Jump to content

Recommended Posts

Είχα καλές πληροφορίες για το συγκεκριμένο φάρμακο CIOmarine της Wave κατά του ICH σε θαλασσινό ενυδρείο με ασπόνδυλα.

Αγόρασα ένα για αν υπάρχει και απλά έριχνα στις αρχές μια μικρή δόση «συντήρησης» για καλό και για κακό που λένε, αλλά εδώ και δυο μήνες το είχα σταματήσει.

Όσο το χρησιμοποιούσα στα ¾ της δοσολογίας που προτείνει ο κατασκευαστής δεν μου παρουσιάστηκε το παραμικρό πρόβλημα στα ασπόνδυλα.

Πριν δύο μέρες παρουσιάστηκαν συμπτώματα ICH σε ένα ψάρι και αμέσως σαν μαγνήτης κόλλησε και το blue tag (όχι που δεν θα κολλούσε).

Χρησιμοποίησα την προτεινόμενη από τον κατασκευαστή δόση και παρατήρησα το εξής:

Αμέσως η Xenia έκλεισε, αποκτώντας οι πολύποδες ένα μπλε χρωματισμό και η δεύτερη μέρα σήμερα παραμένει έτσι και συρρικνωμένη.

Όλοι οι άλλοι οργανισμοί συμπεριλαμβανομένων και κάποιων δύσκολων σκληρών κοραλλιών καθώς και ανεμώνων δεν έδειξαν να έχουν την παραμικρή αντίδραση στο φάρμακο και συνεχίζουν να ανοίγουν κανονικά.

Το πρόβλημα παρατηρήθηκε μόνο στην Xenia.

Τα συμπτώματα από το blue tag εξαφανίστηκαν από την πρώτη κιόλας εφαρμογή.

Έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία?

Έγινε επεξεργασία - Aiolos
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Aiole ανοίγω ένα παλιό θέμα σε αυτό που είχες ανεβάσει αλλά θέλω να ρωτήσω σχετικά με το συγκεκριμένο φάρμακο το οποίο εχω πάρει και είναι η δεύτερη μέρα που κάνω θεραπεία με αυτό αλλά τα συμπτώματα του ick αντί να υποχωρούν από το blue tang και το emperor angel juneville έχουν αυξηθει, τα ταιζω τροφή με σκορδοζουμο και εχω ανεβάσει κατά δύο βαθμούς την θερμοκρασία, την αλατοτητα την κατεβασα στο 1021 αλλά δεν μπορώ για παραπάνω γιατί εχω κοραλλια και φοβάμαι μην τα χασω, σε πόσες μέρες συνήθως δρα αυτό το φάρμακο μήπως και ηρεμήσω λίγο γιατί πολύ με αγχωσε το συγκεκριμένο γεγονός!!! Επίσης να πω ότι οι τιμές είναι φυσιολογικές και εχω κλείσει το σκιμμερ από χτες,.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έτυχε να το χρησιμοποιήσω πάνω από 2 μέρες γιατί τα συμπτώματα είχαν εξαφανιστεί από την πρώτη κιόλας ημέρα, χωρίς μάλιστα να πειράξω άλλες παραμέτρους στο νερό.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες και να ελπίζεις για το καλύτερο.

Απ ότι γνωρίζω υπάρχει ακόμη ένας τρόπος θεραπείας, αλλά πρέπει να γίνει από έμπειρο άτομο που το έχει ξανακάνει, και αναφέρομαι για την μεταφορά των ψαριών σε γλυκό νερό για ένα ΧΧΧ χρονικό διάστημα. Μην επιχειρήσεις κάτι τέτοιο όμως γιατί μπορεί να αποβεί μοιραίο για το ψάρι αν δεν γνωρίζεις τη διαδικασία.

Πιθανόν κάποιος που γνωρίζει ίσως σου δώσει οδηγίες ή να βρεθείτε και να αναλάβει αυτός τη διαδικασία... όχι όμως και την ευθύνη του αποτελέσματος.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό με το βουτηγμα του ψαριού σε γλυκό νερό το έχω ακούσει αλλά ως εκεί, δεν το εχω δοκιμάσει προσωπικα και θα προτιμούσα να μην το κάνω,το περίεργο είναι ότι αυτό το διάστημα από κουβέντες που έχω κάνει και με παιδιά που έχουν θαλασσινό και με αυτόν που πήρα το φάρμακο πολλοί έχουν πρόβλημα με ick, λες να εχω απώλειες ή θα ξεπεραστεί ανώδυνα; Η αλήθεια είναι ότι δεν μου έχει ξανατυχει στο θαλασσινό. Αυτός από το κατάστημα μου είπε ότι αν δεν περάσει μέχρι να τελειώσει η συσκευασία να συνεχίσω να βάζω φάρμακο μέχρι να εξαλειφθεί, αν γνωρίζει κάποιος από δικιά του εμπειρία με το συγκεκριμένο σκεύασμα ας με ενημερώσει, ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Το εχω χρησιμοποιησει το συγκεκριμενο σκευασμα και μπορω να πω οτι εχει πολυ καλα αποτελεσματα. Και τις 2 φορες για Blue tang, την πρωτη φορα για ενα tinny και προχθες για ενα small που εχω ακομα...Λοιπον: Την πρωτη φορα το χρησιμοποιουσα για 8 μερες, σε ενα pico reef 30λιτρων, Εριχνα 10ml περιπου για τα 30-35 λιτρα (αρκετο). Εννοειται κλεινεις τα φωτα γιατι (οπως μου ειπαν) το φως επιδρα αρνητικα στο φαρμακο, αλλα και γενικοτερα θελεις μια ηρεμια στο ενυδρειο σου...και κλεινεις και το σκιμερ για 1-2 ωρες (?) Αυτα...

