Jump to content

Aloe Vera


Rik

Recommended Posts

Aloe vera

Ο Τζωρτζ Έμπερς, το 1862, ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε την αρχαία καταγωγή της Αλόης, σε έναν πάπυρο του 2500 π.Χ., ο οποίος ήταν στην ουσία μια συλλογή από θεραπείες με βότανα. Άλλοι ερευνητές έχουν ανακαλύψει από τότε, ότι η Αλόη χρησιμοποιούνταν στον αρχαίο Κινέζικο και Ινδικό πολιτισμό. Έλληνες και ρωμαίοι γιατροί, όπως ο Διοσκουρίδης και ο Πλίνης ο Πρεσβύτερος, την χρησιμοποιούσαν με σπουδαία αποτελέσματα και, σύμφωνα με την παράδοση, ο Αριστοτέλης έπεισε τον Μέγα Αλέξανδρο να κατακτήσει το νησί Σοκότρα στον Ινδικό Ωκεανό, για να εξασφαλίσει άφθονη ποσότητα φυτών Αλόης, για να γιατρεύει τους τραυματισμένους στρατιώτες του. Οι βασίλισσες της Αιγύπτου Νεφερτίτη και Κλεοπάτρα, εκτιμούσαν ιδιαίτερα την Αλόη Βέρα σαν φροντίδα ομορφιάς, αφού στην εποχή εκείνη η ομορφιά και η υγεία ήταν πολύ περισσότερο συνδεδεμένες από ό,τι σήμερα.

Είναι ένα μικρό χυμώδεις φυτό που ανήκει στην οικογένεια των Aloeaceae, της τάξης Liliales. Ο καταλόγος των βιταμινών, μετάλλων, ενζύμων και αμινοξέων που περιέχονται στην Αλόη Βέρα είναι τόσο πλήρης ώστε να προταθεί σαν ένα πραγματικό εγχειρίδιο διατροφής. Υπάρχουν πάνω από 200 ποικιλίες της Αλόης, αλλά η Aloe Barbadensis Miller (Aloe Vera) είναι η πιο χρήσιμη για τον άνθρωπο και τα ζώα λόγω των φαρμακευτικών ιδιοτήτων του. Είναι ένα χυμώδεις φυτό που μεγαλώνει καλά σε βραχώδεις, άγονες και αμμώδη περιοχες. Τα φύλλα του ειναι μακροστενα με ένα κοντό μίσχο στο επίπεδο του εδάφους, είναι λογχοειδή, και σαρκώδη. Περιέχουν ζελατινώδη ιστό του οποίου οι ιδιότητες είναι γνωστές από την αρχαιότητα.

Αυτό το ζελ, βοηθα κυρίως το ανοσοποιητικό σύστημα από άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις, στην τόνωση. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για τη θεραπεία των τροφικών αλλεργιών και των ασθενειών του ανοσοποιητικού συστήματος γένικος σαν,αντιφλεγμονώδες αναλγητικό και βοηθα στην επουλωσει των εκδορων. Είναι επίσης ένα αντιβακτηριακό, αντιμυκητιασικό αντιιικώ και είναι επίσης κατάλληλο για τη θεραπεία των λοιμωδών νόσων. Το βρισκουμε υπο μορφή κρέμας, ζελ και σαν χυμό και χρησιμοποιείται επίσης σαν κτηνιατρικό ομοιοπαθητικο προϊόν. πολλαπλές ιδιότητες του παρόντος θαυματουργου φυτου που θεωρούμε ότι μπορεί να συνοψιστεί με την καταγραφή των ουσιών σε αυτό:

-Aλοΐνη (φυσικό αντιβιοτικό, δραστικο καθαρτικό)

-Isobaloine (αναλγητικό)

-Αλο’ι’κο οξυ (αντιβιοτικό)

-emodin (αντιβακτηριακο)

-πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (απαραίτητα για την ανάπτυξη των κυττάρων, η μυελίνη των νεύρων και διάφορες εντερικές λειτουργίες ζωτικής σημασίας για τη ζωή),

περιέχει επίσης ανόργανα στοιχεία όπως το κάλιο, σίδηρο, μαγνήσιο, χαλκό, ψευδάργυρο, χρώμιο, φώσφορο, νάτριο, μαγγάνιο, βιταμίνη Α, Β1, Β2, Β3, Β6, Β12, C, D, E, Αμινοτρανφεράση.

Στην αγορά μπορούμε να το βρούμε σε μπουκάλια από καθαρό χυμό αλόης που μπορεί να χρησιμοποιηθη στο ενυδρειο.Το χρησιμοποιούμε σαν αντιστρες όπως στην περίπτωση της ένταξης των νέων μελλον στο ενυδρειο ή ως γενικό τονωτικό σε κάθε αλλαγή νερού, για την πρόληψη και η προστασία της βλεννης.Η σταθερή δοσολογία είναι ένα κουτάλι σούπας ανά 100 λίτρα. Αφού ανοιχτεί, φυλάσσεται στο ψυγείο και πρεπει να καταναλωθει το πολύ σε ένα μηνα.

Μπορείτε να προμηθευτείτε τον χυμό: σε μαγαζια βιολογικης διατροφης και Φαρμακια.

Στα Pet shop υπάρχουν επίσης σκευασματα αντιχλωριου που περιέχουν αλόη.

· Tόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος

· Συμβολή στην βελτίωση του καρδιαγγειακού συστήματος

· Διευκόλυνση της πέψης

· Διατήρηση της σωστής λειτουργίας του εντέρου

· Λάμψη και υγεία της βλεννης

· Καταπραϋντική δράση κατά των εκδορων

· Επουλωτικές ιδιότητες σε κοψίματα, γρατζουνιές, εκδορές και πληγές

· Αποτοξινωτική δράση

Διάκριση μεταξύ της αλοΐνης και του ζελέ του φυτού:

Η αλόη βέρα όταν τεμαχιστεί εκκρίνει δύο υγρά, τα οποία έχουν διαφορετικές επιδράσεις και ιδιότητες. Ο κιτρινο-πράσινος χυμός ο οποίος ως επί το πλείστον εκκρίνεται όταν κοπεί η πράσινη επιφάνεια του φύλλου είναι ερεθιστικός. Αυτός περιέχει την αλοΐνη. Από την άλλη, το διαφανές υγρό που εκκρίνεται από το εσωτερικό του φύλλου, είτε αυτό τεμαχιστεί ή συνθλιβεί, είναι καταπραϋντικό και λέγεται ότι βοηθά στην επούλωση.

Μέσα στο φύλλο της Aloe Vera:

Το ζελέ της Αλόης Βέρα περιέχει πάνω από 75 γνωστά συστατικά

Βιταμίνες:

Περιέχει μια ποικιλία βιταμινών, οι πιο σημαντικές όμως είναι η αντιοξειδωτικές βιταμίνες C, E και η Βήτα Καροτίνη, πρόδρομος της βιταμίνης Α. Η Αλόη είναι επίσης από τα λίγα φυτά που περιέχουν βιταμίνη Β12, πολύ σημαντική για τους χορτοφάγους.

Σακχαρίτες:Αυτοί περιλαμβάνουν τη σημαντική αλυσίδα πολυσακχαριτών που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

Σαπωνίτες:

Αφρώδεις μικροοργανισμοί που δρουν αντιμικροβιακά, ενάντια σε βακτήρια, ιούς και μύκητες

Μέταλλα – Ιχνοστοιχεία:

Αυτά είναι το μαγνήσιο, το μαγγάνιο, ο ψευδάργυρος, το χρώμιο, το ασβέστιο, το νάτριο, το κάλιο, το σίδηρο και το σημαντικότατο αντιοξειδωτικό σελήνιο.

Ένζυμα:Λιπάσες και πρωτεάσες διασπούν το φαγητό και βοηθούν την πέψη, καθώς και την καρβοξυπεπτιδάση που εμπλέκεται στην αντιφλεγμονώδη διαδικασία.

Λιγνίνη:

Αυτή η ξυλώδης ουσία προσδίδει στην Αλόη Βέρα την ικανότητά της να διεισδύει στο δέρμα.

Σαλικυλικό Οξύ:

Το συστατικό αυτό, που μοιάζει με την ασπιρίνη, είναι αντιφλεγμονώδες και βοηθά στη διάσπαση του νεκρού ιστού.

Αμινοξέα:Το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται 22 αμινοξέα, τους οικοδομικούς λίθους των πρωτεϊνών και η Αλόη Βέρα παρέχει 20 από αυτά. Το σημαντικότερο είναι όμως ότι το ζελέ της Αλόης μας δίνει 7 από τα 8 απαραίτητα αμινοξέα, που δεν μπορούν να παρασκευαστούν από τον ανθρώπινο οργανισμό και έτσι πρέπει να λαμβάνεται με μορφή τροφής.

Στερόλες (Λιπαρά Οξέα):

Οι τρεις κύριοι τύποι λειτουργούν ως ισχυροί αντιφλεγμονώδεις παράγοντες.

Ανθρακινόνες:

Οι πιο σημαντικές είναι η αλοΐνη και η εμοδίνη, όλες μαζί όμως είναι δυνατά παυσίπονα και γνωστά για τις αντιβακτηριακές τους ιδιότητες. Στη γνήσια μορφή τους είναι πολύ καθαρτικά

post-16909-1284714104_thumb.jpg post-16909-1284714120_thumb.jpg

Βίντεο:

_____________________

Πηγές:

http://www.discuspassion.net/articoli/aloe...o-per-i-discus/

http://en.wikipedia.org/wiki/Aloe_vera

http://www.aloeverachangeslives.com/AloeVeraBenefits-Gr.html

http://www.aloehouse.gr/aloe.asp

Έγινε επεξεργασία - nikoloutso
Link to comment
Share on other sites

Πολυ ενημερωτικο.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ όλους πραγματικά για τα καλά σας λόγια.

Νικολουτσο ζητώ επιείκεια……………….. :)

Εάν έχετε το φυτό και θέλετε να το κάνετε χρήση, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το παραγόμενο ζελέ άμεσα διότι οξειδώνετε στην επαφή με τον αέρα.

Τα σκευάσματα που βρίσκουμε στα μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα έχουν παστεροποιηθει κατάλληλα για να μπορούν να διατηρήσουν της χρήσιμες ουσίες του φυτού. Προσοχή μόνο να είναι 100% φυσικός χυμός διότι τα σκευάσματα στο εμπόριο προσθέτουν διάφορα όπως ζάχαρη η χυμό κάποιου φρούτου για να μπορεί να καταπωθει ευχάριστα από τους ανθρώπους καταναλωτές.

Έγινε επεξεργασία - Rik
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστουμε!!!

Υ.Γ. Το θέμα καθαρίστηκε από τις πρόσθετες πληροφορίες, αφού εντάχθηκαν στο αρχικό ποστ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...