Jump to content

Βοήθεια για ενυδρείο φίλου


Recommended Posts

Γεια χαρά παιδιά! θα ήθελα να μου πείτε αν μπορείτε, τι ψαρακια να πάρει ένας φίλος για το ενυδρείο του. Αυτή τη στιγμή έχει μέσα 2 αγγελόψαρα και ένα δολάριο. από αυτό το ενυδρείο περάσαν πολλά είδη ψαριών και κανένας συνδυασμός δεν στεφτηκε με επιτυχιά. (του παίρναμε όλοι οι άσχετοι δωρα-ψάρια που αρέσαν σε εμάς, χωρίς να ξέρουμε αν ταιριάζουν μεταξύ τους). τώρα είναι για καιρό με αυτά τα τρια ψάρια μόνο, ενώ το ενυδρείο ειναι τεράστιο και φυσικά φαίνεται αδειο. Για πείτε καμια ιδέα αν μπορείτε! Θενκςςςςςςςς

Link to comment
Share on other sites

Πες μας και τυχον μετρησεις του νερου.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.Ρώτησε τον φίλο σου αν έχει κανει μετρήσεις του νερου.Αν όχι ενα πολύ ωραίο δώρο είναι ένα σετ για να κάνει μόνος του μετρήσεις.Τα ψαράκια που έχει είναι πολύ ήρεμα και ήσυχα. Μπορει να βάλει μεγαλη ποικιλία.Αρκεί νε έχει σωστό ph πάνω απ όλα.Και φυσικά πολυ αγάπη για τους μικρους φίλους μας.!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Αληθεια ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο;

Φιλε lsapman, τα σκαλαρια ησυχα δεν μπορεις να τα πεις γιατι διεκδικουν εντονα το χωρο τους, οποτε σε λιγα λιτρα το κυνηγητο μπορει να επιφερει και τραυματισμους και εντονο στρες! :)

Link to comment
Share on other sites

Το ενυδρείο ειναι 120lt και η θερμοκρασία γύρω στους 28. μετρησεις έχει κάνει αλλά ήταν πολλά τα νουμεράκια και δεν τα συγκράτησα. φυσικά ανυπόμονοι φίλοι για άλλη μια φορά πήραν ψαράκια. τώρα έχει (χωρις επιστημονική ονομασία) 2 αγγελόψαρα, 1 γλύφτη τέρας, 2 ινδιανους, 2 χήρες, 1 δολάριο και 2 γλυκυτατους εξόφθαλμους. όλα αυτά είναι μικρούλια, εκτος από τα αγγελόψαρα και το δολάριο που έχουν μεγαλώσει αισθητά. αφήνει το φως ανοιχτό το βράδυ γιατί φοβαται για απώλειες στο σκοταδι! πως το βλέπετε τώρα? μπορούν να μπουν και άλλα? θα θρηνήσουμε θύματα?

Link to comment
Share on other sites

Αυτο πυο πρεπει να κανεις ειναι να μπεις στο fish index και να μαθεις τα χαρακτηριστικα τους.Εχω την αισθηση οτι εχει αρκετα ψαρια .Καλο ειναι να μην βαλει αλλα.Απο φιλτρανση τι εχει?

Link to comment
Share on other sites

Ειναι πολλα τα ψαρια για 120 λιτρα. Ας αποφασισει ποια του αρεσουν.

Τα 2 Pterophyllum scalare (αγγελοψαρα) οταν μεγαλωσουν αρκουν στα λιτρα του.Θελουν περιπου 60 λιτρα το ενα και κανονικα 50εκ. υψος ενυδρειου.

Τα Gymnocorymbus ternetzi (χηρες) η τα Parambassis ranga (αν αυτα λες ινδιανους) μπορει να τα κανει κοπαδακια 6-7 το καθενα και με μια ομαδα Corydoras (γατοψαρακια) γινονται πολυ ωραιο θεαμα.

Για τα δολαρια και τα αλλα δεν ξερω ψαξε στο fish index.

Παντως οτι και να διαλεξει τα υπολοιπα πρεπει να τα δωσει η να τα αλλαξει γιατι θα βασανιζονται. :blink::)

Link to comment
Share on other sites

Τη θερμοκρασια καλο ειναι να τη διατηρεις οχι πανω απο 27 βαθμους, ενω το φως θα πρεπει να το ρυθμισει με εναν χρονοδιακοπτη να ειναι αναμενο 8-10 ωρες, αναλογα και με το αν εχει φυτα.Με το φως προσπαθουμε να προσομοιωσουμε τον ηλιο στη φυση.Η φωτοπεριοδος πρεπει να ειναι σταθερη, να μην το ανοιγει με το χερι δηλαδη οπτε το θυμηθει.

Αν ομως δεν μας πεις μετρησεις δεν μπορουμε να σου πουμε τι να προσεξει ο φιλος σου.Παντως τα ψαρια ειναι ηδη πολλα και δεν θα πρεπει να προσθετει αλλα, αντιθετως...!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...