Jump to content

Αρλεκινοι σε ενυδρειο


Recommended Posts

Επηδει εχω ερωτευτει τις γαριδες :):):bowdown::bowdown::buttrock: Ειμαι διατεθιμενος να αλλαξω επιλογη ψαριων για να βαλω γαριδες.. Θα ηθελα γνωμες για μικρα κοπαδοψαρα που να συνδιαζονται με γαριδες. :buttrock: (oxi ζωοτοκα)

Αυτα στη φωτο πια ειναι??

Ευχαριστω πολυ και συγνωμη αν σας κουραζω...

Cardinals. Θέλουν μαλακό και προς όξινο νερό.

Γιατί όχι ζωοτόκα; Τα guppy είναι πανέμορφα.

Έγινε επεξεργασία - IoSpy
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 57
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Επηδει θα πηξω στις γεννες και για να ειμαι ειλικρινης δεν συμπαθω καθολου τις συνεχομενες γεννες.Ειμαι και λιγο τεμπελης.. :)

Αυτα στη φωτο ειναι cardinals? τα cardinals δεν εχουν και κοκκινη λωριδα??

Link to comment
Share on other sites

Επηδει θα πηξω στις γεννες και για να ειμαι ειλικρινης δεν συμπαθω καθολου τις συνεχομενες γεννες.Ειμαι και λιγο τεμπελης.. :)

Αυτα στη φωτο ειναι cardinals? τα cardinals δεν εχουν και κοκκινη λωριδα??

Ναι cardinals είναι, απλά η κόκκινη από κάτω δεν είναι γυαλιστερή όπως η μπλε και δεν φαίνεται καλά.

Link to comment
Share on other sites

Επηδει δεν θα ηθελα να ταλαιπωρηθω με τα corydoras και τα φυτα με τις ψηλες απαιτησεις θα βαλω ενα καλο υποστρωμα και ενα ψιλο χαλικι και θα βαλω ancistrus (δεν αποφασισα πιο ειδος ακομη) και θα βαλω αρλεκινους οπως ειπα πρωτα.. Και τις γαριδες τις βαζω και στο 15 λιτρο μου... Σωστο??:thumbup:

Το μονο που μου εμεινε στο θεμα ψαριων ειναι τι ειδος αγκιστρους να βαλω που θα συμβαδιζει με τους αρλεκινους και θα το βρω εδω στη Κυπρο επηδει εδω στα πετ σοπ δεν εχουν ποικιλια απο ψαρια βυθου κανενα corydoras αν βρεις...

Ευχαριστω για τον χρονο σας που διατεθετε για μενα.. :D

Link to comment
Share on other sites

Επειδή βλέπω να έχουν "πέσει" στο τραπέζι πολλά είδη ζωντανών προς συζήτηση, θα ήθελα να κάνω μερικά σχόλια που ίσως σε βοηθήσουν λίγο στην τελική επιλογή σου, γιατί μου φαίνεται πως είσαι λίγο μπερδεμένος :

corydoras : Ο ιδανικός βυθός για τα cory είναι χωρίς αμφιβολία η άμμος. Και αυτό γιατί τους αρέσει να χώνουν την μουσούδα τους και τα μουστάκια του στην άμμο αναζητώντας τροφή. Επίσης πολλές φορές φιλτράρουν την ψιλή άμμο περνώντας την μέσα από τα βράγχια τους. Φυσικά αυτό δε μπορούν να το κάνουν με οποιοδήποτε ψιλόκοκο χαλίκι. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δε θα τα καταφέρουν μια χαρά και σε ψιλό χαλικάκι. Απλά δε θα δεις την πανέμορφη αυτή συμπεριφορά στην αναζήτηση τροφής. Πιο σημαντικό από το μέγεθος της άμμου ή του χαλικιού είναι η υφή του βυθού. Χαλίκι με αιχμηρή η τραχιά επιφάνεια είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει τραυματισμό στα μουστάκια των cory. Εξίσου σημαντικό είναι ο βυθός να είναι στρωμένος, δλδ να έχει περάσει ένα χρονικό διάστημα που θα τρέχει το ενυδρείο με τον συγκεκριμένο βυθό πριν βάλουμε τα cory. Η πρόταση μου για άμμο έγινε για να δημιουργήσεις το ιδανικό περιβάλλον, όσον αφορά το βυθό, για τα ψαράκια αυτά. Αν προτεραιότητα σου είναι τα cory και αφού ακόμα δεν έχεις στήσει το ενυδρείο σου, καλύτερα να πας σε άμμο ώστε να δεις το 100 % της συμπεριφοράς τους. Αν πάλι η προτεραιότητα σου είναι ένα ενυδρείο με απαιτητικά φυτά και γρασιδάκια τότε πας σε χαλικάκι και υπόστρωμα. Τα cory μάλλον θα δημιουργήσουν πρόβλημα αν προσπαθήσεις να βάλεις κάποιο χαμηλό γρασιδάκι.

