Jump to content

Επιλογη Ψαριων


Recommended Posts

Και εγώ καινούριος στο χόμπι έστησα ένα κοινωνικο ενυδρείο 120lt και αφού του άλλαξα φίλτρο (πήρα ένα Eheim 2215) και φωτισμό (του έβαλα ένα 4Χ39W T5(δεν τις ανάβω όλες τις λάμπες γιατί προβλέπω την άλγη να βγαίνει από το καπάκι <_< )) ξεκίνησα την διαδικασία στρωσίματος αφού προσέθεσα και ένα σύστημα CO2. Προσεθεσα μέσα και 2 φυτά (Anoubia κ Microsorum pteropus) και μετά από 4 βδομάδες μπορώ να πω οτι το ενυδρείο είναι πλέον έτοιμο. Οι μετρήσεις Δείχνουν:

ΝΟ2:0

ΝΟ3:50

ΝΗ3/ΝΗ4:0

GH:8

KH:4

PH:7.2

Σκέφτομαι λοιπόν τι ψαριά να βάλω μέσα. Στο τέλος του στρωσίματος έριξα μέσα και 3 γαρίδες και ένα Golden Snail για να περιορίσουν την άλγη που είχε συγκεντρωθεί στα φυτά η οποία και εξαφανίστηκε. Έχω αποφασίσει να βάλω 7-8 Cardinal Tetra και είμαι σε αναζήτηση άλλων ψαριών που θα μπορούσαν να συμβιώσουν μαζί τους. Ψάχνω για λίγο πιο μεγάλα ψαριά με εντονα χρωματα 12-15 εκατοστά έτσι ώστε να μπορέσω να βάλω 3-4 και να αποκτησει χρωμα το ενυδρειο μου. Πριν την εισαγωγη των ψαριων θα προσθεσω αλλα 2-3 φυτα τοσο για διακοσμιση όσο και για την διευκόλυνση της ζωης των κατοικων του ενυδρειου. Αν έχετε να μου προτείνεται καποια συγκεκριμενα και καποιες φωτογραφιες θα με βοηθουσατε πολυ γιατι εχω ψιλοχαθει.... :angry2:

Έγινε επεξεργασία - kakektypo
Link to comment
Share on other sites

Νομιζω οτι εαν θα βαλεις ψαρια 15 εκατοστων θα εχουν προβλημα οι cardinal tetras.

Θα σου προτεινα να εβαζες 2 dwarf gouramis,2-3 albino corydoras,4 SAE .

Yπαρχει ομως μια ενσταση για τα cardinal tetras τα οποια θελουν ph 6 και το ενυδρειο σου εχει

ph 7,2.

Link to comment
Share on other sites

Για το ph εχω σκεφτει να προσθεσω στο φιλτρο τυρφη ετσι ωστε να μπορω να βάλω τα Cardinal Tetra. Ειχα διαβάσει οτι τα Tetra μπαινουν ακομη και με δισκους... δεν ξερω βεβαια αν αυτο ειναι εξαιρεση και γενικα δεν γινεται να βάζουμε Tetra με μεγαλυτερα ψαρια....

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα σου πρότεινα για αρχή να βρεις έναν βιότοπο με τις τιμές που έχεις στο δίκτυο σου για να μην χρειάζεται πολλές τροποποιήσεις το νερό!

Μπορείς να κινηθείς και σε πιο "μαλακά" νερά αλλά με την προυπόθεση να μπορείς να διατηρείς τις τιμές σου σταθερές!

Δεν θα σου πρότεινα να βάλεις τύρφη στο φίλτρο καθώε η δράση της δεν είναι πλήρως ελεγχόμενη!

Αν θες να μειώσεις το pH μπορείς να βάλεις CO2!

Δες και εδώ:

Τρόποι μεταβολής των παραμέτρων του νερού

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=3463

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Τελικα έβαλα Co2 με ph controller και σιγα σιγα αρχισα να τοποθετω τα ψαρια. Έβαλα 2 dwarf gouramis και 4 albino corrydoras και αφου εριξα το ph στο 6.2 εβαλα μέσα 10 καρδιναλιους. Το προβλημα ειναι οτι απο την πρωτη μερα ο αριθμος των καρδιναλιων αρχισε να μειωνεται χωρις να βρισκω κανενα τους στον βυθο ή στην επιφανεια και σημερα το πρωι διαπισωσα οτι η κοιλια της θυληκης dwarf gourami ηταν ελαφρως πρησμενη οπως ειναι μετα το φαγητο... :D Υπαρχει πιθανοτητα τα gouramis να ειναι υπευθυνα για την εξαφανιση των καρδιναλιων γιατι απο τους 10 που ηταν αρχικα έχουν μεινει τωρα οι 6 :) Παρακαλω τα φωτα σας! Ευχαριστω

Έγινε επεξεργασία - kakektypo
Link to comment
Share on other sites

Δεν νομιζω να τα εφαγαν τα γκουραμι.Το ποιο πιθανον ειναι να πεθαναν οι καρδιναλιοι και μετα να

τα εφαγαν τα γκουραμι.

Link to comment
Share on other sites

NH3-4: 0

NO2:0

ΝΟ3: 12,5

Διαμαχες δεν εχω παρατηρησει ουτε ειδα καποια σημαδια στα ψαρια που να δειχνουν καποια ασθενια και όλα ετρωγαν κανονικα. Το βραδυ ηταν όλα καλα και το πρωι ελειπε ένας καρδιναλιος... την πρωτη μερα ειδικα που χαθηκε ο πρωτος ηταν και ο μικροτερος των 10. Σημειωνω οτι στο ενυδρειο υπαρχουν αρκετα σημεια ουπου τα ψαρια μπορουν να κρυφτουν μεσα στα φυτα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...