Jump to content

Ποδήλατο!


Recommended Posts

καλορίζικο !!

κουκλί είναι !

καλές βόλτες και προσοχή στα αρπαχτικά :)

Ευχαριστώ παιδιά, αν και δεν το πήρα ακόμα, σε κανένα μηνά κάτι παραπάνω θα το πάρω..

Ποπο ρε Τάσο..

Τώρα με άγχωσες :rasp:

Αν και θα το έχω μέσα στο σπίτι, ούτε καν στον κήπο..

Lαsal το ergomax βγαίνει 500ε.. :D

Έγινε επεξεργασία - Panos1990
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 144
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ευχαριστώ :) .Πάνο τελικά στο ktm είδες που δεν μπορούσες να βάλεις υδραυλικά άμα ήθελες αργότερα?Πάντως στο λέω ξανά ότι τα υδραυλικά είναι περιττά τζάμπα λεφτά, είναι πολύ ψαρωτικά!!!βέβαια δεν είμαι εγώ που πρέπει να μιλήσω πάνω σε αυτό το θέμα :D Πάντως και εγώ έτσι την έπαθα,έλεγα αν μην δώσω πολλά λεφτά να μην πάρω δισκόφρενα μιας και δεν μου χρειάζεται αλλά όταν πήγα στο μαγαζί την πάτησα μιας και έπαθα έρωτα από την πρώτη ματιά όταν το είδα το ποδήλατο και τα φρένα του.Πολύ ελαφρύ ποδήλατο που έχει και δισκόφρενα πάνω το ideal .Πολύ καλή επιλογή το ideal.Αλλά θα σου πρότεινα άμα μπορείς να κάνεις μια βόλτα και με τα 2 ποδήλατα για να δεις πιο σου ταιριάζει περισσότερο :rasp:

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ :) .Πάνο τελικά στο ktm είδες που δεν μπορούσες να βάλεις υδραυλικά άμα ήθελες αργότερα?Πάντως στο λέω ξανά ότι τα υδραυλικά είναι περιττά τζάμπα λεφτά, είναι πολύ ψαρωτικά!!!βέβαια δεν είμαι εγώ που πρέπει να μιλήσω πάνω σε αυτό το θέμα :angry2: Πάντως και εγώ έτσι την έπαθα,έλεγα αν μην δώσω πολλά λεφτά να μην πάρω δισκόφρενα μιας και δεν μου χρειάζεται αλλά όταν πήγα στο μαγαζί την πάτησα μιας και έπαθα έρωτα από την πρώτη ματιά όταν το είδα το ποδήλατο και τα φρένα του.Πολύ ελαφρύ ποδήλατο που έχει και δισκόφρενα πάνω το ideal .Πολύ καλή επιλογή το ideal.Αλλά θα σου πρότεινα άμα μπορείς να κάνεις μια βόλτα και με τα 2 ποδήλατα για να δεις πιο σου ταιριάζει περισσότερο :rasp:

Έχεις δίκιο................. :D

Link to comment
Share on other sites

Καρότε τελικά πόσο σου κόστισε το ποδήλατο?

Καλορίζικο! :rasp:

Καλές σούζες!

499 κόστισε :)

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα έκανα μια βόλτα στο Wheelmania, είδα το megisto, το KTM και το Ιdeal ergomax.

To ΚΤΜ το είχε σε λευκό και δεν μου άρεσε, το megisto φάνηκε αρκετά καλό αλλά το ergomax ήταν όλα τα λεφτά!

Μπρος πίσω υδραυλικά φρένα και με βάρος το ποδηλάτου μόνο 13,5kg.

Έμαθα επίσης ότι για να βάλω υδραυλικά αργότερα στο ΚΤΜ είναι ολοκληρη μανουρα (άλλαγμα ζάντας, και όλα τα σύνεργα ...δλδ ένα κατοστάρικο στάνταρ.. )

Οπότε κατέληξα στο ergomax πιθανότατα αν και κοστίζει 100ευρο παραπάνω έχει πολλά παραπάνω + από ΚΤΜ...