Cardinal Tetra : PH: 5-6.8 ~ GH: 1-6°dGH ~ Θερμοκρασία: 23-28°C

Αρλεκίνοι : PH: 5.5 - 7 ~ GH: 2-12°dGH ~ Θερμοκρασία: 22-28°C

Ancistrus cf. Cirrhosus (το πιο κοινό είδος) : PH: 5.8-7.2 ~ GH: 4-15°dGH ~ Θερμοκρασία: 21-28°C

Ανάμεσα στα ψάρια που έχεις επιλέξει, δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές, όσον αφορά την ποιότητα νερού που απαιτούν. Ανάλογες συνθήκες νερού θέλουν και τα cory. Εδώ στη Θεσσαλονίκη, το νερό είναι ιδιαίτερα σκληρό και το ph γύρω στο 8. Συνεπώς θέλει προσπάθεια για να πάω σε αυτές τις τιμές. Ανάλογα με τις τιμές του νερού στο δίκτυο της περιοχής σου, ενδέχεται τα πράγματα να είναι αρκετά πιο εύκολα.

Red cherry : Είναι το πιο ανθεκτικό και ευπροσάρμοστο είδος γαρίδας. Σύμφωνα με τις γενικές γνώσεις που έχω το pH στις περιοχές που συναντάται κυμαίνεται από 6.2 ως 8.0 (πιθανώς και χαμηλότερα) με ιδανική τιμή 7.2, η Θερμοκρασία από 18-30°C με ιδανική τιμή 24°C. Εκείνο επομένως που είναι πιο σημαντικό όπως τόνισε παραπάνω και η Astra είναι η σταθερότητα των τιμών καθώς επίσης και οι μηδενικές τιμές σε αμμωνία και νιτρικά. Δλδ και αυτές ταιριάζουν στην σύνθεση που έχεις στο νου σου.

Full planted ενυδρείο μπορείς άνετα να κάνεις και με άμμο χωρίς υπόστρωμα με μια μεγάλη ποικιλία φυτών. Βέβαια ανάλογα με την κατάσταση της άμμου θα δεις διαφορετική ανάπτυξη των φυτών. Εξαίρεση αποτελούν τα απαιτητικά εκείνα φυτά που τρέφονται κυρίως από τις ρίζες τους, τα οποία θα παν πολύ καλύτερα με υπόστρωμα. Φυσικά όλα μα όλα τα φυτά που τρέφονται από το ριζικό τους σύστημα θα επωφεληθούν από την ύπαρξη υποστρώματος. Δεν είναι τυχαίο που το σύνολο σχεδόν όσον ασχολούνται με ενυδρεία υψηλών απαιτήσεων χρησιμοποιούν (μεταξύ άλλων) υπόστρωμα.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο…

Link to comment
Share on other sites

Theodor72 ευχαριστω για τον χρονο σου , με βοηθησες αρκετα μεσα σε αυτες τις μερες θα ψαξω για αγκιστρους στα πετ σοπ που ξερω και αν ταιριαζει με τους αρλεκινους τα βαζω... Μια ερωτηση μονο,, επηδει μου αρεσουν παρα πολυτα φυτα και εχω σκοπο να βαλω καμποσα και να μου δωσει και ενας φιλος, θα βαλω υποστρωμα αλλα πρεπει να βαλω και ψιλο χαλικι. Το χαλικι αν ειναι στρογγυλεμενο θα πειραηει τα αγκιστρους?

Link to comment
Share on other sites

Στο προφίλ του ancistrus που σου έδωσα στην παραπάνω δημοσίευση μου γράφει :

Διακόσμηση ενυδρείου : Ο βυθός πρέπει να είναι άμμος ή ψιλόκοκκο στρογγυλεμένο χαλίκι. Απαραίτητη η χρήση κρυψώνων, κυρίως για τα αρσενικά που αναζητούν σπηλιές. Οι σπηλιές μπορεί να είναι πέτρινες ή και ξύλινες. Τα φυτά είναι προαιρετικά. Δεν έχουν τη τάση να καταστρέφουν φυτά, αλλά πιθανόν να κάνουν ζημιά σε λεπτόφυλλα φυτά του ενυδρείου.

Με λίγο προσεκτικό διάβασμα μαθαίνεις ένα σωρο πράγματα :D

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...