Jump to content

180 λιτρα κοινωνικο


Recommended Posts

Βρισκομαι σε φαση στρωσιματος ενος ενυδρειου juwel rio 180 που προοριζεται για φυτεμενο κοινωνικο.Θα ηθελα να μου προτεινετε συνδιασμους ψαριων για να βαλω οταν με το καλο στρωσει.Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Να σου πούμε εμείς τι ψάρια να βάλεις στο δικό σου ενυδρείο, νομίζω πως δεν έχει νόημα. Πες μας τι έχεις στο νου σου, τι τιμές νερού μπορείς να έχεις στο ενυδρείο σου, τι ψάρια σου αρέσουν γενικά και τότε θα πάρεις πιο σωστές και πιο ουσιαστικές απαντήσεις :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Το οτι ζηταω τις γνωμες σας δεν σημαινει απαραιτητα οτι θα εφαρμοσω οτι μου πειτε,αλλα καλο θα ηταν να ξερω περιπου τι συνδιασμοι μπαινουν για να το μελετησω καλα το θεμα απο πριν.Στο νου μου εχω ενα ενυδρειο με καποιες ομαδουλες ψαριων αλλα μικροτερα και αλλα μεγαλυτερα.Τις τιμες αν χρειαστει θα τις φτιαξω,αλλα μενω αθηνα οποτε το νερο ειναι σχετικα καλο.Οσο για τα ψαρια,μαρεσουν ολα ,αλλα δεν κρυβω οτι εχω μια αδυναμια στα πιο ''φανταχτερα''.Αυτα :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Εγω στην θέση σου θα το έκανα made in America :thumbup:

Στον βυθό:κοπάδι 9-10Corydoras ή Ancistrus(λιγότερους)

Στην κύρια ζώνη του ενυδρείου 4-5 Σκαλάρια και ένα ζέυγος Ramirezi

Επίσης μπορέις να βάλεις και καμια 20αρια Καρδινάλιους ή Ροδόστομους ή όποιο άλλο μικροσωμο κοπαδόψαρο σου αρέσει

Να θυμάσαι όμως ΜΟΝΟ ΕΝΑ ειδος κοπαδόψαρου σε κάθε ενυδρείο

Αν κάνεις αμερική (Amazon) πρέπει να ρίξεις σκληρότητες και ph σε χαμηλά επίπεδα για να ζήσουν τα ψάρια σου σε σωστές συνθήκες.Θα ήταν καλό να κάνεις και το νερό balckwater με τύρφη για να προσομοιάζει το φυσικό τους περιβάλλον

Οτι άλλο θες εδώ είμαστε :P

Έγινε επεξεργασία - Freeman
Link to comment
Share on other sites

Να θημάσαι όμως για να προσομοιοσεις έναν βιότοπο (Αμερική,Ασία Malawi κτλ) θέλει πολύ δουλεια και προσοχή οπότε αν σου φαίνονται ολα αυτά που είπα πριν δύσκολα και δεν έχεις πολύ πείρα στον χωρο καλύτερα θα ήταν να κάνεις κάτι πιο απλό για να μην βασανίσεις άδικα τα ψαράκια γιατι τα σκαλάρια και ειδικά οι ramirezi είναι πολύ απαιτητικά ψάρια

Περίμενε και απο άλλα μέλη του forum πληροφορίες :thumbup:

Έγινε επεξεργασία - Freeman
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα με την ιδέα του Freeman για βιοτοπικό Αμαζονίου.

Τα βιοτοπικά ενυδρεία είναι φυσικά ένα αρκετά δύσκολο εγχείρημα, και πρέπει ''να το έχεις ψάξει'' πολύ πριν ξεκινήσεις. Και φυσικά πάνω απ' όλα θέλει αρκετό χρόνο και διάβασμα μέχρι να μπεις στο νόημα.

Ρίξε μια ματιά εδώ σχετικά με τα βιοτοπικά ενυδρεία, αλλά δυστυχώς δεν έχει εικόνες.

Κάνε μια αναζήτηση σε google-you tube, για να πάρεις ιδέες.

Και τέλος κοίτα και τις παρουσιάσεις ενυδρείων των μελών του AZ, για να ''κλέψεις'' καμιά ιδέα!!

