Jump to content

Πηγές θερμότητας


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι καινούριος (πρώτη επαφή με το φόρουμ έγινε μόλις προχθές) και έχω διάφορα προβλήματα με το νέο μου ενυδρείο (ακόμα δεν φιλοξενεί ψάρια). Ένα από αυτά είναι η θέση του. Υπάρχουν δύο σημεία όπου αυτό μπορεί να τοποθετηθεί: 1ο δίπλα σε καλοριφέρ (το οποίο φυσικά μπορώ να κλείσω) και 2ο δίπλα σε τζάκι (περίπου 20 εκ. απόσταση). Το 2ο σημείο είναι το καλύτερο χωροταξικά τουλάχιστον. Μπορεί κάποιος να με συμβουλεύσει τι να κάνω; Και αν υπάρχει κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξω σχετικά με τη θέση του ενυδρείου;

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Αν και μόνο αν, οι δύο αυτές θέσεις ειναι οι μόνες που μπορείς να τοποθετήσεις το ενυδρείο σου, θα σου έλεγα να το τοποθετήσεις καλύτερα κοντά στο καλοριφέρ παρά στο τζάκι που εκτός από την θερμοκρασία που ακτινοβολεί θα ενοχλεί τα ψάρια και σαν πολύ δυνατή πηγή φωτός μιας και θα είναι στους 20 πόντους απόσταση.

Επίσης καλό θα ήταν η θέση να είναι κάποιο σημείο ήσυχο, έτσι ωστε τα ψάρια να μην στρεσάρονται από το συνεχές πέρασμα. :P

Link to comment
Share on other sites

φιλε μου ανεβασε μια φωτο με τις υποψηφιες θεσεις. Παιζει ρολο αν θα μπει μπροστα απο το τζακι ή διπλα κλπ..

Link to comment
Share on other sites

Όλα παίζουν ρόλο. Το ενυδρείο θα πρέπει να τοποθετείται μακριά από παράθυρα (και γενικά από φυσικό φως), πηγές θερμότητας, το πάτωμα να μπορεί να αντέξει το βάρος του, να μην είναι δίπλα σε ηχεία και δεν ξέρω αν ξέχασα και κάτι άλλο. Βολικό είναι να είναι σχετικά κοντά σε αποχέτευση ή μπαλκόνι ώστε να γίνεται ευκολότερα η διαδικασία αλλαγής νερού.

Όσο για το τζάκι παίζει ρόλο και τι ξύλα καις (η ελιά αναπτύσει μεγάλες θερμοκρασίες για αρκετή ώρα), αν το τζάκι θα κοιτάζει το ενυδρείο και πόσες ώρες θα ανάβεις το τζάκι. Αν δεις ότι εσύ μπορείς να καθίσεις άνετα στην θέση που θα βάλεις το ενυδρείο χωρίς να δυσανασχετείς με αναμένο τζάκι τότε δε νομίζω να έχεις πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Τοποθετησε το διπλα στο σωμα καλοριφερ θα σου αναβει και λιγοτερες φορες το θερμαντικο σωμα

του ενυδρειου τον χειμωνα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...