ERGOMAX-Disc.jpg

http://www.tsirikosbikes.gr/ideal-ergomax-disc.html

μου κάνει εντύπωση τι κάνει το δικό σου ποδήλατο πιο ελαφρύ.... :D μιας και έχουν το ίδιο κράμα στον σκελετό και το ίδιο σύστημα ταχυτήτων.Η μόνη διαφορά που έχουν είναι στους δίσκους που είναι πιο μικροί σε αυτό,ο σκελετός είναι για να δέχεται πιο μεγάλες ρόδες (ίδιο κράμα όμως), οι ρόδες που έχουν πιο λεπτά λάστιχα και είναι πιο μεγάλες,η μπροστά ανάρτηση και τέλος η σέλα....μεγάλη διαφορά μόνο από αυτά τα πράγματα :rasp:Μάλλον όλη την διαφορά την κάνει η ανάρτηση :)

Έγινε επεξεργασία - karrot
Link to comment
Share on other sites

πανο, προσωπικη γνωμη παντα:

1) το βασικοτερο ειναι να εχει το σωστο μεγεθος και τις σωστες αναλογιες σε σχεση με το σωμα σου. Προσοχη, μη κοιτας μονο το υψος σου.

2) καθολου αναρτηση. η αναρτηση μειωνει τη δυναμη που ασκεις στο πεταλι. η μπροστινη λιγοτερο βεβαια, αλλα τη κανει τη ζημια της. καλυτερα να παρεις σελα με αναρτηση

3) τα δισκοφρενα ειναι αχρηστα γι αυτο που το θελεις. εκτος αν εχεις σκοπο να καβαλας ποδηλατο σε βρεγμενους δρομους. συνηθως τα εχουν στα βουνισια ποδηλατα που συναντουν λασπες και οι δισκοι δεν βρεχονται ευκολα. τα υδραυλικα, καλα ειναι, δε λεω αλλα εκτος απο αισθηση δεν κατααλαβαινω τι αλλο σου προσφερουν. ισα ισα αυξανουν το κοστος και γινεται περισσοτερο πολυπλοκο το ολο θεμα.

4) μαρκα, θεωρω τα IDEAL κι εγω καλυτερα σε value 4 money. αλλα θα προτιμουσα να κοιταζα το παραγοντα κιλα 4 money.

5) επισης δωσε εμφαση σε φωτα(με μπαταριες και οχι με δυναμο), καθρεφτες, φτερα, σχαρα και κρανος. για να φαινεσαι, να βλεπεις πισω σου εγκαιρα (τι να το κανεις το δικιο αν ο πισω σε σκοτωσει), να μην βρεχεσαι ή κοβεις ταχυτητα σε ανηφορο εξαιτιας νερων σε ορισμενα σημεια του δρομου, να μπορεις να σταματησεις στο φουρνο ή στο σουπερ μαρκετ και να παρεις κατι και φυσικα να μην παθει το κεφαλι σου κατι. θα ανεβει λιγο το βαρος, αλλα θα ειναι για την ασφαλεια σου κυριως. το ποδηλατο πρεπει να το κανουμε εργαλειο και οχι μονο ψυχαγωγια.

6) οι μεγαλες ροδες σου δινουν ταχυτητα αλλα θελουν και δυνατα ποδια. εσυ δεν πας για αγωνες. αν θελεις ταχυτητα αργοτερα, αλλαζεις γραναζια ή ροδα. προς το παρων, θα χρειαστεις ευκολια για τον ανηφορο. εισαι και καπνιστης. :)

7) δεν θελω ουτε λεπτες ροδες ουτε χοντρες. οι λεπτες καταστρεφονται ευκολα και δεν αποσβενουν τους κρανδασμους και οι χοντρες ζοριζουν τα ποδια λογω βαρους και τριβων.

5) ανοιχτο χρωμα να φαινεσαι ευκολοτερα.

