Jump to content

Φυσαλίδες στην επιφάνεια


Recommended Posts

Αγαπητοί χομπίστες,

έχω ένα ενυδρειάκι 60 λίτρων και έχω μέσα 4 cardinal 2 γλύφτες κινέζους 2 αγγελόψαρα και 1 ραμιρέζο. Μέχρι πρόσφατα είχα και ένα πλακόστομο αλλά πριν 3 μέρες βρήκα μόνο τον σκελετό του, είοχε πεθάνει και είχε λιώσει προφανώς. Εντωμεταξύ εδώ και αρκετές βδοάδες έχει βγει μία αναθεματισμένη πράσινη αλγη που μόνο με ξύστρα φευγει, το πλακόστομο και τα κινεζάκια δενμ κάνουν τίποτα! Αυτή έχει καβαλήσει ακόμα και τα φυτά και βγάζει κλωστές. Το τζάμι είναι πράσινο κανονικά. Το μετακίνησα σε πιο σκοτεινό σημείο και μάλλον έχει σταματήσει η απότομη ανάπτυξη της.

Τις τελευταίες μέρες βλέπω ότι έχει φυσαλίδες από το φίλτρο της Hailea και από τξην αεραντλία πάνω στην επιφάνεια και δεν φεύγουν. ¨οπως μια βρωμική θάλασσα το καλοκαίρι.

Έκανα μια αλλαγή νερού γύρω στα 40 λίτρα αλλά πάλι τα ίδια. Ο βυθός είναι αρκετά βρώμικος η αλήθεα είναι κάνω ότι μπορώ με ένα ρουφηχτήρα της sera αλλά τι να προτοπάρει.

Το πρόβλημα με την άλγη δημιουργήθηκε όταν έβαλα αρκετή τύρφη, 10 λίτρα μου είπαν από το κατάστημα!!! χωρίς να έχω βαλει αρκετά ζωντανά φυτά.

Τελικά, οι επιπλέουσες φυσαλίδες είναι δείγμα ότι κάτι δεν πάει καλά? Είναι κάπιοια αιτία συνήθως υπεύθυνη για αυτότο φαινόμενο? Τι μπορώ να κάνω για να βελτιώσω την γενική κατάσταση του ενυδρείου? Για την αλγη υπάρχει άλλος βιολογικός τρόπος να απομακρυνθεί? Στο καταστημα μου είπαν ότι τα σαλιγκάρια δεν κάνουν δουλειά όπως εγώ είχα διαβάσει στο φορουμ αυτό.

Ευχαρισ΄τω για το χρόνο σας

Ανδρέας

Link to comment
Share on other sites

που έβαλες 10 λίτρα τύρφη;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Ανέβασε φωτογραφίες και δώσε μετρήσεις NH3-NH4-NO2-NO3-PO4 (και εάν έχεις KH-GH-PH) !

πρέπει να ξέρεις ότι έχεις πολύ μικρό ενυδρείο για τα ψάρια που έχεις...

Link to comment
Share on other sites

Αμμωνία και ΝΟ2 φαίνονται μηδενικά

ΝΟ3 εχω παραγγείλει δεν ε΄χει έρθει ακόμα

GH 8

ΚΗ 5

Ph 7,5 -8 δεν διακρίνω το χρώμα σε ποιο αντιστοιχει στο δειγματολόγιο της sera

μετρησεις με υγρα σερα

Link to comment
Share on other sites

Τυρφη γιατι βαζεις?Οπως σου ειπε και ο φιλος πιο πανω το ενυδρειο σου ειναι μικρο για τα ψαρια σου..τουλαχιστον τα αγγελοψαρα θελουν 50 λιτρα το ενα αν δεν κανω λαθος και αρκετο υψος στο ενυδρειο..

Link to comment
Share on other sites

ναι εχετε δικιο αλλά μιας και τα πήρα θα τα κρατήσω και ελπίζω να μακροημερευσουν.

