Jump to content

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους,

μου δημιουργήθηκε μια απορία. Γνωρίζω οτι τα φυτά και τα δεντρα (αερόβια ή υδρόβια) την ημέρα αντλούν CO2 και εκπέμπουν οξυγόνο ενώ την νυχτα κάνουν το ανάποδο. Αυτό σε ένα ανοιχτό οικοσύστημα δεν δημιουργεί προβλήματα στους υπόλοιπους ζωντανούς οργανισμούς, αλλά σε ένα κλειστό σύστημα οπως το ενυδρείο έαν βάλεις περισσότερα φυτά απο όσα θα σηκωνε με αποτέλεσμα να χαλάσει το ισοζύγιο οξυγόνου - CO2 μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα? java script:emoticon(':D', 'smid_8')

:thumbup:

Ανυπομονώ για τις απόψεις σας,

Vag (Βαγγέλης)

Link to comment
Share on other sites

Bαγγέλη καλησπέρα,

σίγουρα το να έχει κανείς πυκνοφυτεμένο ενυδρείο δεν σημαίνει ότι θα έχει και πρόβλημα οξυγόνου το βράδυ. Εδώ έρχονται οι δύο αντικρουόμενες απόψεις για το αν θα πρέπει να αφήνουμε το βράδυ ανοιχτό το διοξείδιο. Άλλοι λένε ναι αρκεί να υπάρχει ph controller, άλλοι λένε όχι. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι από μόνα τους τα φυτά και χωρίς την υποβοήθηση συστήματος CO2 το βράδυ δεν φτάνουν σε σημείο να καταναλώσουν όλο το οξυγόνο ώστε να δημιουργήσουν πρόβλημα στα ψάρια. Βέβαια φύλαγε τα ρούχα σου... :D

Γι' αυτό θα σου πρότεινα να υπάρχει ανατάραξη της επιφάνειας του νερού από κάποια έξοδο φίλτρου (όλο το 24ωρο). Δεν μιλάμε για τρικυμία αλλά για μια ανατάραξη που θα διοχετεύει στο νερό το κατάλληλο οξυγόνο που χρειάζονται τα ψάρια. Εγώ με το σύστημα αυτό και το CO2 ανοιχτό όλο το 24ωρο (με controller) δεν είχα πρόβλημα. Εν αντιθέση χωρίς ανατάραξη κόντευα να την πάθω μια φορά κι από τότε μου έγινε μάθημα :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...