Τη δευτερη φορα (προχθες) και παλι αφου ψιλοαναστατωσα το ενυδρειο μου (ειδατε πως εγινε?! :bigemo_harabe_net-134: ) παλι ο Blue tangas μου αρρωστησε...αμεσως κλεισιμο σκιμερ για 1.5 ωρα, κλεισιμο λαμπες, τροφη με σκορδοζουμι να μουλιασει (6-7 σταγονες) και 10 ml απο το σκευασμα.... Φανηκε απο την 2η κιολας μερα οτι το ψαρι την πηδηξε...και ειχε και καλουτσικα ασπρα στιγματα...Οποτε και εκοψα το φαρμακο και ταισα μονο με σκορδοζουμο...Αυριο θα σου πω νεοτερα...η μαλλον ρωτησε με μηπως και το ξεχασω..

Link to comment
Share on other sites

Οι οδηγίες λένε 10ml στα 100 λίτρα και ρίχνω ακριβώς την δοσολογία που λέει, το σκίμμερ το άνοιξα σήμερα το πρωί και το είχα κλειστό απο προχτές όσο για τα φώτα η αλήθεια είναι ότι δεν μου είπαν να τα κλείσω απο το κατάστημα που πήρα το φάρμακο αλλά μόνο το σκίμμερ και τα είχα ανοικτά, τα έκλεισα τώρα όμως και άφησα την λεντοταινία μόνο για φώς, σκορδόζουμο βάζω μια φορά την ημέρα στο φαγητό και τους δίνω, το emperor με το ick είναι πιο ήρεμο και το δίνω και φύκι με σκόρδο αλλά το blue tang πηγαίνει απο βράχο σε βράχο και τρίβεται συνέχεια, το καθαρίζει ο γιατρός και οι cleaner shrimp που έχω αλλά είναι στρεσαρισμένο και γεμάτο ick, σήμερα θα βάλω για τρίτη μέρα και αύριο αν συνεχίσει θα πάω για το δεύτερο μπουκάλι αλλά αν μου λες ότι έριχνες για 8 μέρες σημαίνει ότι έχω ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μου, το κακό είναι ότι είμαι και πολύ αγχώδης και φοβάμαι μην πάθει κανένα ψάρι μου ζημιά και το χάσω.

Link to comment
Share on other sites

Μη στεναχωριεσαι..ολα στο παιχνιδι ειναι...παντως πιστευω θα κανει δουλεια... Τα blue Tang γενικα να ξερεις οτι οταν δεν εχουν τι αλλο να κανουν, βγαζουν ich...οποτε πιιστευω θα την παλεψει... Υπομονη..το σκιμερ εγω το εκλεινα 2ωριτσες... ισως το κλεινεις αρκετα..δεν ειμαι και σιγουρος...

Link to comment
Share on other sites

Θα το ξανακλείσω το απόγευμα το σκίμμερ και θα το ανοίξω αύριο, το θέμα είναι να κάνει δουλειά το σκεύασμα.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά σε εμένα δεν έκανε δουλειά το συγκεκριμένο, μετά απο 4 μέρες θεραπείας σήμερα το πρωί είχα την πρώτη απώλεια και αυτό ήταν το blue tang, ελπίζω να μην υπάρξει άλλη γιατί έχω απογοητευτεί, η θεραπεία με το ciomarine συνεχίζεται.

Link to comment
Share on other sites

Μετά την πέμπτη μέρα εφαρμογής μπορώ να πω ότι λειτούργησε το CIOmarine της WAVE βέβαια και με την δημιουργία συνθηκών όπως την συσκότιση του ενυδρείου με σβήσιμο των φώτων και τύλιγμα του ενυδρείου γύρω γύρω με εφημερίδες, ανέβασμα της θερμοκρασίας στους 28 βαθμούς, τάισμα με σκόρδο στην τροφή και κλείσιμο του σκίμμερ, όλα αυτά συντέλεσαν επιτέλους στο τέλος του ick και με θύμα ένα blue tang το οποίο με στεναχώρησε πολύ βέβαια αλλά τουλάχιστον δεν έχασα τα υπόλοιπα, στα κοράλλια δεν έχει συμβεί το παραμικρό.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...