οσον αφορα την τυρφη τελικά εβγλα την μθισή και ε΄χω αφήσει περί τα πέντε λίτρα.

εικονα δεν με αφηνει να βάλω

Μου δίνει το παρακάτων μηνυμα

Ο συνολικός χώρος που απαιτείτε από τα προς αποστολή αρχεία είναι μεγαλύτερος από τον διαθέσιμο. Παρακαλώ ελατώστε τον αριθμό ή το μέγεθος των συνημμένων.

Αν και η φωτο ειναι 2 ΜΒ ενώ δίνει δικάιωμα μέχρι 8ΜΒ! παραξενο+

Α

Link to comment
Share on other sites

Εκτως απο φυσαλιδες στην επιφανεια εχει και κατι σαν φιλμ?πχ σαν να εχει πεσει λαδι μεσα στο νερο?και παλι νομιζω οτι η ποσοτητα της τυρφης που εχεισ ειναι πολυ για τα λιτρα σου..

Link to comment
Share on other sites

Οταν λεσ 5 λιτρα που τα εχεις? μεσα σε καποιο καδο φιλτρου? χυμα στον πατο? σε σακουλακια εντος ενυδρειου?

-Εγω νομιζω πρεπει να την βγαλεις ολη την τυρφη και μετα να κανεις ενα καλο καθαρισμα του βυθου σου. Καλητερα βγαλτα ολα καθαρισετα με νερο ενυδρειου και ξαναστηστα...

Link to comment
Share on other sites

δεν μπορει να εχει 10 λιτρα τυρφη σε 60λιτρα νερο.δεν γινωνται αυτα ρε παιδια.και εχει 7,5-8 ph; πως γινεται αυτο; μηπως ενοεις υποστρωμα για φυτα;αν ο πετσοπας σου εδωσε ενυδρειακη τυρφη για λιπασμα τωτε φιλε μου μιλαμε για πολυ ασχετο και ειναι και επαγγελματιας.μπορεις να μας πεις τι γραφει το κουτι της τυρφης;και που την εχεις;τωρα τα λιτρα σου ειναι λιγα για τα ψαρια σου.το υποστρωμα που περιεχει λιπασμα για τα φυτα πρωτα βαζουμε αυτο και μετα το σκεπαζουμε με το χαλικακι.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα παίδες,

τυρφη εννοώ υπόστρωμα της JBL manado. Μου το προτειενε ο πετάς ρε γαμώτο και από τότε όλο προβλήματα. Το έβαλα χύμα στον πάτο. και από πάνω χαλικάκι ασπρο.

Φιλμ σαν λάδι δεν βλέπω να πω την αλήθεια... αλλά η υφή του έιναι όντως σαν να έχει λάδι. Διάφανο όμως.

Οποτε λέτε καθάρισμα γενικό ε?

Α.

Link to comment
Share on other sites

βαλε την εξοδο του φιλτρου σου να χτυπαει την επιφανεια του νερου για να κανει αναταραξη η μπορεις να βαλεις αεραντλια.τωρα την πρασινη αλγη μπορεις ποση ωρα εχεις φωτοπεριοδο;το ειχες κοντα σε φως το ενυδρειο σου;μπορεις να την καταπολεμησεις μειωνωντας την φωτοπεριοδο.αν βρηκες οπως λες μονο τον σκελετο του ψαριου σημαινει οτι μπορει να ηταν πολλλες μερες νεκρο και να το τρωγανε τα αλλα.

πρεπει να μετρησεις και αμωνια.

Link to comment
Share on other sites

φεναιτε και το νερο πρασινο απο την αλγη;με τοσα λιτρα υποστρωμα-λιπασμα και χωρις σχεδον καθολου φυτα να αποροφησουν τα θρεπτικα συστατικα -ιχνοστοιχεια θα σου εχουν ανεβει τα νιτρικα και τα φωσφορικα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...