Jump to content

Methylen blue


Aquazone Team

Recommended Posts

Methylen blue



του Άγγελου Αλιμπέρτη

Το μπλε μεθυλενίου είναι αποτελεσματικό ενάντια στις επιφανειακές μυκητιακές μολύνσεις των ψαριών. Το φάρμακο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση malachite green, για τον έλεγχο του μύκητα, όταν είναι γνωστό ότι τα ψάρια που θεραπεύονται είναι ευαίσθητα. Το μπλε μεθυλενίου είναι ασφαλές στη χρήση με τα αυγά ψαριών για την πρόληψη των μυκητιακών μολύνσεων. Σαν δευτεροβάθμια χρήση, είναι αποτελεσματικό ενάντια σε μερικά εξωτερικά protozoans, όπως Ichthyophthirius (Ich), Chilodonella και Costia. Οι ιδιότητες του φαρμάκου ως μεταφορέα οξυγόνου (μετατρέπει τη μεθεμογλοβίνη στο κανονικό φέρνοντας τμήμα οξυγόνου του αίματος, της αιμογλοβίνης ψαριών) του επιτρέπει να χρησιμοποιηθεί σαν αντίδοτο της γνωστής δηλητηρίασης κυανίου (που ως γνωστό σε όλους μας χρησιμοποιείται σε πολλές περιοχές για την περισυλλογή των ψαριών που έχουμε στα ενυδρεία μας) και νιτρώδους άλατος των ψαριών ενυδρείων.

Από προσωπική μελέτη και παρακολούθηση το αποτέλεσμα είναι ότι τα πρόσφατα προσεγγισμένα θαλάσσια ψάρια που τοποθετούνται στο μπλε μεθυλενίου μπορούν να αυξησούν το ποσοστό επιβίωσής τους κατά 87 % με ενισχύσεις μπλε μεθυλενίου στην αντιστροφή της δηλητηρίασης κυανίου και νιτρώδους άλατος .

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Η χρήση του Methylen Blue καταστρέφει την βιολογία του φίλτρου.

Κατά την διάρκεια της χρήσης του πρέπει να υπάρχει άριστος αερισμός του νερού και πολύ χαμηλός φωτισμός. Ενδεικτική ποσότητα είναι τα 0,5ml ανά λίτρο.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...