προβληματιζομαι αναμεσα στο anubias και το rio. Η διαφορα τους ειναι (για μενα) 170€. :thumbup:

Ωστοσο εκεινο που με εχει προβληματισει εμενα ειναι η βαση. Ειδα ενα ενυδρειο της elite και μου εκανε μεγαλη εκπληξη οτι η βαση ηταν απο 16αρες μελαμινες. :( Απ΄οσο εχω μαθει ακριβως ιδιες ειναι οι βασεις των rio και anubias.

Δεν εχω ιδιαιτερη αποψη για την αντοχη των ξυλων, αλλα στην ιδεα, οτι σε αυτη τη βαση θα τοποθετητθουν πανω απο 500 κιλα, με τρομαζει. Και δεν μιλαω για στατικη αντοχη που προφανως θα αντεχει. Μιλαω για δυναμικη , δηλ την αντοχη σε σεισμο.

Η βαση στο ριο κοστιζει 155€ αλλα ειναι απο δωροεπιταγη την οποια δεν ξερω αν θα χρειαστω να την καλυψω με αλλες αγορες. Για να φτιαξω μια ιδια θελω τουλαχιστον 220€ (υλικα μονο γιατι η εργασια δεν μου κοστιζει). Το προβλημα ομως δεν ειναι το οικονομικα, αλλα η ολη φασαρια.

Το οτι δεν εχω ακουσει κατι για τις βασεις, παρα μονο για διαρροες, να υποθεσω οτι οι φοβοι μου ειναι υπερβολικοι και να μην ανησυχω?

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον οι φόβοι σου είναι υπερβολικοί :) , πολλοί απο εδώ μέσα έχουν ενυδρεία πολλά χρόνια τα οποία να υποθέσω τα είχαν και σε περιόδους σεισμών,σίγουρα οι βάσεις δε φτιάχνονται έτσι ώστε απλά να ακουμπούν τα ενυδρεία πάνω,ίσως ο λόγος που φτιάχνονται απο ξύλο και όχι απο σίδερο να είναι επειδή το ξύλο είναι πιο ελαστικό και σε κατάσταση σεισμού να απορροφήσει κάποιους κραδασμούς,και οι 2 μάρκες ενυδρείων που ανέφερες είναι αξιόπιστες,εγώ προσωπικά έχω anubias και ο λόγος που το πήρα είναι επειδή έχει μεγαλύτερο ύψος απο το rio

Link to comment
Share on other sites

οποιος φυλαει τα ρουχα του....

Παντως με το σεισμο υπαρχει και αλλο προβλημα. Δεδομενου οτι το βαρος ειναι ψηλα και η βαση εχει μικροτερη επιφανεια υπαρχει και ο κινδυνος ανατροπης.

Link to comment
Share on other sites

ο σεισμος ειναι η ακραια σκεψη.αν το βλεπουμε ετσι θα πρεπει να δεσουμε τις βασεις και τα ενυδρεια σαν γαιδουρια στο ντουβαρι και στο πατωμα...απο την στιγμη που βαζουμε ενυδρειο στο σπιτι μας ολα αυτα τα εχουμε και υποψην ετσι?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

οταν λες οτι θα τα εχουμε υποψιν τι εννοεις?

Οτι καποια στιγμη θα βρουμε μια λιμνη στο σπιτι ή οτι πρεπει να ριξουμε "αγκυρες"?

Link to comment
Share on other sites

Ε,άμα κάνει 6 Ρίχτερ κάτω από το σπίτι(θεός να φυλάει) τότε το ενυδρείο δε θα είναι το μόνο πρόβλημα :thumbup::bowdown:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...