6) αφου εχεις χρονο κοιτα για κατι μεταχειρησμενο. ετσι θα παρεις με τα ιδια χρηματα κατι πολυ καλυτερο. το ποδηλατο δεν ειναι ιχ ή μηχανη. οτι θα χρειαστει φαινεται.

αυτα!

Link to comment
Share on other sites

Πιστευω οτι οποιο και να παρεις θα το μαθεις αργα η γρηγορα και θα κολλησεις σε αυτο. Εχω το gt avalanche 3.0, με υδραυλικα δισκοφρενα εδω και 3 χρονια. Αν και το εχω λιωσει και δεν το σεβομαι καθολου διοτι το παω και σε καποια off road που κανονικα δεν αντεχει, δεν μου εχει βγαλει ποτε προβλημα. Ποτε δεν το εχω παει σε ποδηλαταδικο, μονο μια φορα επειδη βαριομουν να αλλαξω το πισω λαστιχο. Νομιζω οτι ειναι μια καλη επιλογη. Παρολο που θεωρειται οτι ειναι για dirt, μεσα στην πολη μια χαρα την κανω τη δουλεια μου. Σου προτεινω αυτο η οτιδηποτε αντιστοιχο. Δες και σε orbea,trek. Εχει βγαλει καποια καλα και φθηνα μοντελα που κανουν μια χαρα τη δουλεια τους. Αργοτερα ισως σου δωσω κανα Link.

Συμφωνω με τον fishaki απο πανω. Στο μονο που διαφωνω τελειως ειναι οτι καλυτερα θα ηταν να παρεις New και οχι used. Τετοια ποδηλατα (mtb), περιπλοκα, ευαισθητα και δυσκολα να επισκευαστουν απο καποιον ερασιτεχνη καλυτερα θα ηταν να αγοραζονταν New. Used θα μπορουσε να παρει καποιος εμπειρος που να πιανουν τα χερια του για να το φτιαξει μονος του ωστε να μην δωσει μια περιουσια στα ποδηλαταδικα για να το συμμαζεψει. Εξαιρεση αποτελουν τα "σαν καινουργια" μεταχειρισμενα, που δεν εχουν χιλιομετρα. Οτι αλλο και να παρεις σιγουρα κατι θα εχει, δεν γινεται! Θα επαιρνα στη θεση σου σιγουρα καποιο καινουργιο. Οτι πληρωνεις παιρνεις.

Κρανος + φωτακια μην ξεχασεις. Αν το παρεις μονο για πολη παρε και καθρεφτη και δεν χρειαζονται δισκοφρενα. Δισκοφρενα μονο για βροχη ,οπως ειπωθηκε, κατηφορες, ταχυτητες, χωμα κλπ.

Ειναι ωραιο το ποδηλατο Πανο, αλλα και πολυ επικινδυνο δυστυχως. Πολλοι εχουν παθει σοβαρα ατυχηματα μονο και μονο επειδη το περιφρονησαν. :)

Link to comment
Share on other sites

Πιστευω οτι οποιο και να παρεις θα το μαθεις αργα η γρηγορα και θα κολλησεις σε αυτο. Εχω το gt avalanche 3.0, με υδραυλικα δισκοφρενα εδω και 3 χρονια. Αν και το εχω λιωσει και δεν το σεβομαι καθολου διοτι το παω και σε καποια off road που κανονικα δεν αντεχει, δεν μου εχει βγαλει ποτε προβλημα. Ποτε δεν το εχω παει σε ποδηλαταδικο, μονο μια φορα επειδη βαριομουν να αλλαξω το πισω λαστιχο. Νομιζω οτι ειναι μια καλη επιλογη. Παρολο που θεωρειται οτι ειναι για dirt, μεσα στην πολη μια χαρα την κανω τη δουλεια μου.