Ελπίζω να βοήθησα.

Link to comment
Share on other sites

Μου αρεσει σαν ιδεα το βιοτοπικο Αμαζονιου,καταλαβαινω επισης οτι εχει ενα βαθμο δυσκολιας.Αλλα αν θα αποφασισω τελικα να φτιαξω βιοτοπο θα αφιερωσω πολυ απο το χρονο μου ωστε να εχω καλα αποτελεσματα.Τωρα οσον αφορα τα ψαρια εχω μπερδευτει λιγακι.Κανουν τα σκαλαρια για το ενυδρειο μου?Γιατι ξερω οτι χρειαζονται μεγαλο υψος.Παντως σαν ψαρια αυτα που ανεφερες freeman μου αρεσουν.θα διαβασω και το αρθρο θα παρω και ιδεες απο τις παρουσιασεις που μου προτεινες psaroukla.

Ευχαριστω για τη βοηθεια και αυτο επιζητω.Γνωμες.Περιμενω και τους αλλους...

Link to comment
Share on other sites

Κανουν τα σκαλαρια για το ενυδρειο μου?Γιατι ξερω οτι χρειαζονται μεγαλο υψος.

Το ενυδρείο σου έχει υψος 50 cm και αν βάλεις και το υπόστρομα μέσα η καθαρή στήλη νερου θα γίνει ακόμα πιο μικρή,οπότε σίγουρα δεν μπορεις να έχεις σκαλάρια σε τελικό μεγεθος τα οποια φτανουν κάπου στα 30 cm υψος.Ομως έχω δείσε αρκετά παρόμοια ενυδρεία να ζουν με επιτυχια.Πιστέυω μέχρι ένα μεσσαίο μεγεθος θα μπορέις να τα κρατήσεις.

Ψάξε και για τα ramirezi είναι πραγματικά πανέμορφα ψάρια!!!!

Link to comment
Share on other sites

Η δική μου άποψη είναι η εξής :

Αφού είσαι καινούργια στο χώρο μην ασχοληθείς με κάτι δύσκολο. Κατά τη γνώμη μου τα Mikrogeophagus ramirezi μπορεί να είναι πανέμορφα, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι ψάρια για αρχάριο. Ακόμα και στα χέρια έμπειρων ενυδρειόφιλων είναι αρκετά πιθανό να υπάρξουν απώλειες. Τόσο εξαιτίας της ευαίσθητης φύσης τους όσο και της κακής ποιότητας ψαριών που εισάγονται συνήθως στη χώρα μας.

Τα σκαλάρια έχουν 15 εκατοστά μήκος και έως 26 εκατοστά ύψος. Για 5 ψάρια (minimum κοπάδι), απαιτούνται 200 καθαρά λιτρα νερού, με καθαρό ύψος της στήλης του νερού τα 50 εκατοστά και 40 λίτρα για κάθε επιπλέον ψάρι. Δυστυχώς ένα μεγάλο ποσοστό των ψαριών αυτών μεγαλώνει σε λάθος συνθήκες και για αυτό δεν ζει πολλά χρόνια και ούτε αποκτά το μεγαλειώδες μέγεθος του. Δεν πρέπει να τα συντηρούμε σε ενυδρεία κάτω από 200 λίτρα και το καθαρό ύψος του ενυδρείου να είναι τουλάχιστον 50 εκατοστά, αλλιώς το ψάρι δεν θα αποκτήσει το τελικό του μέγεθος.

Μόνο για την περίοδο της αναπαραγωγής μπορούμε να τα φιλοξενήσουμε σε ενυδρείο με 80-100 λίτρα.

Οι πληροφορίες προέρχονται από το υπό κατασκευή προφίλ

Στα 180 λίτρα που έχεις, θα μπορούσες άνετα να βάλεις και ένα δεύτερο είδος κοπαδόψαρου.

Μην σε απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα του βιοτοπκού ενυδρείου. Καλό είναι τα ψάρια που έχεις να προέρχονται από την ίδια γεωγραφική περιοχή ώστε να έχουν τις ίδιες απαιτήσεις σε ποιότητα νερού, αλλά (κατά την γνώμη μου) να μιλάμε για βιοτοπικό ενυδρείο είναι ουτοπία. Δεν μπορούμε να προσομοιώσουμε βιότοπο σε ενυδρείο. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι να παρέχουμε στα ψαράκια μας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης.

