Jump to content

Αρσενικό ή Θυληκό Altispinosa?


Αλέξης

Recommended Posts

Προ λίγων ημερών μου πούλησε ενα petshop για εγγυημένο θηλυκό αυτό το Altispinosa... αλλά εγω δεν είμαι τόσο σίγουρος...μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να διακρίνω το φύλο του? εαν φαίνεται βέβαια γιθατί μπορεί να είναι πολύ μικρό ακόμα.

http://www.youtube.com/watch?v=imwRO2karos

ΥΓ. μερικές ώρες αφού το έβαλα στο ενυδρείο μου το ψάρι παρουσίασε ενα κόψιμο στην ουρά του...δίαβασα οτι είναι μάλλον απο το άγχος και θα περάσει γρήγορα μελίγο melafix....η αλήθεια είναι οτι καλυτερεύει μέρα με την μέρα...

Link to comment
Share on other sites

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...hl=altispinosus

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...c=20881&hl=

Για τον βιότοπο τους δες : http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...hl=altispinosus

Σε τι συνθήκες το έχεις και με τι συγκατοίκους;

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση και τις πληροφορίες...

οι συνθήκες ειναι οι εξής : PH: 7.4 (Με τύρφη γιατι το PH της βρύσης μου είναι 8.0), Θερμοκρασία 26-27c, 0 Αμμωνία, 0 Νιτρικά, 10 Νιτρώδη. Φυτεμένο ενυδρείο. Εξωτερικό φίλτρο Fluval 205.

οι συγκάτοικοι είναι : 1plecostomus, 2 kribensis (Ζευγάρι), 1 Altispinosa (σίγουρα αρσενικό), 3 Rummynose tetra, 1 Ramirezi blue, 2 clown loach και 1 Scalare το οποίο μαζί με τα clown θα πάνε σε 400λιτρο ενυδρείο σχετικά σύντομα.

Οταν αγόρασα τα clown είχα διαβάσει πολύ λίγα για τα είδη ψαριών (ηταν σχεδόν τα πρώτα ψάρια που πήρα) και η πωλήτρια μου τα πρότεινε ως 'ιδανικά' για 125 λιτρα ενυδρείο. Δεν είχα ιδέα οτι αυτά τα όμορφα και σκανδαλιάρικα ψαράκια φτάνουν και το μισό μέτρο σε μέγεθος.

'Οσο για το νέο μου Altispinosa... δεν μπορώ να ξεχωρίσω με σιγουριά το φύλο του...απο την μία δεν έχει καθόλου προεκτάσεις στο ραχιαίο πτερύγιο ή στην ουρά και λιγότερο έντονα χρώματα (σημάδια θυληκού)...από την άλλη όμως, το δεύτερο αγκάθι στο ραχιαίο πτερύγιο είναι λίγο πιο μακρύ από τα υπόλοιπα και το γεννητικό του όργανο μόνο παχύ δεν είναι...ίσα που φαίνεται...ίσως είναι πολύ μικρό ακόμα??

Έγινε επεξεργασία - Αλέξης
Link to comment
Share on other sites

...α ναί!...στους συγκατοίκους ξέχασα να αναφέρω και την μία και μοναδική γαρίδα που ''κληρονόμησα'' μαζι με τα kribensis και όλοι μου λέγανε οτι ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να επιβιώσει πάνω από 2 ημέρες με αυτά τα ψάρια αλλά ζεί και βασιλεύει 4 μήνες τώρα :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...