Jump to content

40λιτρο με αμμωνία


Recommended Posts

Προχθές έστησα το 40λιτρό μου. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...58187&st=20

Έκανα μετρήσεις εψές και είχα τα εξής

pH 8

kH 8

gH 16

Αμμωνία 0,03

NO2 0

NO3 25

Θερμοκρασία 27

Έκανα 30% αλλάγη νερού και ξαναμέτρησα σήμερα το πρωί με τα ίδια απότελέσματα, μόνο τα ΝΟ3 έπεσαν στα 10.

Δύο εβδομάδες πριν είχα βάλει σε μια μεγάλη κούπα 40 λίτρα νερό και μέσα είχα βάλει το χαλικάκι που θα χρησιμοποίουσα στο ενυδρείο μαζί με το Siporax και τα σφουγγάρια ώστε να βοηθήσω να αναπτυχθεί η βιολογία και να στρωθεί εν μέρει και ο βυθός. Χρησιμοποίησα λίγο Siporax και νερό από το μεγάλο ενυδρείο σαν μπόλι και έτοιμα βακτήρια BioNitrivec. Έκανα μετρήσεις κατά την διάρκεια των 2 εβδομάδων και ήταν όλα φυσιολογικά, φαινόταν στρωμένο.

Τι μπορεί να δημιουργεί την αμμωνία? Το υπόστρωμα που έβαλα? (2,8 kg CompleteSubstrate της Tetra). Για να υπάρχει τροφή για τα βακτήρια προχθες που το έστησα είχα βάλει 3 φυλαράκια τροφής στο ενυδρείο αλλά δεν τα είχα βγάλει, τα άφησα να λιώσουν μέσα όλο το βράδυ. Μήπως ήταν πολύ η τροφή?

Link to comment
Share on other sites

Κατά τη διάρκεια των 2 βδομάδων έριχνες κάτι στην κούπα που λες με τα σφουγκάρια και το χαλίκι ώστε να συντηρείται η βιολογία; Γιατί αν απλά τα άφησες εκεί, πιθανότατα η βιολογία έχει πεθάνει/μειωθεί αρκετά σε 2 βδομάδες.

Θα σου πρότεινα να αφήσεις το ενυδρείο να τρέξει κανονικά με το φίλτρο του, "ταϊζοντας" τη βιολογία με λιγη τροφή η 1-2 σταγόνες αμμωνία που και που, μέχρι να δείς ότι μηδενίζεται και η αμμωνία και τα ΝΟ2. Έτσι θα είσαι σίγουρος ότι έστρωσε το φίλτρο.

Link to comment
Share on other sites

Έριχνα περιοδικά λίγη τροφή κατά την διάρκεια των 2 εβδομάδων. Αφού έκανα μετρήσεις στην κούπα και όλα ήταν σωστά. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε μετά.

Link to comment
Share on other sites

Μετά από μετρήσεις που έκανα μειώθηκε η αμμωνία άρα έβγαλα το συμπέρασμα ότι έφταιε η πολλή τροφή που έριξα. Θα βάλω και 3 αρσενικά Guppies σε λίγο και μακάρι να κυλήσουν όλα καλά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...