Να σου δώσω όμως και εγώ καμιά ιδέα για ψαράκια. Εγώ θα σε πάω από Αυστραλία μεριά. Δες αν σου αρέσουν ...

Glossolepis incisus

Melanotaenia boesemani

Pseudomugil furcatus

Iriatherina werneri

Α! Και κάτι που ξέχασα! Καλογέμιστο το νέο ενυδρείο !!!

Έγινε επεξεργασία - theodor72
Link to comment
Share on other sites

Ωραια και τα της Αυστραλιας.Με απασχολει ομως το ποσο δυσκολο ειναι να τα συντηρησω,γιατι απο οτι καταλαβα καποια ψαρια θελουν πολυ εμπειρια και γνωση.Παντος θα τα ψαξω και αυτα.Συνηθως τι ενυδρεια προτεινετε σε καποιον που ναι μεν εχει καποιες γνωσεις ,λογω διαβασματος,αλλα δεν τις εχει εφαρμοσει στην πραξη?

Link to comment
Share on other sites

Τα ψάρια που σου προτείνω είναι σχετικά εύκολα στην συντήρηση τυος και μάλιστα ζουν σε σχετικά σκληρό νερό και υψηλό pH. Πλησιάζουν δλδ περισσότερο τις τιμές που έχει το δίκτυο μας. Συνεπώς δεν θέλουν πολύ εμπειρία και γνώση. Απλά θέλουν την πρέπουσα προσοχή. Τα συγκεκριμένα ψάρια θέλουν καθαρό νερό, ανάλογα λίτρα και σωστή διατροφή για να δείξουν τα χρώματα τους. Δεν είναι τόσο συνηθισμένα στα pet shop και ίσως θα χρειαστεί λίγη υπομονή για να τα βρεις. Δεν είναι πάντως από τα σπάνια.

Συνήθως στους αρχάριους προτείνουν ζοωτόκα (platy, guppy, ξιφοφόρους) γιατί είναι ψάρια που ζουν σε σκληρό νερό (άρα δεν θέλει επεξεργασία του νερού βρύσης), έχουν έντονα χρώματα και κίνηση στο ενυδρείο και είναι αρκετά ανθεκτικά ψάρια. Αλλά από την στιγμή που νομίζεις πως έχεις τις γνώσεις, γιατί να μην προχωρήσεις σε κάτι λίιιιιγο πιο δύσκολό; Αρκεί να έχεις υπομονή και να ρωτάς εδώ για ότι έχεις αμφιβολίες.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω.Επισης σαν ψαρια μου αρεσουν πολυ και τα γκουραμι.Σε τι ενυδρειο πανε και με τι ψαρια ταιριαζουν?

Link to comment
Share on other sites

Είναι ψάρια κοινωνικού ενυδρείου. Στα λίτρα σου μπαίνουν άνετα!!

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον τελικα αγορασα ψιλο χαλικι και υποστρωμα καθως και καποια φυτα.Στα βιοτοπικα απο οτι παρατηρω βαζουν αμμο που σημαινει οτι περιοριζομαι καπως.Τωρα οσο για τα γκουραμι δυσκολευομαι να βρω με τι ψαρια τα βαζουν μαζι.Υπαρχει θεμα επιθετικοτητας?

Link to comment
Share on other sites

.Υπαρχει θεμα επιθετικοτητας?

Οχι κανένα.Τα gourami είναι απο τα πιο φιλικά είδη που συναντα κανείς σε κοινωνικά ενυδρεία,δεν υπάρχει πιθανότητα να σου κυνηγάει τα αλλα ψαρια.Η μόνη περίπτωση που μπορουν να γίνουν επιθετικά είναι αν έχεις δύο αρσενικά γκουραμι και οριοθετουν την περιοχή τους κυνηγόντας το ένα το άλλο,τουλάχιστον αυτό έκαναν 2 αρσενικά blue gourami που έιχα επειδή μάλλον ηταν και τα δύο μεγαλόσωμα.Κατα τα αλλα δεν έχω δει αλλη επιθετικότητα απο γκουράμι

Ειναι όντος πολύ ωραία ψαρια :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...