Jump to content

Badis Bengalensis


Recommended Posts

Βρήκα σε ένα μαγαζί αυτά τα υπέροχα ψαράκια ξέρει κανένας σε τι αναλογία πρέπει να είναι τα αρσενικά και τα θηλυκά και πόσα άτομα πρέπει να είναι min στο ενυδρείο μας?

post-15620-1292689545_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

βρηκα κάτι σχετικά εδώ, αν μπορει να σε βοηθήσει:

http://www.future-digital.com/aquarium_inf...io_dario_7.html

Link to comment
Share on other sites

το link to βρήκα και εγώ ,ευχαριστώ για την απάντηση B) αλλά πάνω στα ερωτήματα που έκανα στο πρώτο post δεν απαντάει ;)

Link to comment
Share on other sites

τα είδα είναι πολύ όμορφα ψαράκια και σκέφτομαι να βάλω 5 από αυτά στο 30λ μιας και πάνω από 5cm δεν γίνονται

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά πολύ όμορφο ψαράκι. Μπορείς να να βρεις περισσότερες πληροφορίες αν κάνεις αναζήτηση με το κοινό του όνομα "dario dario". Από αυτά που έχω βρει εγώ στο διαδίκτυο, πρόκειται για ψαράκι με περιοχική συμπεριφορά όπως οι κιχλίδες. Μπορείς να φιλοξενήσεις τόσα αρσενικά όσες περιοχές μπορούν να οριοθετήσουν μέσα στο ενυδρείο μαζί με άλλα τόσα ή και περισσότερα θηλυκά. Εγώ σχεδιάζω να φιλοξενήσω σε ένα μικρό ενυδρείο (54 λίτρα, 60 εκ. μήκος) 2 αρσενικά και 3-4 θηλυκά. Το πρόβλημα είναι ότι τα θηλυκά είναι δυσεύρετα επειδή είναι άχρωμα και δεν έχουν ζήτηση... Επίσης στην τροφή τους είναι λίγο εκλεκτικά με προτίμηση στη ζωντανή και κατεξυγμένη τροφή ενώ ξηρά τροφή απ ότι διαβάζω, θα χρειαστεί να τη συνηθίσουν για να τη φάνε (όπως περίπου τα cpd)... Τέλος να λάβεις υπόψη σου ότι προτιμούν το δροσερό νεράκι, από 18 μέχρι 22 C.

Link to comment
Share on other sites

Eγώ πριν από αρκετά χρόνια είχα στην κατοχή μου τα Badis Badis (φώτο)

είναι λιγότερο χρωματιστά, αρκετά μεγαλύτερα και εξίσου όμορφα. Τα δικά μου ψάρια αγνοούσαν τα flakes και έπρεπε να τα ταΐζω κατεψυγμένη τροφή. Είναι λίγο αργά ψαράκια στο να τρφούν και ίσως αντιμετωπίσουν πρόβλημα αν συνυπάρχουν με "γρήγορα" ψάρια.
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...