Jump to content

Σωστη Φυλαξη Ενυδρειου


Recommended Posts

Θα ηθελα να μου πειτε κατα την γνωμη σας το αν ενα ενυδρειο το αφησω για ενα ,δυο χρονια αδειο αν ξεραινεται η σιλικονη και γενικα χανει την αντοχη του με αποτελεσμα μετα οταν αποφασισεις να το γεμισεις να εχει διαροες εκεινη την στιγμη ή να σου παρουσιασει διαροες στο εγγυς μελλον.Αληθεια ειναι ολα αυτα παραμυθια ή εχουν μια δοση αληθειας.Καθως και ποιος θα ηταν ο πιο σωστος τροπος φυλαξης ενος ενυδρειου

Link to comment
Share on other sites

Εχουν αναφερθεί περιπτώσεις που χάλασε και άλλες που δεν χάλασε, μετά από μακρόχρονη αποθήκευση.

Πιθανολογώ ότι οι ακραίες θερμοκρασίες και η έλλειψη υγρασίας, εξασθενούν την αντοχή της σιλικόνης με αποτέλεσμα να χάνει τη συνοχή της και οι κολλήσεις να "σκάνε".

Μην έχοντας προσωπική εμπειρία (δεν άφησα άδειο ενυδρείο ποτέ), εκτιμώ ότι είναι ρίσκο να αφήσεις ενυδρείο για τόσο μεγάλο διάστημα χωρίς νερό.

Έγινε επεξεργασία - filoxenos
Link to comment
Share on other sites

Σκεφτομουν και κατι αλλο.Ενα ενυδρειο οταν το αγοραζεις ποσο καιρο πριν μπορει να εχει φτιαχτει ποσο καιρο μπορει να εχει μεινει σε αποθηκες και τελικα εσυ να το γεμιζεις μετα με νερο και ολα οκ!Προσωπικα ειχα παρει πριν ενα χρονο ενα ενυδρειο απο το carrefour ποσο καιρο να ειχε φτιαχτει,να μαζευτηκε η παραγγελια να ηρθε απο την ιταλια και τελικα σε εμενα και δουλευει εδω και ενα χρονο super ή επεσα σε περιπτωση λες??

Link to comment
Share on other sites

Σε καθε περιπτωση εξαρταταται απο το ειδος και την ποιοτητα της συλικονης(τι θερμοκρασια αντεχουν και τροπος τοποθετησης αυτης.).Για τα ενυδρεια toy carrefour εχω την αισθηση οτι πολλα απο αυτα εχουν ανοιξει μεσα σε ενα μηνα.

Link to comment
Share on other sites

Επισης την διαρκεια ζωης της κατω απο συγκεκριμενες προυποθεσεις υγρασιας -θερμοκρασιας.

Link to comment
Share on other sites

Ισως να παίζει ρόλο το ότι η σιλικόνη από το υγρό περιβάλλον περνάει σε ξηρό και αυτό μπορεί (?) να είναι αιτία και αφορμή για διάφορες διαδικασίες, που τελικά οδηγούν σε κάτι τέτοιο...

Δεν ξέρω και δεν είμαι σε θέση να απαντήσω τεκμηριωμένα.

Επειδή όμως υπάρχουν καταγεγραμμένες αναφορές για περιπτώσεις ενυδρείων που έχασαν την αδιαβροχοποίησή τους μετά από μακρόχρονη αποθήκευση, καλό είναι να αντιμετωπισθεί προσεκτικά κάτι τέτοιο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...