άμα δεν κάνω λάθος το σημερινό avalanche 3.0 δεν είναι dirt ποδήλατο αλλά mountain με hardtail σκελετό .....τα dirt ποδήλατα είναι σαν αυτό http://www.gtbicycles.com/bikes/mountain/f...la-bomba-orange .Εκτός άμα πριν από 3 χρόνια που πήρες το δικό σου το avalanche 3.0 ήταν dirt :)

Έγινε επεξεργασία - karrot
Link to comment
Share on other sites

Θα προσπαθησω να βαλω φωτο. Για dirt μου το πουλησαν παντως και αν δεις το σκελετο θα το καταλαβεις.

Εβγαιναν 2 εκδοσεις παντως τοτε του 3.0. :)

*εχεις δικιο, δεν ειναι καθαρα για dirt. Αλλα ουτε σαν το απλο σημερινο 3.0

Έγινε επεξεργασία - sotos 21
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ παιδιά για τις πληροφορίες σας, τα υδραυλικά κόβω να τα αγοράζω για καλύτερα σταματήματα και σε βρεγμένο οδόστρωμα..

Τα υπόλοιπα εξαρτήματα είναι οπωσδήποτε στην λίστα μου!

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα έκανα την πρώτη σχετικά μεγάλη διαδρομή. Πήγα από Καματερό μέχρι Περιστέρι στον πεζόδρομο......το βράδυ όταν γύρναγα ήταν εύκολο μιας και είχε ελάχιστη κίνηση.Όταν πήγαινα που είχε κίνηση ήταν λίγο τρομακτικό....αλλά χωρίς καθρέφτη ούτε για πλάκα δεν γίνεται η διαδρομή. Μεγάλη υπόθεση ο καθρέφτης!!!!! :) Την έκανα 20 λεπτά όταν πήγαινα(που είχε και πιο πολύ κίνηση) ενώ όταν ερχόμουν 15 λεπτά που με το αυτοκίνητο χωρίς κίνηση την κάνω 10 λεπτά.Με κίνηση δεν χρειάζεται να πω πόση ώρα το κάνω με το αυτοκίνητο.....

Έγινε επεξεργασία - karrot
Link to comment
Share on other sites

Σήμερα έκανα την πρώτη σχετικά μεγάλη διαδρομή. Πήγα από Καματερό μέχρι Περιστέρι στον πεζόδρομο......το βράδυ όταν γύρναγα ήταν εύκολο μιας και είχε ελάχιστη κίνηση.Όταν πήγαινα που είχε κίνηση ήταν λίγο τρομακτικό....αλλά χωρίς καθρέφτη ούτε για πλάκα δεν γίνεται η διαδρομή. Μεγάλη υπόθεση ο καθρέφτης!!!!! :lol: Την έκανα 20 λεπτά όταν πήγαινα(που είχε και πιο πολύ κίνηση) ενώ όταν ερχόμουν 15 λεπτά που με το αυτοκίνητο χωρίς κίνηση την κάνω 10 λεπτά.Με κίνηση δεν χρειάζεται να πω πόση ώρα το κάνω με το αυτοκίνητο.....

για το καθρεφτη, χαιρομαι που υπαρχουν ανθρωποι που το αναγνωριζουν. Και αυτο γιατι πολυ το σνομπαρουν. προσωπικα δεν μπορω να οδηγησω κανενα οχημα χωρις να εχω τον ελεγχο γυρω μου.

οσο για το χρονο, ετσι ειναι. με το αυτοκινητο δεν κερδιζουμε πολυ. ειδικα αν εισαι γυμναζμενος, δεν χανεις σχεδον τιποτα. προσεχω τους ποδηλατες στη παραλιακη που πανε στη δεξια λωριδα. εγω ειμαι με το λεωφορείο και συνεχως ειμαστε μαζι!!! (ειμαι και λιγο αργος εγω στην οδηγηση βεβαια :) ). Θελω να καταληξω οτι η διαφορα μεταξυ ιχ και ποδηλατου ειναι οση ειναι η διαφορα λφ και ποδηλατου.

