Jump to content

Ζωντανά Που Πρέπει Να Αποφεύγουμε


salamander

Recommended Posts

Ενα nano reef θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι έχει ορισμένους περιορισμούς ως προς το τι μπορεί να είναι ''υγιεινό'' να διατηρηθεί στο εσωτερικό του. Υπάρχουν ορισμένα κοράλια, ασπόνδυλα , ψάρια που δεν θα πρέπει να φυλάσσονται σε ένα τέτοιο ενυδρείο.Ο λόγος είναι τα ένστικτά τους, το μέγεθος, οι συνήθειες, ή γρήγορη ανάπτυξη. Τα ακόλουθα είναι κάποια από τα πιο κοινά είδη που οι χομπίστες θα πρέπει αποφεύγουν. Λάβετε υπόψη σας ότι αυτό δεν περιλαμβάνει όλα τα πράγματα που πρέπει να αποφεύγονται. Ακόμη και αν ορισμένα από αυτά τα ζώα μπορούν να είναι σε θέση να ζήσουν σε ένα τέτοιο περιβάλλοντα είναι ευθύνη μας ως χομπίστες να τους δώσουμε το καλύτερο δυνατό περιβάλλον για την ευημερία των ζωντανών μας.

Ψάρια
Mandarin dragonet είναι ένα ψάρι που απαιτεί μια μεγάλη δεξαμενή και αυτό λόγο τροφικών συνηθειών. Δεν θα δέχεται συνήθως παρασκευασμένα ή μεταποιημένα τρόφιμα.Ετσι τρώνε κωπήποδα και αμφίποδα μέσα σε ένα ενυδρείο για να επιβιώσουν. Τα nano μας απλά δεν είναι αρκετά μεγάλα για να παρέχουν μια σωστή αναπλήρωση τροφίμων για τα μανταρίνια, και θα πρέπει να αποφεύγονται.Άλλα ψάρια που απαιτούν απλά μια πολύ μεγαλύτερη δεξαμενή για να τους προσφέρει το σωστό περιβάλλον είναι τα Tangs,butterfly fish, lionfish, puffer fish, angel fish, και dwarf angels. Λάβετε υπόψη σας ότι ενώ ορισμένα άτομα μπορούν να κρατήσουν αυτά τα ψάρια στο nano ενυδρείο τους, ότι δεν πράττουν σωστά.Μερικοί θα διατηρήσουν επίσης αυτά τα ψάρια στο ενυδρείο τους για ένα μικρό χρονικό διάστημα για να τα μεταφέρουν σε μελλοντικό μεγαλύτερο ενυδρείο που θα φτιάξουν. Αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται.

Ασπόνδυλα
Θα πρέπει να αποφεύγουμε σαρκοβόρους οργανισμούς όπως ανεμόνες,αστερίες στα nano ενυδρεία μας.Εκτός το ότι σε τόσα λίγα λίτρα μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι για τα υπόλοιπα ζωντανά μας δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Nudibranches είναι επίσης κάτι που πρέπει να αποφεύγουμε γιατί ορισμένα είδη μπορεί να είναι τοξικά, και άλλα να έχουν ειδικές διατροφικές ανάγκες.Turbo σαλιγκάρια αλλά και γενικά σαλιγκάρια το οποία μεγαλώνουν αρκετά σε μέγεθος πρέπει να τα αποφεύγουμε γιατί μπορούν να δημιουργήσουν διάφορα προβλήματα κατά την μετακίνηση τους αργότερα.Μια καλή επιλογή είναι να βάλουμε σαλιγκάρια όπως τα Astrea.

Κοράλλια
Θα πρέπει να αποφεύγουμε κοράλια τα οποία είναι δύσκολα στην διατροφή τους (π.χ Gonipora )γιατί και δεν θα επιβιώσουν εύκολα αλλά και βιολογικά δεν μπορούν να στηριχθούν από τα μικρά μας συστήματα.Τέτοια κοράλια ουσιαστικά τα καταδικάζουμε σε θάνατο πριν καν τα πάρουμε.Κοράλια με πλοκάμια (π.χ Galaxia και frogspawn)θα πρέπει να τα αποφεύγουμε σε μικρές δεξαμενές.Θα μπορούσαν να διατηρηθούν σε λίγο μεγαλύτερα nano ενυδρεία και χωρίς να έχουν κάποιο κοράλι κοντά τους.

  • Like 5
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...