Jump to content

Pseudocolochirus Violaceus


Aquazone Project Team

Recommended Posts

gallery_1684_9_230995.jpg

 

 

 Pseudocolochirus violaceus

 

Δραστηριοποιείται σε όλα τα επίπεδα του ενυδρείου και όταν βρεθεί μια ευνοϊκή θέση παραμένει εκεί για πολύ καιρό, προσκολλώντας τα πόδια-βεντούζες σε διάφορα σημεία του βράχου, (ένθετη φωτογραφία). Είναι πολύ ευαίσθητο στα υψηλά επίπεδα χαλκού και στις απότομες αλλαγές pH και αλατότητας, που μπορεί να προκαλέσουν τη ρήξη των πλοκαμιών του και λόγω της τοξικότητας του είδους αυτού, είναι πολύ επικίνδυνο για τους υπόλοιπους οργανισμούς.

 

Κύρια πηγή διατροφής το φυτοπλαγκτόν σε οποιαδήποτε μορφή, υγρή, στερεά ή ζωντανό. Επεκτείνει τα πλοκάμια του σε περιοχές με ρεύματα, παγιδεύοντας έτσι τη τροφή και κατόπιν οδηγεί ένα-ένα το πλοκάμι στο στόμα του απορροφώντας την, (ένθετη φωτογραφία). Έχει παρατηρηθεί ότι τρέφεται συνήθως τις βραδινές ώρες.

 

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή διότι είναι τοξικό είδος και εάν ενοχληθεί, συνήθως από Butterfly fish,αποβάλει για άμυνα την τοξίνη holothurin η οποία είναι άκρως επικίνδυνη για τους ζωντανούς οργανισμούς. Δεν πρέπει να συνυπάρχουν στο ενυδρείο οργανισμοί που δεν θεωρούνται ασφαλείς για ενυδρείο υφάλου. Απαιτείται προσοχή ώστε να μη πλησιάσει τους κυκλοφορητές. Σε περίπτωση θανάτου πρέπει να αφαιρεθεί άμεσα από το ενυδρείο.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...