Link to comment
Share on other sites

...εχεις σελα με κενο; οταν θα αρχισεις μεγαλες αποστασεις λογικα θα σε ενοχλει η απλη σελα ...ρωτα ποσο εχουν και αγορασε μια :lol: ..σε κανενα χρονο αν συνεχισεις ετσι τα ποδια σου θα ''τουμπανιασουν'' και θα γινεις πολυ fit! :lmao::)

Έγινε επεξεργασία - krisos
Link to comment
Share on other sites

...εχεις σελα με κενο; οταν θα αρχισεις μεγαλες αποστασεις λογικα θα σε ενοχλει η απλη σελα ...ρωτα ποσο εχουν και αγορασε μια :lmao: ..σε κανενα χρονο αν συνεχισεις ετσι τα ποδια σου θα ''τουμπανιασουν'' και θα γινεις πολυ fit! :lmao::)

δεν έχω αλλάξει σέλα το έχω στο πρόγραμμα όμως μιας και τα πρώτα που ήθελα ήταν φωτάκια(τα έβαλα),καθρέφτη(τον έχω),κλειδαριά(δεν έχω και μου έχει περιορίσει τις διαδρομές μιας και δεν ξέρω που να το βάλω)κράνος(δεν έχω ακόμα).

Πράγματι πάντως δεν είναι πολύ βολική της μάνας του μιας και δεν έχει και το κενό αλλά μου φαίνεται και σκληρή ή δεν την έχω ρυθμίσει σωστά :lol: .Μπορεί να μου πει πως πρέπει να είναι σωστά?το μόνο που ξέρω ότι στο ύψος πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να είναι τεντωμένο το πόδι όταν κάνεις πετάλι.

Από κράνος και κλειδαριά τι να πάρω λέτε ? :hysterical:

Τώρα έχω μόνο αριστερό καθρέφτη να βάλω και δεξιό λέτε? Πάντως δεν χρειάστηκε μέχρι τώρα....

Έγινε επεξεργασία - karrot
Link to comment
Share on other sites

δεν έχω αλλάξει σέλα το έχω στο πρόγραμμα όμως μιας και πρώτα θέλω φωτάκια(τα έβαλα),καθρέφτη(τον έχω),κλειδαριά(δεν έχω και μου έχει περιορίσει τις διαδρομές μιας και δεν ξέρω που να το βάλω)κράνος(δεν έχω ακόμα).

Πράγματι πάντως δεν είναι πολύ βολική της μάνας του ή δεν την έχω ρυθμίσει σωστά :) .

Από κράνος και κλειδαριά τι να πάρω λέτε ? :lol:

http://www.oreibasia.gr/forum/showthread.php?t=324

Link to comment
Share on other sites

για το καθρέφτη, χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που το αναγνωρίζουν. Και αυτό γιατί πολύ το σνομπάρουν. προσωπικά δεν μπορώ να οδηγήσω κανένα όχημα χωρίς να έχω τον έλεγχο γύρω μου.

Ούτε εγώ μπορώ να οδηγήσω κανένα όχημα χωρίς καθρέφτη και πάντα είχα μια απορία πως μερικοί που έχουν παπάκι οδηγούν χωρίς καθρέφτη :)

Link to comment
Share on other sites

εδώ αναφέρει για το ύψος της σέλας που το είχαμε συζητήσει όταν είχαμε βρεθεί από κοντά....υπάρχουν και άλλες ρυθμίσεις που δεν ξέρω πως πρέπει αν είναι :)

Link to comment
Share on other sites

δεν έχω αλλάξει σέλα το έχω στο πρόγραμμα όμως μιας και τα πρώτα που ήθελα ήταν φωτάκια(τα έβαλα),καθρέφτη(τον έχω),κλειδαριά(δεν έχω και μου έχει περιορίσει τις διαδρομές μιας και δεν ξέρω που να το βάλω)κράνος(δεν έχω ακόμα).

Πράγματι πάντως δεν είναι πολύ βολική της μάνας του μιας και δεν έχει και το κενό αλλά μου φαίνεται και σκληρή ή δεν την έχω ρυθμίσει σωστά :) .Μπορεί να μου πει πως πρέπει να είναι σωστά?το μόνο που ξέρω ότι στο ύψος πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να είναι τεντωμένο το πόδι όταν κάνεις πετάλι.

