Jump to content

αλλαγη φιλτρων..


Recommended Posts

στο ενυδρειο που πηρα ειχε κυκλοφορητη με 4 φιλτρα (biobox2) και θερμοστατη.

στις οδηγιες λεει πως πρεπει να τα αντικαθιστω πολυ συχνα δλδ. 1.fiber καθε βδομαδα 2.finefoam καθε δυο βδομαδες 3.coarse foam καθε 3-5 μηνες 4.carbon foam καθε καθε μηνα

επισης γραφει aquaday καθε 6 μηνες που δεν ξερω τι εννοει....

μπορει καποιον να :P

ισχυουν τα παραπανω 'η για καταναλωση το γραφουν?

aquaday??????????

Link to comment
Share on other sites

Γενικά σε όλα τα φίλτρα μπορείς να έχεις σαν μπούσουλα τα παρακάτω.

Το ενυδρειακό βαμβάκι που μπαίνει πάνω πάνω, το αλλάζουμε όταν βλέπουμε να βρομίζει, συνήθως είναι μέρος των εβδομαδιαίων εργασιών συντήρησης που κάνουμε στο ενυδρείο μας. Τα σφουγγάρια δεν τα αλλάζουμε, απλά όταν βλέπουμε να στομώνουν τα ξεπλένουμε ελαφρώς με νερό ενυδρείου. Το ίδιο ισχύει και για το βιολογικό υλικό. Όταν διαπιστώνουμε ότι η ροή του φίλτρου μας έχει μειωθεί αισθητά, ξεπλένουμε μέρος του βιολογικού υλικού πάλι με νερό από το ενυδρείο μας. Άνθρακα δεν χρειάζεται να έχεις μόνιμα μέσα στο φίλτρο σου. Μπορείς να χρησιμοποιείς μετά από ειδικές περιπτώσεις, όπως μετά από μια θεραπεία ή σε νεοσύστατο ενυδρείο κλπ. Επίσης μετά από ένα διάστημα 3,4 εβδομάδων ο άνθρακας χάνει τις ιδιότητες του και γίνεται πλέον άλλο ένα βιολογικό υλικό μέσα στο φίλτρο, ενώ υπάρχει και η άποψη ότι μετά από αυτό το διάστημα αρχίζει και απελευθερώνει τις ουσίες που έχει κρατήσει κατά την χρήση του. Άρα καλό είναι να μην μένει μέσα στο φίλτρο μετά από αυτό το διάστημα.

Αν έχεις οποιαδήποτε απορία πάνω σε όσα σου έγραψα, ευχαρίστως να στο διευκρινίσω.

:P

Link to comment
Share on other sites

α οκ!

σε ευχαριστω πολυ!

ηταν κατανοητο!

το aquaday σου λεει κατι?

To aquaday δεν γνωρίζω τι είναι. Ας περιμένουμε κάποιον φίλο μήπως μας διαφωτίσει.

:P

Link to comment
Share on other sites

απο οτι ξερω το aqua day ειναι ενα φιλτρο που μπαινει στην βρυση περιεχει ενεργο ανθρακα και καθαριζει το νερο απο βαρεα μεταλα-οσμες κλπ.

για ενυδρειο δεν το εχω δει.οι οδηγιες που εχει τι αναφερουν;

Link to comment
Share on other sites

Δεν γράφει Aquaday, αλλά Aquaclay και αναφέρεται στο βιολογικό υλικό (αντίστοιχο των substrat, siporax κλπ) κατασκευής Aquatlantis, το οποίο περιέχεται στο μικρότερο από τα 2 κουτάκια.

Μην ασχολείσαι ιδιαίτερα, ακολούθα την ρουτίνα που σου πρότεινε ο karydas και θα είσαι ΟΚ. Αν πάλι θέλεις καλύτερα υλικά, γέμισε και τα 2 κουτάκια με κάποιο επώνυμο βιολογικό (πχ siporax).

post-13474-1295587093_thumb.jpg Κι αν δεν είχε καθόλου κουτάκια, βάλε όσο σιποράξ χωράει ανάμεσα στα σφουγγάρια, κλεισμένο σε ένα διχτάκι.

Έγινε επεξεργασία - bokostas
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...