Από κράνος και κλειδαριά τι να πάρω λέτε ? :lol:

Τώρα έχω μόνο αριστερό καθρέφτη να βάλω και δεξιό λέτε? Πάντως δεν χρειάστηκε μέχρι τώρα....

Εγω την σελα την εχω σε τετοιο υψος ωστε να παταω κατω για λογους αφαλειας ...κανω περιπου 8χρονια ποδηλατο και οποιαδηποτε αλλη θεση δεν με βολεψε ...φωτακια να παρεις οπωσδηποτε ...κρανος δεν εχω φορεσει ποτε ...το θεωρω περιτο ..για Αθηνα τωρα που εισαι εσυ δεν ξερω ...κλειδαρια παρε καμια κινεζια να σου βγει φθηνα ..μην αγοραζεις επωνυμα γιατι θα σουν πιασουν τον ''ποπο'' :lmao: ...ολα ειναι τα ιδια ...για μενα καλυτερα να αποφευγεις διαδρομες με κινηση καλυτερα να παιρνεις το αμαξι και να βαζεις το ποδηλατοι μεσα και να επιλεγεις καμια εξοχη ολο και καπου θα υπαρχουν στην Αθηνα ...σχετικα με τα καθρεφτακια εχω συνηθησει χωρις και δεν χρησιμοποιω ....

για μενα τα ποιο συμαντικα σε ολα αυτα που θα αγοραζα αν επερνα ενα ποδηλατο ειναι

1) κλειδαρια

2)φωτακια

3)σελα

4)θερμος

και πεντε κανενα κοντερακι που να γραφει ποσο τρεχεις και τι αποαστασεις κανεις

Έγινε επεξεργασία - krisos
Link to comment
Share on other sites

εδώ αναφέρει για το ύψος της σέλας που το είχαμε συζητήσει όταν είχαμε βρεθεί από κοντά....υπάρχουν και άλλες ρυθμίσεις που δεν ξέρω πως πρέπει αν είναι :)

αναφέρομαι στην μπρος-πίσω ρύθμιση και στην γωνία της σέλας :lol:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Αφού δεν το λες εσύ θα το πω εγώ..... καλορίζικο το ποδήλατο και καλές βόλτες και πάντα με προσοχή!!!!! :blink:

Θέλω φωτογραφία με εσένα να κάνεις σούζα :D;)

Link to comment
Share on other sites

Αφού δεν το λες εσύ θα το πω εγώ..... καλορίζικο το ποδήλατο και καλές βόλτες και πάντα με προσοχή!!!!! :hysterical:

Θέλω φωτογραφία με εσένα να κάνεις σούζα :D;)

Έχω μια χωρίς σέλα άμα θες να δεις :hysterical:

Πέρα από την πλάκα, ευχαριστώ!

Φώτο θα βγάλουμε όταν πάμε μαζί βόλτα :blink:

Link to comment
Share on other sites

Αν και φανατικός ποδηλάτης και εγώ, τώρα είδα το thread. Εγώ έχω ένα ideal με δισκόφρενα μπροστά, και μπροστινή ανάρτηση. Συγκεκριμένα είναι το ideal traxer αλλά έχω καταλάβει ότι τα ideal είναι και λίγο ακριβά λόγω φίρμας και καλά. Το έχω από το 2004 και αλωνίζω την Πάτρα :D

Link to comment
Share on other sites

Αν και φανατικός ποδηλάτης και εγώ, τώρα είδα το thread. Εγώ έχω ένα ideal με δισκόφρενα μπροστά, και μπροστινή ανάρτηση. Συγκεκριμένα είναι το ideal traxer αλλά έχω καταλάβει ότι τα ideal είναι και λίγο ακριβά λόγω φίρμας και καλά. Το έχω από το 2004 και αλωνίζω την Πάτρα :D

δεν θα το έλεγα ίσα ίσα είναι από τα οικονομικά σε σχέση με αυτά που έχουν απάνω.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...